«محمد نور رحمانی» رئیس شورای استانی سرپل گفت، پس از چهار روز درگیری شدید میان طالبان و نظامیان افغان، روز یکشنبه طالبان از چهار جهت به شهر سرپل حمله کردند و این شهر را به تصرف خود درآوردند.
پیشتر هم "عبدالاحد توریال کاکر" عضو شورای استانی قندوز اعلام کرده بود، پس از چند روز درگیری، افراد طالبان صبح روز یکشنبه وارد این شهر شدند.
وی افزود، ساختمان استانداری ، ریاست اداره امنیت ملی و فرماندهی پلیس قندوز به دست طالبان افتاده است.
کاکر افزود، درحال حاضر، درگیری در اطراف شهر قندوز ادامه دارد.
سرپل پس ازقندوز، زرنج و شبرغان چهارمین مرکز استان است که به تصرف طالبان در آمده است.
پیشروهای طالبان درولایات مختلف افغانستان نگرانی های مردم این کشور از ادامه بی ثباتی ها و درگیری ها را بشدت افزایش داده است.
با توجه به سقوط مرکز ولایات در افغانستان توسط طالبان، انتقادها از ارتش این کشور در خصوص ضعف در نحوه مقابله با این گروه تشدید شده است.
بدنبال افزایش درگیری های طالبان در افغانستان مارشال عبدالرشید دوستم در دیدار اخیر خود با محمد اشرف غنی رئیس جمهوری این کشور از وی خواست در کل افغانستان حکومت نظامی اعلام کند تا از این طریق بستر مناسبتری برای سرکوب این گروه مهیا شود.
همچنین مارشال دوستم با توجه به وضعیت امنیتی شهر شبرغان به رئیس جمهوری افغانستان پیشنهاد کرده است که 500 نیروی ویژه را به جوزجان اعزام کند که از سوی اشرف غنی پذیرفته شده است.
در شرایطی که طالبان همچنان بر سیاست تصرف شهر به شهر در افغانستان تاکید دارد و روند پیشروی های این گروه نیز ادامه دارد، پیشنهاد دوستم تشکیل نشستی با حضور رئیس جمهوری این کشور و سران تشکل های سیاسی و رهبران قومی و مذهبی در افغانستان است تا نوعی اجماع در خصوص مقابله با طالبان و ناامنی های این گروه به وجود آید.
این دیدگاه وجود دارد در شرایطی که طالبان همچنان برای تصرف مناطق مختلف افغانستان میجنگد، باید دراین کشور نوعی انسجام و وحدت ملی برای برقراری ثبات فراهم شود.
بر همین اساس است که دوستم از اشرف غنی خواسته در نشست مشترک با رهبران سیاسی، قومی و مذهبی در افغانستان سازوکاری ملی برای مقابله با تهاجم طالبان ترسیم شود تا از ظرفیت های همه گروه ها و اقوام که خواستارحفظ حاکمیت ملی و صیانت از قانون اساسی هستند برای تامین امنیت و برقراری ثبات در این کشور استفاده شود.
این در حالی است که رئیس جمهوری افغانستان نیز از زمان آغاز دورتازه حملات طالبان به شهرهای این کشور تاکنون دوبارخواستاربسیج مردمی علیه این گروه شده است.
در شرایطی طالبان برای تصرف همه مناطق افغانستان برنامه ریزی کرده است که استقرار حکومتی برآمده از زور و جنگ در این کشور نه مورد حمایت مردم است و نه ازسوی کشورهای دیگر به رسمیت شناخته خواهد شد.
در همین راستا ،معید یوسف، مشاور امنیت ملی پاکستان در نشستی خبری در سفارت این کشور در واشنگتن دی سی گفته است، اسلامآباد تصرف با زور افغانستان را نمیپذیرد و بجایش از راهحل صلحآمیز در این کشور حمایت میکند.
به نظر میرسد طالبان برای رسیدن به قدرت راهی جز تعامل با گروه های سیاسی،قومی و مذهبی در افغانستان ندارد و نمی تواند با زور و به تنهایی قدرت را در این کشور در اختیار بگیرد.
نویسنده: محمدرضا عسگری
115
بیشتر بخوانید:
ادامه جنگ شهرها در افغانستان/ سقوط سه شهر دیگر به دست طالبان