یک سناتور جمهوریخواه، حکومت عربستان را پشتیبان داعش والقاعده دانست و با انتقاد از فروش ‏جنگ افزارهای آمریکایی به ریاض گفت: ما چرا باید در مقابل پشتیبانی عربستان از داعش، میلیاردها دلار جنگ افزار به آنها ‏اهدا کنیم؟

به گزارش ایران پرس، سناتور ران پل، روز گذشته در مصاحبه ای با تارنمای ران پل لیبرتی ریپورت بشدت از بمباران و ‏محاصره یمن توسط حکومت عربستان سعودی انتقاد کرد وگفت که موضوع معامله تسلیحاتی میان آمریکا و عربستان باید توسط ‏کنگره بررسی شود.‏

این سناتور جمهوریخواه که به داشتن مواضع مستقل در سیاست خارجی شهرت دارد، تصریح کرد: وضعیت یمن یک فاجعه ‏انسانی است. عربستان با استفاده از جنگ افزارهای پیشرفته در حال کشتار غیرنظامیان آن کشور است.

آنها مراسم ختم را بمباران ‏کردند و بیش از 100 نفر را کشتند. 18 میلیون نفر در یمن با گرسنگی دست و پنجه نرم می کنند.‏

ران پل افزود: ما نیازمند بحث در این خصوص هستیم و مردم ما نیاز دارند که درباره وضعیت مردم یمن بشنوند.‏وی سیاست آمریکا را باعث ایجاد داعش در سوریه دانست و گفت: تکرار این سناریو می تواند به ایجاد خلائی مشابه در یمن و ‏پر کردن آن توسط القاعده منجر شود.

‏وی با دخالت آمریکا در یمن مخالفت کرد و گفت: ما نمی دانیم در یمن چه کسی با چه کسی در حال جنگ است.‏

عربستان همراه با چند کشور دیگر از روز ششم فروردین سال 94 اقدام به تجاوز نظامی به یمن و محاصره زمینی، دریایی و ‏هوایی این کشور با هدف بازگرداندن عبدربه منصور هادی رئیس جمهوری مستعفی یمن به قدرت کرد.‏‎ ‎‏

بر اثر حملات هوایی و ‏محاصره کشور یمن، تاکنون 12 هزار شهروند یمنی جان خود را از دست داده اند.

‏سناتور ران پل همچنین در این مصاحبه، خانواده سلطنتی عربستان سعودی را متهم به دست داشتن در حملات یازدهم سپتامبر ‏کرد و گفت: وضعیت حقوق بشر این کشور بسیار نگران کننده است.‏

در پی حملات تروریستی یازده سپتامبر سال 2001 نزدیک به سه هزار نفر در آمریکا کشته شدند. نوزده شهروند عربستان ‏سعودی در این حملات دست داشتند. ‏این افراد از اعضای سازمان تروریستی القاعده بودند که رهبری آن با  اسامه بن لادن سرمایه دار سعودی پناه گرفته در افغانستان ‏بود.

دولت وقت آمریکا به بهانه مبارزه با عاملان این حملات، به کشورهای افغانستان و عراق حمله کرد.‏این نخستین بار نیست که یک مقام آمریکایی حکومت عربستان را متهم به دست داشتن در حملات یازدهم سپتامبر و پشتیبانی از ‏افراط گرایی می کند.

‏در واکنش به گزارش های رسمی و نیمه رسمی درباره دست داشتن عربستان در حملات یازدهم سپتامبر، سال گذشته قانون عدالت علیه حامیان تروریسم موسوم به جاستا توسط کنگره و با رای دو حزب ایالات متحده آمریکا به تصویب رسید.

‏این قانون به خانواده های قربانیان حملات 11 سپتامبر اجازه می دهد از عربستان سعودی شکایت کرده و غرامت دریافت کنند. ‏برخی رسانه های آمریکایی گزارش کرده اند که مقامات عربستان در حال لابی کردن با دولت و کنگره برای لغو قانون جاستا ‏هستند.‏113/112

بیشتربخوانید:

حضور تروریست های عربستان و ترکیه در جنوب فیلیپین

افزایش حمایتهای آمریکا و عربستان از تروریست ها در یمن / تحلیل