به گزارش ایران پرس به نقل از ایرنا، اعدام شهروندان پاکستانی در عربستان به دلیل اتهام های ثابت نشده موضوع تازه ای نیست و سالی چندین بار اینگونه اخبار در رسانه های پاکستان منعکس می شود.
برخی گزارش ها حاکی است که اعدام شهروندان پاکستانی متهم به قاچاق مواد مخدر یا دیگر اتهامات در عربستان، بدون طی شدن روند قضایی و محاکمه، انجام می شود.
طبق آمار رسمی که سال گذشته از سوی منابع رسمی پاکستان اعلام شد، بیش از دو هزار و 400 نفر از اتباع این کشور در زندان های عربستان هستند.
آمارهای غیر رسمی این رقم را حدود چهار هزار نفر اعلام می کنند.
چندی پیش یک روزنامه پاکستانی در گزارشی باعنوان «درد و رنج پاکستانی ها در زندان های عربستان»، از رفتار ناعادلانه رژیم سعودی با اتباع پاکستانی که بدون انجام روند محاکمه، در زندان های آن کشور و در وضعیت اسفناک در بند هستند، به شدت انتقاد کرد.
روزنامه دیلی تایمز نوشت، بیش از چهار هزار تبعه پاکستان، از جمله زنان و کودکان، در زندان های عربستان بدون اینکه تحت محاکمه عادلانه قرار گرفته باشند، در زندان عربستان در حبس هستند.
براساس این گزارش، بسیاری از سعودی ها، با زورگویی، قوانین مربوط به کار و کارگری را درمورد کارگران ضعیف خارجی از جمله اتباع پاکستانی زیر پا می گذارند و از این افراد مظلوم به عنوان سپری برای محافظت از خود در برابر جرایم سازمان یافته ای که خودشان مرتکب می شوند، استفاده می کنند.
کمیسیون حقوق بشر آسیا گزارش هایی دریافت کرده است که دهها نفر از اتباع پاکستانی بخاطر اتهاماتی در زمینه قاچاق مواد مخدر در عربستان، محکوم به مرگ شده اند.
این افراد در واقع افراد فقیری هستند که از سوی دانه درشت های مافیای قاچاق مواد مخدر، وادار به انجام این کار می شوند.
دیلی تایمز می نویسد، در عربستان، مجرمان اصلی هرگز به پای میز عدالت و محاکمه آورده نمی شوند البته اگر بتوان گفت که چیزی به نام عدالت در عربستان وجود دارد.
همه ساله تعدادی از شهروندان پاکستانی، بدون اینکه تحت محاکمه قرار گیرند، درعربستان گردن زده می شوند و همین سرنوشت در انتظار بسیار دیگری از پاکستانی های محبوس در زندان های عربستان است.
افزایش اعدام در عربستان سعودی
روزنامۀ گاردین اواخر آذر ماه گذشته در گزارشی از افزایش آمار اعدام در عربستان سعودی خبر داده است.
بر اساس آمار گروه بینالمللی مدافع حقوق بشر موسوم به رپریو، عربستان سعودی برای دومین سال با اعدام دستکم 150 نفر، در صدر فهرست کشورهایی قرار گرفته است که حکم اعدام را اجرا میکند.
بر اساس این گزارش، بیشتر معدومین در عربستان در دادگاههای مخفیانه محاکمه شدند و شامل معترضان سیاسی، نوجوانان و زندانیانی بودند که زیر شکنجه اعتراف کردند.
بر اساس این گزارش، بسیاری از کشورهای حاشیه خلیجفارس نیز از مجازات اعدام استفاده میکنند و این نگرانی وجود دارد که اعدام به «یک امر عادی» در این کشورها تبدیل شود.
هرچند عربستان در بین کشورهای حاشیه خلیجفارس بیشترین موارد استفاده از مجازات اعدام را داشته، اما دولتهای دیگری نظیر کویت نیز سن مجاز استفاده از حکم اعدام را کاهش دادهاند.
عربستان در ماه ژانویۀ 2016 فقط در یک روز 47 نفر را اعدام کرد.
محکومان به اعدام در عربستان شامل نوجوانانی همچون علی محمد النمر، داوود المرهون، و عبدالله الظاهر هستند که به علت شرکت در اعتراضات دستگیر شدند.
المرهون سال 2002 در سن 17 سالگی دستگیر شد. علی محمد النمر نیز هفته آینده 22 ساله میشود.
علی نمر برادرزادۀ آیتالله باقر النمر، از روحانیون برجستۀ شیعه عربستان است.
شیخ نمر سال گذشته توسط نیروهای عربستان سعودی اعدام شد. 116/110
بیشتر بخوانید:
پاکستان پیگیر حقوق کارگران این کشور در عربستان
نقش عربستان در نا آرامیهای پاکستان و افغانستان
دیدار فرمانده نیروی زمینی ارتش پاکستان از عربستان / تحلیل