دبیر ستاد حقوق بشر قوه قضاییه کشورمان با معاون دادگستری کشور سوئیس و هیات همراه وی در تهران دیدار و گفت وگو کرد.

به گزارش پارس‌تودی؛ محمد جواد لاریجانی روز سه‌شنبه پس از برگزاری این دیدار درجمع خبرنگاران حاضر شد و گفت: موضوع نشست همکاری‌های دو جانبه در حوزه قضایی و در حوزه حقوق بشر بود.

وی افزود: ما گفت وگوهای دو جانبه‌ای در حوزه حقوق بشر داریم که در حال حاضر بخشی از گفت وگوهای سیاسی مطرح است، ضمن این که مباحث پایه‌ای حقوق بشر را بررسی می‌کنیم، بعلاوه روش‌هایی که ما در عمل با آن روبه‌رو هستیم.

دبیر ستاد حقوق بشر کشورمان گفت: طرف سوئیسی بسیار علاقه‌مند است در مسائل حقوق بشری و قضایی مثل مسئله مبارزه با جرائم جوانان و نوجوانان، مبارزه با جرائم اینترنتی، نحوه مدیریت زندانها، ادامه زندگی زندانی پس از آزادی و برخورد با جرائم مواد مخدر از تجربیات جمهوری اسلامی ایران استفاده کند.

جواد لاریجانی با بیان اینکه سیستم قضایی ایران که مبتنی بر تلقی مدرن و امروزی از قوانین قضایی و کیفری در دنیاست برای خیلی از کشورها توضیح داده نشده است افزود: تلقی کشورهای غربی این است که سیستم قضایی ایران شبیه برخی کشورهای حوزه جنوبی خلیج فارس است اما وقتی متوجه می‌شوند در سیستم قضایی ما چه دقت و پیچیدگی‌های قانونی دارد و نظامات آیین دادرسی ما چه ویژگی‌هایی دارد برای آنها جالب بنظر می‌رسید و ما این مسائل را در نشست امروز توضیح دادیم و آنها هم تجربیات خوبی داشتند.

جوادلاریجانی گفت: امروز هیات سوئیس تقاضای بازدید از کانون اصلاح و تربیت را مطرح کردند که تجربه جالب برای انها است که انها چیزی شبیه به این را در خود سوییس دارند و ما هم به این تقاضا جواب مثبت دادیم.

دبیر ستاد حقوق بشر ایران همچنین با بیان اینکه سیستم قضایی ما امروز در سیبل تهاجم کشورهای غربی است گفت: در این جلسه مطرح کردیم که یک گفت وگوی سازنده با موضوع حقوق بشر در سطح بین‌المللی سه مانع عمده دارد.

وی تصریح کرد: مانع اول استاندارد دوگانه است و کشورهای غربی با یک گروه با یک معیار برخورد می‌کنند و با گروه دیگر به نوعی دیگر و ما امروز مثال زدیم که در یمن، کشورهای آمریکا، فرانسه و انگلیس همه آمده‌اند با مزدورانی که از جاهای دیگر استخدام کرده‌اند و با پول عربستان امارات و امثال انها بزرگترین جنایات بشری را صورت می‌دهند و کودکان و زنان بسیاری کشته می‌شوند و اما به نظر آنها برای انجا هیچ مسئله حقوق بشری اتفاق نیفتاده است اما اگر در ایران ما یک تروریستی را اعدام کنیم هزاران عربده حقوق بشری در دنیا شنیده می‌شود و این رفتارها همان استاندارد دوگانه و سیاست بازی است. 

لاریجانی افزود: دومین مانع سیاسی شدن حقوق بشر است، حقوق بشر اگر موضوع سیاست بازی شود دیگر حرمت نخواهد داشت و می‌شود وسیله‌ای مانند تحریم‌ها و این را هم ما در صحنه بین‌المللی می‌بینیم که رژیم صهیونیستی که بزرگترین جنایات را مرتکب شده دارای کمترین مصوبات حقوق بشری است، ضمن این که علیه عربستان و حتی خود آمریکا که خودش بزرگترین ناقض حقوق بشر است و نیز علیه انگلیس و فرانسه این موضوع وجود دارد اما علیه ایران که موفق‌ترین کشور در مبارزه با تروریسم است، این همه قطعنامه وجود دارد.

وی ادامه داد: سومین مسئله، پوشش تروریسم به اسم دفاع از حقوق بشر است، امروز به اسم مدافعان حقوق بشر یک پوششی برای کارهای تروریستی درست کرده‌اند و باید این موانع برطرف شود تا ما بتوانیم درباره حقوق بشر به طور جدی صحبت کنیم.

دبیر ستاد حقوق بشر همچنین به اظهارات وزیر خارجه آمریکا درباره اعدام قاتل خیابان پاسداران تهران، محمد ثلاث اشاره کرد و گفت: این قبیل اظهارات دولت فاسد آمریکا را تطهیر نمی‌کند.

وی با بیان اینکه شاید در کل آمریکا هیچ دادگاهی به این دقت وجود ندارد گفت: دادگاه‌های آمریکا با فرمایش دولت، عربستان سعودی را که مسئول مهم و در جریان انفجارات یازده سپتامبر بوده است، در نظر نمی‌گیرد و جمهوری اسلامی ایران را که از مخالفان سرسخت القاعده و تروریسم بوده است، محکوم می‌کند.

وزیر خارجه آمریکا در توئیتی از محمد ثلاث، عامل شهادت سه مامور ناجا در حوادث سال گذشته در خیابان پاسداران تهران حمایت کرد. محمد ثلاث روز گذشته قصاص شد.

137/120

بیشتر بخوانید

قاسمی: قصاص متهم خیابان پاسداران، ربطی به آمریکا ندارد

نامه محمد جواد لاریجانی به موگرینی درباره جنایات منافقین

انتقاد محمد جواد ظریف از ادبیات غیرمؤدبانه دولت جدید آمریکا