به گزارش ایران پرس، "قاهره"، پایتخت مصر، دیروز سه شنبه میزبان نشست شورای صلح اتحادیه آفریقا به ریاست "عبدالفتاح السیسی"، رئیس جمهور این کشور درباره تحولات سودان و لیبی بود.
در نشستی که درباره سودان برگزار شد، با اعطای زمان سه ماهه برای تحویل حکومت از نظامیان به دولتی انتقالی در سودان موافقت شد. شورای انتقالی نظامی سودان پیش از این، زمان دو ساله را برای تشکیل دولت انتقالی تعیین کرده بود، اما فشارهای داخلی و بین المللی سبب شد در نشست قاهره این زمان به سه ماه کاهش یابد.
"عبدالفتاح البرهان"، رئیس شورای انتقالی نظامی سودان که تحت حمایت عربستان، امارات و مصر است، با استقبال از تصمیم نشست قاهره گفت: این شورا به خواست ملت برای تغییر پاسخ می دهد و تشکیل «دولت شایسته ملی» را تنها راه خروج از وضع کنونی می داند.
با وجود این، مخالفان سودانی ضمن دعوت از مردم این کشور برای پیوستن به تحصن کنندگان در خارطوم، پایتخت، با تصمیم اتحادیه آفریقا مخالفت کرده و تشکیل دولت غیرنظامی را در اسرع وقت خواستار شدند.
ائتلاف گروههای خواهان آزادی و تغییر سودان امروز چهارشنبه در بیانیه ای تأکید کرد، توصیه شورای صلح اتحادیه آفریقا درباره تمدید مهلت شورای نظامی برای انتقال قدرت به دولت مدنی، قابل قبول نیست و ملت سودان سرنوشت خود را تعیین خواهد کرد.
ائتلاف گروههای خواهان آزادی و تغییر در این بیانیه بر پایبندی به خواسته های خود مبنی بر انتقال قدرت به دولت مدنی تاکید و خاطرنشان کرد، یک دوره چهار ساله برای دولت مدنی انتقالی تعیین کرده است. در این بیانیه همچنین آمده است که ملت سودان قادر است نمایندگان خود را از طریق روند انتقال قدرت به نهاد مدنی انتخاب کند و نیازی به قیم ندارد.
در همین حال، در خارطوم، پایتخت، بر شمار تحصن کنندگان همچنان افزوده می شود و مردم از شهرهای دور هم برای پیوستن به تحصن، وارد خارطوم شده اند. معترضان در دو شهر "عطبره" و "الدامر" با وجود مسافت حدود 3 هزار کیلومتری تا خارطوم، خود را به پایتخت سودان رسانده و به جمع تحصن کنندگان پیوسته اند. شهر "عطبره" به نماد انقلاب در سودان تبدیل شده و نخستین شعله های اعتراضات علیه "عمر البشیر" رئیس جمهور سابق سودان در این شهر روشن شد.
قضات سودانی نیز برای نخستین بار از زمان شروع اعتراضات در سودان اعلام کرده اند به جمع تحصن کنندگان در برابر مقر فرماندهی ارتش سودان در خارطوم که خواستار حکومت مدنی اند، ملحق می شوند.
با افزایش شمار تحصن کنندگان، انجمن شاغلان سودان از تلاش های برخی دستگاه های دولتی این کشور برای سرکوب تحصن کنندگان خبر داد و ائتلاف گروههای خواهان آزادی و تغییر نیز درباره هر گونه تلاش بازماندگان رژیم عمر البشیر برای متفرق کردن معترضان در مقابل مقر فرماندهی ارتش هشدار داد.
117
نقش عربستان و امارات در سودان، قبل و پس از سقوط البشیر/ تحلیل
کمک 3 میلیارد دلاری عربستان و امارات به شورای نظامی سودان
ادامه تظاهرات در سودان