به گزارش خبرگزاری ایران پرس، پایگاه اینترنتی روزنامه «فایننشال تایمز» دیروز یکشنبه در گزارشی اعلام کرد، مردم در مجارستان زغال سنگ قهوه ای، چوب و دیگر اقلام آلوده کننده مثل زباله را می سوازنند تا گرم بمانند.
«زولتان برکی» شهروند مجارستانی به سوزاندن چند شاخه درخت و کفش ورزشی برای گرم کردن محل سکونتش روی آورده است.
«ویکتور اوربان» نخست وزیر مجارستان، قوانین مربوط به الوار را ساده تر کرده است و دستور استخراج بیشتر زغال سنگ قهوه ای را داده است که یکی از کثیف ترین و آلوده ترین سوخت های فسیلی به شمار می آید.
«دیوید نمث» کارشناس امور مجارستان در بانک بلژیکی «گروه کی.بی.سی» گفت: اگر قیمت کالاهای اساسی، به خصوص انرژی و غذا، همچنان افزایش پیدا کند، آنهایی را که همین حالا زیر خط فقر هستند به فقر مطلق می رساند.
برای فردی با حدوداً 500 یورو درآمد ماهانه، دیگر پولی برای خرید هیزم باقی نمی ماند. قیمت فروش هر متر مکعب هیزم در بعضی از فروشگاه ها به بیش از 200 یورو رسیده است که این مقدار برای گرم نگه داشتن یک خانه کوچک به مدت یک ماه کافی است.
چنین اقداماتی نشان می دهد که چگونه تغییرات اقلیمی از اولویت بسیاری از دولت ها خارج شده است.
به گفته «گروه اقدام هوای پاک»، که مقر آن در بوداپست است، میزان مرگ و میر شهروندان مجارستان به دلیل آلودگی هوا، به نسبت جمعیت، دو برابر شهروندان فرانسوی یا هلندی است.
لهستان پس از آنکه به سرعت ممنوعیت اتحادیه اروپا مبنی بر واردات انرژی از روسیه را به مرحله اجرا درآورد، استانداردهای کیفی برای سوزاندن زغال سنگ را کاهش داد تا با کمبود مواجه نشود.
«آگنیژکا وارسو-بوکانان»، وکیلی که با سازمان مردم نهاد «کلاینت ارث» در لهستان کار می کند، گفت: مردم نباید در موقعیتی قرار بگیرند که مجبور شوند بین گرم کردن خانه هایشان یا آسیب رساندن به سلامت خودشان در پی آلودگی هوا، یکی را انتخاب کنند.
دولت های دیگر در منطقه اقدامات حمایتی اضطراری آماده کرده اند، اگرچه بیشتر آنها به اندازه ی دولت غربی به سراغ چنین اقداماتی نرفته اند.
«دانا مارکووا» یکی از حافظان محیط زیست اهل اسلواکی، تصریح کرد، برنامه های حمایتی به خوبی افراد واقعاً فقیر را تحت پوشش قرار نمی دهد.
اسلواک ها آنقدر چوب از کوهپایه های کوه های تاترا جمع آوری کرده اند که «پیتر هریتس»، شهردار «نووا لسنا» می گوید: این شهر از نظر روش های گرم کردن خانه ها و میزان آلودگی هوا به پنجاه سال قبل برگشته است.
بحران گرم کردن خانه ها در زمستان امسال به خصوص در کشورهایی مثل بلغارستان دردناک خواهد بود، که در آنجا دو سوم خانه های روستایی، هیزم می سوزانند.
«یورواستات» اعلام کرده است، حتی قبل از جنگ هم، شصت درصد بلغارستانی های کم درآمد نمی توانستند خانه هایشان را به اندازه ی کافی گرم کنند. در کوزوو که یکی از فقیرترین کشورهای اروپا است، چوب تقریباً در هر خانه ی روستایی و بیشتر خانه های شهری سوزانده می شود.
کشورهای غربی به رهبری آمریکا از 24 فوریه و آغاز جنگ روسیه و اوکراین، تحریمهای گستردهای علیه مسکو اعمال کردهاند که باعث جهش قیمتهای انرژی و بسیاری از کالاهای اساسی در جهان شده است.
117
بیشتر بخوانید:
پیامدهای بحران سوخت برای خانوادههای بریتانیایی