ایران پرس- تلاش‌ها برای برگزاری دیدار نخست وزیر دولت وحدت ملی لیبی با فرمانده کل ارتش این کشور در قاهره به شکست انجامید .

«خلیفه حفتر»، فرمانده ارتش لیبی در بنغازی (شرق این کشور) با طرح شرایطی برای تغییرات گسترده در توافقنامه سیاسی (صخیرات)،  دیدار با «فائز السراج» ، نخست وزیر دولت وحدت ملی لیبی در قاهره را رد کرد. 

خلیفه حفتر و فائز السراج روز دوشنبه وارد قاهره شدند و پس از شکست تلاش‌ها برای دیدار آنها، سراج، قاهره را به مقصد طرابلس ترک کرد. اختلافات گسترده میان دو طرف درحالی ادامه دارد که طرف های لیبیایی که در مصر در حال مذاکره برای حل بحران لیبی هستند، درباره برگزاری انتخابات ریاست جمهوری و پارلمانی تا پیش از فوریه سال 2018 به توافق رسیده ‌اند. با این حال، روند صلح در لیبی با مشکلات جدی روبرو است.

توافق سیاسی «صخیرات» که دسامبر 2015 میان طرف های لیبیایی به امضا رسید و در پی آن دولت وحدت ملی لیبی به پایتختی طرابلس تشکیل شد، به ناامنی و بحران لیبی پایان نداد. شهر طرابلس در کنترل ائتلاف شکننده ای از چندین گروه شبه نظامی متعلق به جریان های سیاسی مختلف است. 

در لیبی سه دولت با نام دولت وابسته به مجلس نمایندگان در بنغازی، دولت وحدت ملی در طرابلس که مورد حمایت بین‌المللی است و دولت نجات مورد تأیید کنگره ملی لیبی وجود دارد.

دولت نجات اخیرا از تشکیل نیروی نظامی به نام «گارد ملی» در طرابلس خبر داد که با واکنش منفی دولت وحدت ملی لیبی روبرو شد.

دولت وحدت ملی، تشکیل گروه «گارد ملی» وابسته به دولت نجات به رهبری «خلیفه الغویل» را به منزله تشکیل نهاد امنیتی موازی خواند و آن را غیرقانونی اعلام کرد.

تشکیل ائتلاف گروه های مسلح مخالف دولت وحدت ملی، می تواند به تضعیف بیشتراین دولت منجر شود که تاکنون نتوانسته است حاکمیت خود را در سراسر لیبی و حتی پایتخت تثبیت کند.

ناتو؛ ریشه بی ثباتی در لیبی

ناتو از سال 2011 تا کنون موسسات نظامی لیبی را نابود کرد و درسال‌های اخیر از مسئولیت‌های خود در لیبی طفره رفت. ناامنی و تضعیف توان دفاعی، موجب حضور گسترده تروریست‌ها در لیبی شد. 

در حال حاضر نیز رقابت قدرت های بزرگ، عامل اصلی تداوم بی ثباتی در لیبی است. دولت وحدت ملی توسط اروپا، آمریکا، چندین کشور آفریقایی و سازمان ملل متحد به رسمیت شناخته شده است.

ژنرال حفتر و مجلس طبرق نیز از حمایت روسیه، چین و مصر برخوردارند. اعزام نظامیان وابسته به ژنرال حفتر به روسیه برای مداوا ، از نزدیکی مسکو و ژنرال خلیفه حفتر، فرمانده کل نیروهای لیبی در شرق این کشور حکایت دارد. سفرهای رئیس مجلس نمایندگان لیبی  و ژنرال حفتر به مسکو، نشانه پررنگ‌ شدن حضور روسیه در لیبی است.114/110

بیشتر بخوانید:

ادامه بحران لیبی و دخالت های خارجی در این کشور/ تحلیل

تاکید سازمان ملل بر پیشرفت مذاکرات سیاسی لیبی/ تحلیل

تلاش لیبی و مقامات آفریقایی برای حل بحران این کشوربحران لیبی

همچنان محور گفتگوها ی منطقه ای و بین المللی/ تحلیل