ایران پرس- سه هزار تن از علمای دینی افغانستان در همایشی در کابل، توقف جنگ و خشونت را در این کشور خواستار شدند.

علمای شرکت کننده دراین همایش از گروه‌های مخالف دولت افغانستان خواستند به احترام ماه مبارک رمضان، پایان جنگ و آتش‌بس اعلام کنند.

علمای شرکت کننده دراین نشست از گروه‌های جنگ طلب از جمله  طالبان خواستند هرچه زودتر جنگ را متوقف  و "سلاح شان را به زمین بگذارند" و صلح کنند. 

شرکت کنندگان دراین نشست همچنین از گروه طالبان خواستند برسر صلح با دولت افغانستان مذاکره کنند و به جنگ و کشتار در این کشور پایان دهند. 

علمای افغان تاکید کردند ۹۹ درصد مردم افغانستان مسلمان هستند و در چنین جامعه‌ای جنگ خلاف شرع است. 

به گفته این علما، درسه دهه اخیر، دراین جنگ، تنها افغان‌ها قربانی شدند و ازاین رواین جنگ حرام است. 

درجامعه افغانستان این دیدگاه وجود دارد که شخصیت‌ها و علمای دینی با توجه به نفوذ خود دربین مردم، می‌توانند به برقراری ثبات و آرامش دراین کشور کمک کنند.

به خصوص آنکه گروه‌های افراطی درافغانستان ازجمله گروه طالبان درچارچوب ایدئولوژی ادعایی خود که قرائت غیرواقعی از احکام تعالی بخش وصلح طلبانه دین اسلام است، جنگ را براساس برداشت اشتباه خود، نوعی جهاد تلقی می‌کنند که این مسئله با مبانی دین اسلام درتعارض کامل است.

درخواست برای توقف جنگ در ماه مبارک رمضان

به همین دلیل است که علمای افغانستان با رد ادعای طالبان، اقدامات تروریستی و عملیات انفجاری را که این گروه در این کشور آنرا نوعی جهاد می خواند غیر شرعی دانسته و آنرا خارج از چارچوب های دینی و موازین روشن احکام اسلام اعلام کرده است.

«مولوى عطاالله لودین» از علمای افغانستان می‌گوید، "جنگ در افغانستان کاملا به ضرر اسلام و مسلمانان است و ما را به اینجا کشانده است".

بدبختانه با استفاده اشتباه از مفهوم اسلام از سوى گروه هاى تروریستى منطقه اى، افغانستان هنوز هم در آتش مى سوزد، به مساجد، مدارس و بیمارستانها حملاتی صورت مى گیرد و در بازارها مردم عادی کشته مى شوند و حتى در مراسم تشییع جنازه انفجار صورت می گیرد.

البته باید توجه داشت که علاوه بر ادعای دروغین طالبان درپیروی ازدین اسلام، نقش کشورهایی همانند عربستان که مروج اندیشه های وهابی و جنگ در جوامع اسلامی است، نباید در تداوم خشونت های گروه طالبان درافغانستان نادیده گرفت.

«حسین ناصری» نماینده پارلمان افغانستان می‌گوید سران سعودی با پرداخت میلیون ها دلار به طالبان اهدافی همچون ایجاد جنگ‌های فرقه‌ای و تنش‌های قومی را در افغانستان و پاکستان دنبال می کنند.

درچنین شرایطی به نظرمی رسد تا زمانی که عربستان با حمایت مالی و علمای وهابی با تزریق ایدئولوژی خشونت و ترور، طالبان و دیگر گروه های تروریستی را به ادامه خشونت و کشتار در افغانستان تشویق می‌کنند، بعید که تلاش‌ها برای توقف جنگ در این کشور به نتایج مورد انتظار برسد.  

نویسنده:محمدرضا عسگری 

138/120

بیشتربخوانید: 

سازمان ملل: کشمکش‌های سیاسی عامل گسترش ناامنی‌ها در افغانستان است

سازمان ملل: غیرنظامیان همچنان قربانیان اصلی جنگ در افغانستان هستند