سيد رضا مير طاهر- تلاش های امنیتی مشترک از جمله بحث های مهم این نشست بود.
در این نشست، "ویکتور اوربان" نخست وزیر مجارستان و 'بوسلاو سوبوتکا" نخست وزیر جمهوری چک با اشاره به ضرورت تأمین امنیت در مرزهای اروپایی در قبال تهدید امنیتی از جانب خاورمیانه، تاکید کردند: اروپا باید به بررسی تشکیل ارتش مشترک اروپایی بپردازد.
"بئتا شیدلو" نخست وزیر لهستان نیز خواستار تشکیل یک ارتش اروپایی برای حفاظت از مرزهای این اتحادیه شد.
آنگلامرکل نیز بدون اشاره مستقیم به تشکیل ارتش مشترک اروپایی گفت: امنیت مسئله اساسی است و در این زمینه می توان اقدامات بیشتری انجام داد.
با افزایش مشکلات امنیتی اتحادیه اروپا، کشورهای شرقی عضو این اتحادیه یعنی لهستان، مجارستان، اسلواکی و جمهوری چک صراحتا خواهان تشکیل ارتش مشترک اروپایی هستند.
این چهار کشور، گروه ویسگراد را در سال 1991 برای همگرایی اروپایی و همکاری در زمینه های نظامی، اقتصادی و انرژی تشکیل دادند.
این گروه در مارس 2014 پیمان نظامی مشترکی را با هدف هماهنگی همکاری های دفاعی و ایجاد یگان نظامی مشترک در درون سازمان پیمان آتلانتیک شمالی "ناتو" و اتحادیه اروپا تشکیل دادند.
در این زمینه ، یگان رزمی "وی4 و اتحادیه اروپا " شامل سه هزار نیرو از سال 2016 عملیاتی شد و مانند یک یگان محلی، در قالب عملیات اتحادیه اروپا یا ناتو فعالیت می کند.
در چارچوب این پیمان نظامی مشترک، لهستان، مجارستان، جمهوری چک و اسلوواکی به برگزاری رزمایش های مشترک و هماهنگی بودجه دفاعی خود متعهد شدند.
از دیدگاه سران گروه ویسگراد، این تدابیر به دلیل ماهیت و شدت تهدیدها علیه اروپا، چه با هجوم پناهجویان به مرزهای اروپایی و چه با تشدید بی سابقه تنش ها بین روسیه و ناتو در شرق اروپا، کافی نیست.
این رویارویی منجر به استقرار نیرو و تجهیزات نظامی در شرق اروپا ، از دریای بالتیک تا دریای سیاه شده است.
از نگاه آن ها تشکیل یک ارتش اروپایی برای مقابله با این تهدیدها، اجتناب ناپذیر است.
البته آلمان نیز به عنوان بزرگترین و مهمترین کشور اتحادیه اروپا و از اعضای اصلی ناتو، دیدگاه مثبتی در این باره دارد.
مرکل آشکارا درباره تشکیل ائتلاف ارتش آلمان و دیگر ارتش های اروپایی سخن گفته است.
ایده تشکیل ارتش مشترک اروپایی سال هااست در داخل اتحادیه اروپا مطرح شده و فرانسه و آلمان با تشکیل یک تیپ مشترک در این زمینه گام اولیه را برداشتند.
به دلیل بی میلی سایر اعضای این اتحادیه به مشارکت در ارتش اروپایی، عملا طرح تشکیل این ارتش چندان پیشرفتی نداشته است.
اکنون که شرایط سیاسی و امنیتی اروپا با خروج بریتانیا از اتحادیه اروپا متحول شده، از دیدگاه آلمان و فرانسه، اتحادیه اروپا باید برای واکنش سریع به رویدادهای امنیتی در اروپا، ارتش مستقل تشکیل دهد.
البته دو عضو مهم ناتو، آمریکا و کانادا، بیرون از اروپا هستند و با توجه به اینکه تصمیم در ناتو برای اقدام نظامی باید با اجماع نظر اعضای آن اتخاذ شود، احتمال مخالفت این دو کشور با تصمیم اعضای اروپایی ناتو وجود دارد.