ایران پرس- رییس شورای حراست و ثبات افغانستان از دولت این کشور خواست؛ به توانایی سران مجاهدین در مقابله با حملات گروههای مخالف توجه کند و آنها را نادیده نگیرد.

«عبدالرب رسول سیاف» که در مراسم سالروز ترور «برهان الدین ربانی» رییس فقید شورای عالی صلح افغانستان سخن می گفت: با انتقاد از نادیده گرفتن نقش رهبران جهادی در تحولات این کشور گفت: مخالفان از طریق خشونت، کشتار غیر نظامیان و فساد اداری به افغانستان ضربه وارد می کنند و راه مقابله با آن تقویت وحدت بین مردم و استفاده از همه ظرفیت های افغانستان است.

افغانستان هرچند از سال 2001 با سرنگونی رژیم طالبان وارد دوره جدیدی از تحولات سیاسی و اجتماعی شده است اما همچنان با بحران و چالش های مهم امنیتی، فساد اداری و مالی روبرو است که از دیدگاه مجاهدین سابق، برخورد با آنها به یک میزان برای دولت وحدت ملی افغانستان اهمیت دارد چراکه دشمنان مردم این کشور از راه های مختلف برای ایجاد ناامنی و ناامید کردن مردم استفاده می کنند.

همچنین ایجاد هرج مرج اقتصادی و فساد اداری به همراه ایجاد گروه های تروریستی از جمله برنامه های دشمنان مردم افغانستان در هر سطح و موقعیتی است که برخورد با آنها راه کارهای خود را می طلبد.

تقویت سیستم قضایی در برخورد با مفسدان و محاکمه علنی عاملان آن به همان اندازه مهم است که دولت افغانستان در جهت  تقویت قدرت رزمی و نظامی این کشور گام برمی دارد که دراین راستا به اعتقاد مجاهدین سابق، آنان به دلیل داشتن تجربه جنگ با اشغالگران ارتش سرخ و سپس طالبان،همچنان می توانند با بسیج نیروهای مردمی و یا کمک به ارتش و نیروهای امنیتی مفید واقع شوند و لرزه بر تن دشمنان بیاندازند.

از دیدگاه  سران جهادی سابق از جمله «عبدالرب رسول سیاف» حاشیه نشینی آنان از اهداف دشمنان مردم افغانستان است.

«محمد ناطقی» کارشناس مسائل سیاسی می گویدد، شکست و خروج ارتش شوروی از افغانستان ثمره ی مقاومت و جهاد مردم افغانستان است و دیدگاه جهادی یعنی  خیزش، مقاومت، و جهاد مردم ضد اشغالگران و عوامل ناامنی در افغانستان که اخیرا به سبب هجوم رسانه های بیگانه کم رنگ  شده است.

تلاش برای بدنام کردن مجاهدین سابق از سوی اشغالگران پس از سال 2001 با جنگ سالار معرفی کردنشان آغاز شد و همچنان می کوشند نسل جدید افغانستان را در مورد مجاهدات های آنان بیگانه نگه دارند و روحیه بیگانه ستیزی را از جامعه افغانستان بزدایند. اشغالگران به خوبی می دانند با همین روحیه مردم افغانستان دو استعمارگر زمان خود یعنی انگلیس و اتحاد جماهیر شوروی را با خفت و خاری از کشورشان  خود بیرون کردند

به گفته «جمال‎الدین بدر» کارشناس مسایل سیاسی افغان، دولت تاکنون به مجاهدین بی‎توجهی نشان داده است اما آنان همچنان از دولت حمایت می کنند و بدون شک رهبران مجاهدین از پایگاه اجتماعی بیشتری نسبت به دولتمردان  تکنوکرات برخوردارند ومی توانند بسیار موثر واقع شوند.

درهر حال، شرایط افغانستان به گونه ای است که این کشور تنها با اتکا به نیروهای داخلی می تواند از بحران های فرارو عبور کند و در این راستا تقویت وحدت و همکاری بین همه عوامل و نیروهای موثرلازم و ضروری است و دولت وحدت ملی با ایفای نقش محوری می تواند فراتر از شعار برای تحقق آن تلاش کند.

114/110

بیشتر بخوانید:

چالش بی‌پایان فساد مالی در افغانستان/ تحلیل

تروریسم در افغانستان محصول سیاست‌های پاکستان/تحلیل