به گزارش ایران پرس، «محمد جواد ظریف» وزیر امور خارجه روز چهارشنبه در موسسه بین المللی تحقیقات صلح استکهلم «سیپری» با اشاره به مکانیزم های طراحی شده در برجام در خصوص تعهدات طرفین و عدم اجرای آنها از سوی هر یک از اعضا افزود، آمریکا نمی تواند از این توافق به عنوان وسیله ای به نفع خودش استفاده کند.
ظریف با اشاره به گام سوم کاهش تعهدات برجامی ایران گفت، این گام قطعا محکم تر از گام های قبلی خواهد بود.
وی با اشاره به رفتار غیر قابل پیشبینی «دونالد ترامپ» رئیس جمهوری آمریکا گفت، وقتی شما کارهای غیر قابل پیش بینی انجام می دهید، طرفین نیز اقدامات غیر قابل پیش بینی می کنند که در نهایت منجر به هرج و مرج خواهد شد.
وزیر امور خارجه با اشاره به حضور ائتلاف نظامی آمریکا و اروپا در خلیج فارس تاکید کرد، آنها تا زمانی که کشتی ایران را در جبل الطارق توقیف کنند و علیه مردم ایران جنگ اقتصادی به راه بیاندازند، قادر به برقراری امنیت در خلیج فارس نیستند.
ظریف در ادامه گفت، ایران هزار و 500 کیلومتر مرز آبی در خلیج فارس و دریای عمان دارد و هیچ ناوگان و ارتشی نمی تواند امنیت را در این منطقه برقرار کند.
وی در ادامه با اشاره به افزایش خرید تسلیحات نظامی توسط عربستان و برخی کشورهای منطقه، افزود، امنیت منطقه خریدنی نیست.
جمهوری اسلامی ایران 8 می 2019، یک سال پس از خروج آمریکا از توافق هستهای و پس از اثبات ناکارآمدی راهکارهای پیشنهادی اروپا برای جبران تبعات اقتصادی خروج واشنگتن از برجام، اعلام کرد، بخشی از تعهدات برجامی خود را بر اساس بندهای 26 و 36 این توافق معلق میکند. عبور از سطح غنی سازی 3.67 درصد و میزان اورانیوم غنی شده تعیین شده در برجام از جمله این موارد بودند.
ایران یکشنبه 7 ژوئیه پس از پایان مهلت 60 روزه خود به اروپایی ها برای اجرای تعهدات برجامیشان، فرایند عبور از سطح غنی سازی 3.67 درصد را آغاز کرد.
ایران با تاکید بر ادامه کاهش تعهدات برجامی خود تصریح کرده است، این اقدامات در صورتی که شرکای برجام، گامهای لازم را برای ایفای تعهدات خود بردارند به سرعت قابل بازگشت هستند.
یکی از اقدامات وعده داده شده اروپایی ها در جریان مذاکرات با ایران پس از خروج غیرقانونی آمریکا از برجام که هنوز عملیاتی نشده "اینستکس" است.
133/116
بیشتر بخوانید:
ظریف: ایران تمایلی به مذاکره با واشنگتن ندارد
ظریف: علت اصلی ناامنی در خلیج فارس، مداخله و تروریسم اقتصادی آمریکا است