وزیر امور خارجه کشورمان با بیان اینکه گام سوم کاهش تعهدات ایران در برجام، طبق برنامه پیش خواهد رفت تاکید کرد: اروپایی ها باید تعهدات برجامی خود را اجرا کنند.

به گزارش ایران پرس به نقل از خبرگزاری "ایران پرس"؛ «محمدجواد ظریف» روز دوشنبه در کنفرانس خبری مشترک با همتای روس خود در مسکو گفت: اگر اروپایی ها نتوانند در تاریخ معین به تعهدات خود عمل کنند،ایران گام سوم کاهش تعهدات خود را اجرا می کند.

ظریف همچنین با اشاره به نقش مسکو و پکن در برجام افزود: نقش روسیه به عنوان یکی از اعضای برجام برای به تفاهم رسیدن بسیار اساسی بوده و ما نقش روسیه و چین را با سایر اعضای برجام یکسان نمی‌بینیم.

وی درباره طرح «امانوئل مکرون» رئیس جمهوری فرانسه اظهار کرد: بحثی که با ماکرون داریم درباره نحوه اجرای تعهدات اتحادیه اروپا و جلوگیری از ادامه تنش در اجرای برجام است که حتما به نفع کسی نخواهد بود.

ظریف تصریح کرد: آنچه رئیس جمهوری فرانسه با شرکای آمریکایی خود مطرح می کند مربوط به فرانسوی‌ها و اتحادیه اروپاست اما آنچه برای ما اهمیت دارد اجرای تعهدات اروپا در برجام است.

وزیر خارجه کشورمان تاکید کرد: برجام در مورد موضوع هسته‌ای توافق شد و علیرغم اختلاف‌هایی که ما و کشورهای غربی درباره سایر موضوعات داشتیم، اجرای برجام را به هیچ وجه منوط به حل و فصل آن اختلافات نمی‌توانیم بکنیم.

روابط ایران و روسیه در بهترین شرایط قرار دارد

ظریف با بیان اینکه تهران و مسکو روابط تجاری خود را علیرغم فشارهای غیرقانونی آمریکا ادامه می‌دهند افزود: روابط ایران و روسیه در بهترین شرایط طی دهه‌های گذشته قرار دارد و تا پایان سال روسای جمهور دو کشور حداقل دو بار دیگر همدیگر را در اجلاس‌های چندجانبه ملاقات خواهند کرد.

وی تصریح کرد: وزرای مسئول کمیسیون مشترک دو کشور نیز هم اکنون در مسکو مشغول دیدار و گفت‌وگو هستند که نشانگر عمق روابط راهبردی ایران و روسیه است.

آمریکا با اعزام نیرو به منطقه درصدد ایجاد تنش بیشتر است

وزیر خارجه با بیان اینکه در بحث امنیت در خلیج فارس دیدگاه ما و روسیه به هم نزدیک است اظهار کرد: متاسفانه آمریکا با اعزام نیرو به منطقه به دنبال ایجاد تنش بیشتر ‏است.

ظریف با اشاره به اینکه ترامپ گفته هفت تریلیون دلار در منطقه خرج کرده و جز خسارت چیزی عایدش نشده است تصریح کرد: آمریکا عامل ایجاد ناامنی در شرق سوریه و ادلب بوده است و آمریکا در یمن از بمباران مردم بیگناه یمن نیز حمایت می‌کند.

وی تصریح کرد: سلاح‌های آمریکا در دست داعش است و داعش با آن سلاح‌ها مردم سوریه را به خاک و خون می‌کشد.

وزیر خارجه افزود: آمریکا سال گذشته بیش از 50 میلیارد دلار سلاح به این منطقه فروخته است و کشورهای حاشیه خلیج فارس 100 هزار میلیارد دلار سلاح خریدند.

ظریف همچنین با استقبال از ابتکار روسیه برای گفت‌وگو درباره امنیت خلیج فارس اظهار کرد: ما آمادگی داریم در کنار پیشنهادهای خود از جمله مجمع گفتگوی منطقه‌ای و آمادگی برای امضای قراردادهای عدم تعرض در خلیج فارس، از طرح روسیه که طرح نزدیکی به دیدگاه‌های ماست حمایت کنیم و دوستان روس را تشویق می‌کنیم این مورد را پیگیری کنند.

ظریف گفت: موضوع فلسطین و معامله قرن و تلاش برای معامله درباره آرمان فلسطین، وضعیت در یمن، اوضاع افغانستان و حضور داعش در این کشور نگرانی‌هایی را ایجاد کرده که ما به عنوان دو کشور همسایه نیاز است در این زمینه صحبت کنیم.

در سوریه به دنبال رقابت با دیگران نیستیم

ظریف درباره اوضاع سوریه گفت: ما در سوریه به دنبال رقابت با دیگران نیستیم و بر پیگیری روند آستانه تاکید داریم.

وزیر خارجه تصریح کرد: یک طرح کاهش تنش در سوریه موفق بوده و آن طرح آستانه است و دلیلی ندارد یک طرح موفق را با سازوکارهایی از مسیرش منحرف کنیم.

رئیس دستگاه دیپلماسی خاطرنشان کرد: اجلاس آینده سران ایران، روسیه و ترکیه در ترکیه فرصت مناسبی خواهد بود برای سه کشور که در زمینه مشکلات در سوریه گفت‌وگو کنند.

نسبت به گفتگوهای طالبان با آمریکا خوشبین نیستیم

وزیر خارجه با اشاره به اوضاع افغانستان گفت: ما نسبت به گفتگوهای طالبان با آمریکا خوشبین نیستیم زیرا راه‌حل و گفتگو باید بین طرف‌های افغان باشد.

وی خاطرنشان کرد: هیچ گفتگویی نمی‌تواند دستاوردهای مردم افغانستان را ملحوظ نکند.

حضور آمریکا در شرق فرات هم غیرقانونی است هم مخرب

ظریف با اشاره به حضور آمریکا در شرق فرات اظهار کرد: حضور آمریکا در شرق فرات غیرقانونی و مخرب است و هیچگاه از حضور آمریکا در شرق فرات برای صلح، امنیت سوریه یا آرامش مردم غیرنظامی در سوریه استفاده‌ای نرسیده است.

وی تاکید کرد: حضور آمریکا در شرق فرات باعث تقویت اختلافات قومی و ایجاد برخی اختلافات قومی درازمدت در سوریه شده است.

وزیر خارجه کشورمان با بیان اینکه نگرانی دوستان ترک را برای حفاظت از مرزهایشان درک می‌کنیم، گفت: بهترین راه‌ رفع این نگرانی همکاری با دولت قانونی سوریه و احترام به حقوق و قانون بین‌الملل، تمامیت ارضی و استقلال سوریه است.

ظریف خاطرنشان کرد: همواره آمادگی داشتیم با دوستان ترک، سوریه و کمک دوستان روس در این زمینه همکاری کنیم.

115/118

بیشتر بخوانید:

برجام، محور دیدار ظریف و لاوروف در مسکو

ظریف: روابط ایران و روسیه راهبردی است

رایزنی های ظریف در مسکو در آستانه اجرای گام سوم کاهش تعهدات برجامی ایران/ تحلیل