وزیر امور خارجه گفت: امروز گفتمان حذف، زورمداری، قانون گریزی، یکجانبه گرایی، ترجیح منافع یک گروه به منافع جمع و وابستگی در حال افول است.

به گزارش ایران پرس، «محمدجواد ظریف» امروز (چهارشنبه) در مراسم بزرگداشت روز جهانی حقوق بشر و کرامت انسانی طی سخنانی افزود: ما هیچ وقت امنیت نمی خریم و هیچ وقت امنیت نمی فروشیم زیرا امنیت، پیشرفت و مشروعیت خود را از مردم می گیریم، تحریم و آنچه آنها انجام می دهند تروریسم است و هدف تحریم ها مردم و انسان ها هستند.

وزیر امور خارجه اظهار کرد: گروهی از کشورها آینده و امنیت خود را در گروی وابستگی می بینند و امنیت را قابل خریداری تصور و فکر می‌کنند با پرداخت پول و خرید اسلحه می توانند امنیت خود را حفظ کنند و از تاریخ نیز درس نمی گیرند. 

ظریف تصریح کرد: مگر عربستان  75 میلیون دلار در اختیار رژیم صدام قرار نداد که علیه ایران مبارزه و مردم ایران را به خاک و خون بکشد؟ چرا نفهمید پول امنیت نمی آورد و بعد از این صدام همان سلاح را علیه عربستان بکار برد.

وی ادامه داد: آنها هنوز هم امید دارند که رژیم صهیونیستی که 70 سال است خانه برادران و خواهرانشان را اشغال کرده و امروز گنبد آهنین‌اش نمی‌تواند حتی در برابر موشک های حماس مقاومت کند، در برابر دریوزگی‌شان از آنها حمایت کند.

وزیر امور خارجه، به هفتاد و چهارمین سالگرد بمباران هیروشیما اشاره و خاطر نشان کرد: تفکری که معتقد است برای حتی خاتمه دادن به یک جنگ می‌تواند صدها هزار انسان و زن و مرد و کودک را به نابودی بکشاند، امروز هم وزیر خارجه‌اش اعلام می‌کند مردم ایران باید تصمیم بگیرند که آیا نان می‌خواهند یا ادامه سیاست های کنونی. این، همان سیاست است و تفاوتی در آن نگرش و دیدگاه بوجود نیامده است.

ظریف، فشار ضد مردم ایران برای ایجاد  تغییر را تروریسم اقتصادی دانست و گفت: تروریسمی که 82 میلیون انسان را هدف قرار داده  و قرار است با فشار اقتصادی مردم ایران را از منابع و امکانات خود محروم کند، گفتمانش بر مبنای تحمیل، حذف، کشورگشایی و قانون گریزی است.

وی با بیان اینکه وحشت از ایران به خاطر از سلاح هسته ای و حضور منطقه ای نیست بلکه از گفتمان و نگرش ماست، تصریح کرد: گرچه براساس فتوای رهبر معظم انقلاب از سلاح های هسته ای استفاده نمی کنیم اما هر توانی را که نیاز باشد برای تقویت این گفتمان ایجاد می کنیم.

ظریف اضافه کرد: امروز دارای سلاح هایی هستیم که خودمان می سازیم. شکایت می کنند که چرا سلاح می سازید. مگر توقع دارید امنیت‌مان را به شما واگذار کنیم. اگر به شما واگذار می کردیم که امنیت نداشتیم.

وزیر امور خارجه خاطر نشان کرد: گفتمان حقوق بشر را فقط یک وظیفه الهی نمی دانیم بلکه حقوق بشر را ضرورت امنیت ملی خود می دانیم چون امنیت خود را با وابستگی فراهم نکردیم و امنیت ملی ما وابسته به همین مردم است. 

وزیر امور خارجه تصریح کرد: ما خواهان تعامل سازنده هستیم اما بر اساس گفتمان خودمان و اگر گفتمان خود را از دست بدهیم، هویت مان را از دست داده‌ایم.

113/118

بیشتربخوانید: 

ظریف: آمریکا همچنان غیرنظامیان را هدف قرار می‌دهد

ظریف: اتکای دیپلماسی به مردم از موهبت‌های بزرگ انقلاب است

تحریم، هزینه "نه" ظریف به آمریکا/تحلیل