چرا مهم است؟
این دیدار نه تنها به تقویت روابط ایران و چین کمک میکند، بلکه با توجه به چالشهای موجود در روابط بینالملل، همکاریهای نزدیکتر میان کشورهایی که به دنبال چندجانبهگرایی هستند، میتواند به ایجاد یک نظام بینالمللی عادلانهتر و پایدارتر منجر شود.
آنها چه می گویند:
عباس عراقچی با اشاره به جایگاه چین بهعنوان شریک راهبردی و قابل اعتماد جمهوری اسلامی ایران، بر اهمیت توسعه همکاریها در سطوح دوجانبه و چندجانبه، از جمله در چارچوب سازمان همکاری شانگهای و گروه بریکس تأکید کرد.
وزیر امور خارجه، دینگ شوئه شیانگ را در جریان روند گفتوگوهای غیرمستقیم ایران-آمریکا قرار داد و تصریح کرد که جمهوری اسلامی ایران علیرغم تجربههای تلخ گذشته، با حسن نیت و جدیت در مسیر دیپلماسی گام نهاده است.
دینگ شوئهشیانگ با ابراز خوشوقتی از گسترش همهجانبه روابط ایران و چین در همه عرصهها، شراکت راهبردی دو کشور را محصول اعتماد و احترام متقابل و مبتنی بر منافع مشترک دو ملت دانست و بر اراده رهبری چین برای ارتقای بیش از پیش مناسبات و همکاریها با ایران در همه زمینههای مورد علاقه طرفین تاکید کرد.
وی تقویت هماهنگی و تعامل بین ایران و چین را برای صیانت از چندجانبهگرایی و حاکمیت قانون در سطح بینالمللی مهم توصیف کرد و همکاری دو کشور را نمونه ارزشمندی از همکاری جنوب-جنوب دانست.
نکات کلیدی:
- راههای تسریع در اجرای برنامه همکاری جامع ۲۵ ساله بررسی شد
- ضرورت تعامل نزدیکتر میان کشورهای همفکر از جمله ایران و چین را برای مقابله با قلدرمابی و یکجانبهگرایی
- هشدار بر ادامه نسلکشی رژیم صهیونیستی در فلسطین اشغالی و جنگافروزی این رژیم در محیط پیرامونی
- تجاوزات مکرر آمریکا علیه یمن و لزوم واکنش موثر و فوری جهانی برای توقف قانونشکنی
- چین بر پشتیبانی از تلاشهای ایران برای رفع تحریمها و گفتگو در خصوص موضوع هستهای تأکید کرد
samira akbari