سازمان عفو بین المللی در این گزارش تاکید کرد که عربستان آزار و شکنجه فعالان در زمینه حقوق بشر و نیز دگراندیشان در این کشور را افزایش داده و شمار اعدامها را نیز ظرف شش ماه گذشته تشدید کرده است.
«لین معلوف» معاون مدیر دفتر منطقه ای غرب آسیا و شمال آفریقای سازمان عفو بین الملل هم اعلام کرد که عربستان پس از پایان اجلاس گروه 20 به تعقیب بی وقفه مخالفان به دلیل انتقاد از دولت و بیان آزادانه نظراتشان اقدام کرده است و 9 نفر را تنها در ماه دسامبر 2020 اعدام کرده است.
بر اساس این گزارش، دستکم 40 نفر نیز طی ماه های ژانویه و ژوئیه 2021 در این کشور اعدام شدند.
این نهاد بین المللی تأکید کرده است که حتی افرادی که پیشتر زندانی بوده و از زندان آزاده شده اند، اکنون در محدودیت به سر میبرند و اجازه سفر به خارج از کشور را ندارند.
از 21 ژوئن 2017 که محمد بنسلمان بهعنوان ولیعهد جدید عربستان معرفی شد، این کشور شاهد موج گسترده ای از صدور احکام اعدام و بازداشت های گروهی بوده است.
آنچه درباره این اقدامات خشونتبار و غیر انسانی عربستان شایان اهتمام است و تعجب برانگیز و بلکه شگفتانگیز مینماید، نه خوی حاکمان سعودی که خوی دیرینه آنهاست، بلکه سکوت خفت بار و شرمآور نهادهای بینالمللی و کشورهای غربی است که مدعی دفاع از حقوق بشر هستند.
همچنین، دراینباره، نهادهای مدافع از حقوق زنان نیز در قبال سرکوب عریان و وضع خفقان و خشونت ناگوار علیه زنان در این کشور نیز سکوت خفتبار و موضع رقتانگیزی در پیش گرفتهاند؛ زیرا بر اساس این گزارش، عفو بینالملل، پس از پایان اجلاس گروه 20 نوامبر 2020 حتی زنان مدافع حقوق بشر مانند "لجین الهذلول"، "نسیمه الساده" و "ثمر بدوی" پس از آزادی از زندان در سال 2021، اکنون با شرایط محدود کننده ای روبرو شده اند که این مصداق بارز نقض آزادی بیان است.
نهادهای بین المللی و کشورهای غربی مدعی حقوق بشر در حالی در قبال چنین شرایطی در عربستان مهر سکوت بر لب گذاشته اند که از بازداشت عناصر آشوبگر در برخی کشورهای دیگر تمام قد دفاع و سنگ آنها را به طور کامل بر سینه می زنند و نمایش دفاع از حقوق بشر را به راه می اندازند، حال آنکه بر اساس گزارش اخیر سازمان یادشده، در حال حاضر دست کم 39 نفر به دلیل فعالیتهایشان در زمینه حقوق بشر و یا بیان مخالفتهای خود در عربستان، پشت میله های زندان به سر می برند.
بنابراین، این سؤال مطرح می شود که تا کی نهادهای بینالمللی و دولتهای غربی که بهعلت دلارهای نفتی چشم خود را از اقدامات غیر انسانی برخی رژیمهایی که روزنامه نگاران را فقط به صرف دگراندیش بودن با رژیم حاکم با اره مثله میکنند و مدعیان حقوق بشر نه تنها دم نمی زنند که در خفا و پشت پرده حامی سناریوهای غیر انسانی آنها بوده و آنها را برای تداوم باجخواهی خود، برای اتخاذ چنین گامهایی تشویق نیز میکنند.
بر اساس این مواضع غربیها و نهادی های بینالمللی است که این رژیم ها شهروندان خود را فقط به خاطر در اختیار داشتن تصاویر اعتراض های گذشته، اعدام می کند؛ زیرا بر اساس گزارش سازمان یاد شده، ماه گذشته وزارت کشور عربستان از اجرای حکم اعدام مصطفی بن هاشم بن عیسی آل جوان شیعه به اتهام داشتن تصاویری از اعتراضات سال 2012 و شرکت در اعتراضات خشونت آمیز خبر داد.
نویسنده: جلال چراغی
115