«جیمز الدر» سخنگوی یونیسف در سخنانی خطاب به جهانیان گفت: "کشته شدن کودکان در غزه و لبنان به یک امر عادی تبدیل شده که این عادیسازی خطرناک است."
جیمز الدر، اعلام کرد: "طی دو ماه گذشته بیش از ۲۰۰ کودک در لبنان کشته و هزار و 100 کودک مجروح شده اند این درحالی است که به نظر می رسد در کشتار کودکان، یک الگوی نگران کننده به نام عادیسازی ایجاد شده است."
از آغاز جنگ غزه تاکنون، بیش از 15 هزار کودک فلسطینی شهید و هزاران تن زخمی شدند. بسیاری از کودکان در مناطق مختلف غزه نیز در معرض مرگ ناشی از گرسنگی هستند. بنا بر آمارهای منتشر شده نزدیک به چهار هزار کودک فلسطینی بر اثر گرسنگی جان باخته اند و تعداد بیشماری نیز به علت گرسنگی، بیماری و آوارگی و کمبود مایحتاج اولیه در معرض خطر هستند.
سازمان ملل میگوید، حملات اسرائیل، غزه را در یک سال جنگزده به «گورستان کودکان» تبدیل کرده است، این درحالی است که به نظر می رسد مرگ کودکان غزه دیگر افکارعمومی را منقلب نمی کند وحتی تکرار انتشار تصاویر این کودکان در رسانه ها نیز سبب عادی سازی این فاجعه شده است.
کشتار کودکان فلسطینی در حالی است که کنوانسیون حقوق کودک که اسرائیل نیز آن را امضا کرده است؛ رسما و به صراحت بر حق ذاتی زندگی کودکان تأکید کرده و در ماده ای از آن نیز به جلوگیری در خشونت و دسترسی به امکانات اولیه زندگی برای کودکان تاکید شده است. با این حال نه تنها این کنوانسیون در جنگ غزه رعایت نمی شود بلکه سکوت جامعه جهانی و نهادهای حقوق بشری در قبال جنایات رژیم اشغالگر اسرائیل، موجب تداوم کشتار زنان و کودکان فلسطینی توسط رژیم صهیونیستی شده است.
«اسماعیل بقائی هامانه» سخنگوی وزارت امورخارجه ایران همزمان با روز جهانی کودک در شبکه اجتماعی «ایکس» نوشت: "۱۹ نوامبر، روز جهانی کودک، یادآور حق همه بچهها برای زندگی در صلح و امنیت است. به رغم همه قوانین بین المللی،اما کودکان غزه و لبنان نه تنها در جنگ غزه جان می دهند بلکه حتی آنان که زنده اند در رعب و وحشت جنگ، بی پناه و بی خانمان و بدون دارو و بهداشت زندگی می کنند."
بازتاب شهادت کودکان وشرایط زندگی هزاران کودکان غزه در رسانه های مختلف نیز تاکنون نتوانسته است بسیاری از دولتها را علیه ظلم و ستمی که به این کودکان شده بسیج کند. چنانکه کشورهای غربی همچنان به حمایت های خود از اسرائیل ادامه می دهند.
«انس الشریف» روزنامه نگار فلسطینی، تصاویری از کودکانی که بر اثر گرسنگی در الطفه در شرق غزه جان خود را از دست داده اند، ضبط کرده است.
وی چند پیش درتوصیف وضعیت مدرسه ای که توسط اسرائیل بمباران شده، در شبکه اجتماعی ایکس نوشت: "وقتی به محل قتل عام رسیدم، بیانم متوقف شد و قدرت و توانایی خود را برای حرف زدن از دست دادم. از حجم اعضای بدن و خونی که امروز دیدم خسته و پر از درد هستم."
روزنامه انگلیسی «گاردین» نیز دراین زمینه می نویسد: "گزارشهایی از پزشکان در غزه دریافت کرده که نشان میدهد برخلاف ادعاهای ارتش رژیم صهیونیستی، تک تیراندازها و پهپادهای این رژیم به صورت «مستقیم» کودکان را هدف قرار میدهد."
19 اکتبر روز جهانی کودک اکنون در حالی در جهان جشن گرفته می شود که کودکان غزه نه تنها سهمی در جشن ندارند بلکه حتی رنج آنها نیز گویا برای بسیاری از رسانه های غربی عادی شده است؛موضوعی که مقامات یونیسف را نیز نگران کرده است.
واقعیت این است که کشتار و شکنجه کودکان بیگناه فلسطینی زخمهای عمیقی بر وجدان بشریت ایجاد کرده است؛ زمان آن رسیده است که جامعه جهانی به مرتکبان جنایات شنیع ضد کودکان فلسطینی پایان دهد.
نویسنده: آتوسا دینیاریان
117