به گزارش ایران پرس، مسئول بخش جنوب آسیا در سازمان عفو بینالملل با اشاره به جنایات نظامیان آمریکائی در افغانستان طی 15 سال گذشته گفت: تصمیم دیوان بینالمللی کیفری مبنی بر عدم بررسی جنایات جنگی در این کشور، برای خانواده های قربانیان موضوعی تکان دهنده است.
«بیراج پاتنیک» افزود: بررسی وضعیت قربانیان جنایات جنگی در افغانستان مسئولیت قانونی و اخلاقی این دیوان است.
سال گذشته دیوان بین المللی کیفری هزاران شکایت از قربانیان جنایات جنگی در افغانستان را به ثبت رساند و در نتیجه قرار شد تا دادستان این دادگاه این موضوع را بررسی کند.
این موضوع واکنشهای تند آمریکا را در پی داشت.
اخیرا آمریکا با تهدید مقامات دیوان بین المللی کیفری ویزای «فاتو بنسودا» Fatou Bensouda دادستان دادگاه برای ورود به آمریکا را لغو کرد.
«فاتو بنسودا» در نوامبر 2017 برای دریافت مجوز تحقیق درباره جرائم ارتکابی در افغانستان اقدام کرده و خواستار تحقیق درباره ارتکاب جرایم جنگی نیروهای آمریکایی در افغانستان شده بود.
سرانجام این نهاد حقوقی بین المللی روز جمعه (12 آوریل) اعلام کرد که تحقیقات درباره اتهامات جنایات جنگی در افغانستان را متوقف میکند چرا که ایالات متحده و دیگر طرفهای درگیر در این جنگ در این زمینه همکاری نمیکنند.
به رغم این بهانه، اما واقعیت این است که فشارهای شدید و همه جانبه واشنگتن بر علیه این دادگاه بین المللی و اعضای آن موجب این تصمیم شده است.
مخالفت دولت آمریکا با رسیدگی به جنایات نظامیان آمریکایی در افغانستان در دیوان بین المللی کیفری نشان دهنده آگاهی واشنگتن از عملکرد غیر انسانی نظامیان خود در افغانستان است.
کشته شدن هفده غیر نظامی افغان در شهرستان پنجوایی قندهار و به آتش کشیدن اجساد آنان در ۱۱ مارس سال ۲۰۱۲، حمله هوایی آمریکا به بیمارستان پزشکان بدون مرز در شهر قندوز در سال ۲۰۱۵، شکنجه زندانیان در زندان های مخفی افغانستان از جمله زندان بگرام از اقدامات جنایتکارانه نظامیان آمریکایی است که همواره مورد انتقاد نهادهای حقوق بشری در افغانستان و در سطح نظام بین الملل بوده است.
116
بیشتر بخوانید:
تهدید دیوان بین المللی کیفری توسط آمریکا/ تحلیل
واکنش ترامپ به تصمیم دیوان بین المللی کیفری/ تحلیل