به گزارش خبرگزاری ایران پرس، انتشار ماجرای هولناک کشف صدها گور جمعی کودکان بومی کانادایی در محوطه مدارس شبانهروزی قدیمی طی ماههای اخیر بارها خبرساز شده و باعث ایجاد تنش و اختلاف میان دولت این کشور و واتیکان شده است.
در بازه زمانی 1883 تا 1996، حدود 150 هزار کودک بومی از خانوادههای خود به اجبار جدا شدند و به مدارس شبانهروزی فرستاده شدند که کلیسای کاتولیک آن را تأسیس کرده بود.
هدف اصلی این اقدام دور کردن این کودکان از جوامع بومی کانادا و جلوگیری از ترویج زبان و سنتهای مادریشان و تربیت آنها به شیوهای تحمیلی بود.
«کاظم غریبآبادی» دبیر ستاد حقوق بشر و معاون امور بینالملل قوه قضائیه جمهوری اسلامی ایران به دنبال انتشار خبری مبنی بر کشف قبر 93 کودک بومی دیگر نزدیک یک مدرسه سابق شبانه روزی بومیان در کانادا با انتشار توییتی نوشت: در زیر خاکی که ما روی آن قدم میگذاریم، پیکرهای افرادی قرار دارد که جان گرانبهای خود را در جریان یک جنگ تحمیلی که پول و سلاح آن از سوی غرب تأمین میشد، قربانی کردند اما در کانادا، وقتی زمین را حفر میکنید، بقایای کودکان بیگناه بومی را کشف می کنید.
وی افزود، بزرگترین تهدید حقوق بشر از دورویی، سیاسی شدن و استانداردهای دوگانه می آید.
روز سه شنبه رهبران گروههای بومی کانادا در استان بریتیش کلمبیا در غرب کانادا اعلام کردند که 93 گور بی نام و نشان دیگر را در نزدیکی یک ساختمان که پیشتر مدرسه شبانه روزی بوده، پیدا کرده اند.
کشف این گور جمعی بار دیگر تقاضا برای اجرای عدالت و انتشار کامل سوابق دولت کانادا در مورد یکپارچه سازی اجباری نزدیک به 150 هزار کودک بومی در جامعه سفیدپوست کانادایی را افزایش داده است.
117
بیشتر بخوانید:
کشف 93 گور دیگر در کانادا؛ گروههای بومی در جستجوی عدالت