به گزارش خبرگزاری ایران پرس، انتشار ماجرای هولناک کشف صدها گور جمعی کودکان بومی کانادایی در محوطه مدارس شبانهروزی قدیمی طی ماههای اخیر بارها خبرساز شده و باعث ایجاد تنش و اختلاف میان دولت این کشور و واتیکان شده است.
در بازه زمانی 1883 تا 1996، حدود 150 هزار کودک بومی از خانوادههای خود به اجبار جدا شدند و به مدارس شبانهروزی فرستاده شدند که کلیسای کاتولیک آن را تأسیس کرده بود.
هدف اصلی این اقدام دور کردن این کودکان از جوامع بومی کانادا و جلوگیری از ترویج زبان و سنتهای مادریشان و تربیت آنها به شیوهای تحمیلی بود.
بر اساس این گزارش، آموزش فرهنگ و زبان بومی در کانادا ممنوع بوده و کودکان بومی به اجبار از خانواده های خود جدا می شدند و در این مدارس شبانه روزی برای خودداری از صحبت کردن به زبان مادری تحت فشار قرار می گرفتند.
روز گذشته (سه شنبه) رهبران گروههای بومی کانادا در استان بریتیش کلمبیا در غرب کانادا اعلام کردند که 93 گور بی نام و نشان دیگر را در نزدیکی یک ساختمان که پیشتر مدرسه شبانه روزی بوده، پیدا کرده اند.
کشف این گور جمعی بار دیگر تقاضا برای اجرای عدالت و انتشار کامل سوابق دولت کانادا در مورد یکپارچه سازی اجباری نزدیک به 150 هزار کودک بومی در جامعه سفیدپوست کانادایی را افزایش داده است.
دولت کانادا در سال 2008 و پیش از پیدا شدن اجساد کودکان عذرخواهی و اعتراف کرد که آزار جسمی و جنسی در مدارسی که بسیاری از آنها تا سال 1979 توسط کلیسای کاتولیک اداره میشد، رواج داشته است.
در مقابل این رسوایی حقوق بشری، «جاستین ترودو» نخست وزیر کانادا بهجای عذرخواهی از بومیانی که فرزندانشان قربانی جنایت نژادپرستانه مدارس شبانهروزی در سالهای گذشته شده بودند، از پاپ فرانسیس رهبر کاتولیکهای جهان خواست عذرخواهی کند و همه تقصیر را گردن واتیکان انداخت.
ترودو همچنین کشف گور جمعی را یادآور «فصل تاریک و شرم آور تاریخ کانادا» و حادثه ای دلخراش توصیف کرد.
117
بیشتر بخوانید:
ادامه کشف گورهای جمعی کودکان بومی در کانادا
کشف گور جمعی کودکان بومی، باز هم در کانادا
نسل کشی فرهنگی در کانادا؛ کشف یک گور جمعی دیگر
سازمان ملل خواستار تحقیق درباره گور جمعی کودکان بومی در کانادا شد
کشف گور جمعی کودکان بومی در کانادا؛ سندی دیگر از تبعیض نژادی در غرب