به گزارش خبرگزاری ایران پرس، بهزاد اسلامی مدیر شرکت تعاونی خاویاری قره برون درباره روند تولید ماهیان خاویاری در این مجموعه می گوید: زنجیره تولید ما از تکثیر شروع میشودو کارخانه خوراک و پرورش و زنجیزه آخر ما در فرآوری آبزیان است. هنوز زنجیره فرآوری ما تکمیل نشده است، اما حدود ۷۰ درصد کار جلو رفته و تجهیزات وماشینآلات آن آماده است که باید نصب شوند.
اسلامی درباره شکل گیری این مجموعه فعال در عرصه تولید ماهیان خاویاری کشور افزود: این شرکت از سال ۸۱ در استان مازندران تاسیس و از سال ۸۲ کار خود را با پرورش ماهی قزل آلا تقریبا در ۲ استخر شروع کرد و از سال ۸۵ مجوز کار با ماهی خاویاری را گرفت که ازهمان سال پرورش این ماهی به بخش خصوصی واگذار شد.
اسلامی همچنین گفت اکنون صادرات کل آبزیان در کشور بیشتر به صورت محصولات خام است. علیالخصوص ماهیان خاویاری که ماهی با ارزشی است آن هم به صورت خام صادر میشود.در حالیکه اگر دراینجا فرآوری انجام شود خیلی از محصولاتی که مااکنون دور میریزیم قابل استفاده خواهند بود.
مدیر شرکت تعاونی خاویاری قره برون در ادامه تاکید کرد: در واقع ماهیان خاویاری ارزش افزوده بالایی دارند، ولی متاسفانه فعلا هنوز به صورت خام از ایران عرضه میشوند که اگر دولت بخواهد حمایتی از صادرات این محصول داشته باشد، باید حمایتهایی را از مجموعههایی همچون ما داشته باشد.
به گفته اسلامی در این مجموعه که در حال راه اندازی مرکز فرآوری برای تهیه ۵ هزارتن گوشت ماهی خاویاری و ۱۵ هزار تن گوشت ماهی قزل آلا ومیگو و انواع و اقسام محصولات آبزیان است اگر ظرفیت تکمیل شود میتواند بین ۸۰۰ میلیون تا یک میلیارد دلار ارزآوری برای کشور در 4 تا 5 سال آینده داشته باشد.
اسلامی با اشاره به کشورهای صادراتی هدف آنها تصریح کرد: در حال حاضر گوشت ماهی خاویاری بیشتر به روسیه و خاویار بیشتر به کشورقطر و امارات صادر میشود.مدیرشرکت تعاونی خاویاری قره برون درباره حمایت نهادهای دولتی از این مجموعه یادآور شد: سازمانهای شیلات، محیط زیست ودامپزشکی از ما حمایتهای لازم را بعمل میآورند. مشکل تولید اکنون نقدینگی درکشور است و این مختص یک صنعت خاص نیست.
به گفته اسلامی چالش این است که شاید دولت قبول ندارد که بخش خصوصی میتواند وارد عرصه شود و بیشتر از شرکتهای بزرگ خصولتی در حوزه پتروشیمی ومعادن حمایت میشود. اما وقتی میخواهند کار را بخش خصوصی بسپارند که جدا از بدنه دولت است در اینجا حمایتهای لازم بعمل نمیآید. حمایت سازمانی شیلات را ما داریم، ولی حمایت اصلی از سوی بانکها است باید درهای خود را به روی تولیدکننده باز کنند که متاسفانه انجام نمیشود.شرکت تعاونی خاویاری قرهبرون، اولین و بزرگترین مجتمع تعاونی تکثیر پرورش ماهیان خاویاری در ایران است که با هدف تولید غذای سالم با بهره از آبهای دریای مازندران و گونههای با ارزش ماهیان خاویاری از سال ۸۱ شکل گرفت.
113
بیشتر بخوانید:
22 کشور مقصد صادرات خاویار ایران