"هوا چونینگ" در ادامه انتقادات مقامهای پکن از مواضع ضد چینی آمریکا درقبال شیوع ویروس کرونا اعلام کرد، واشنگتن در مبارزه با این بیماری «کمک قابل ملاحظهای» به پکن ارائه نکرده است.
هوا چونینگ ابرازامیدواری کرد که جامعه بینالملل درخصوص وضعیت ناشی از این ویروس، پاسخها و قضاوتهای آرام و مبتنی بر منطق از خود نشان دهد.
دولت چین که پیش از این نیز از مواضع مقامات آمریکایی درباره ویروس کرونا ابراز ناراحتی کرده بود، پیشنهاد کمکهای واشنگتن برای مقابله با این بیماری را نپذیرفت.
پکن همچنین از اظهارات «غیردوستانه» مقامهای واشنگتن در بحبوحه مبارزه با ویروس کرونا انتقاد کرد و آن را برخلاف حسننیت دانست.
انتقاد شدید وزارت خارجه چین از کاخ سفید در بحبوحه بحران کرونا در این کشور به موضع جنجالی وزیر تجارت آمریکا مرتبط است که گفته بود شیوع ویروس کرونا باعث بازگشت شغل و سرمایه به آمریکا خواهد شد.
این اظهارات خصمانه مقام آمریکایی در حالی است که با بروز بحران کرونا در چین، سازمان جهانی بهداشت با اعلام وضعیت اضطراری، کمک جامعه بین المللی برای مهار ویروس کرونا از طریق مشارکت دردست یابی به داروی موثر ضد این ویروس را خواستار شد.
با وجود اعلام آمادگی بسیاری از کشورها برای ارسال اقلام بهداشتی به چین برای جلوگیری از فراگیر شدن ویروس کرونا به شهرهای مختلف این کشور و مقابله با انتشار آن در سایر کشورها، اما موضع وزیر تجارت آمریکا درباره تاثیر این بحران در چین بر سرازیر شدن سرمایه ها به آمریکا از نگاه غیر انسانی و فرصت طلبانه واشنگتن به بحرانی دارد که تاکنون جان دستکم صد ها تن را در چین گرفته است و با ابتلا برخی افراد درشماری از کشورهای دیگر، جامعه جهانی ممکن است در معرض یک بحران بزرگ بهداشتی قرار بگیرد.
با وجود نگرانی افکار عمومی از وضعیت موجود در چین پس ازشیوع کرونا و ابراز احساسسات آنان برای ارائه هرگونه کمک به مردم در بحران قرار گرفته این کشور، فرصت طلبی و نگاه تجاری آمریکا به این پدیده تاثرانگیز که سلامت انسان ها را نشانه گرفته است، کاملا زشت و مذموم تلقی می شود.
آمریکایی ها که از مارس 2018 جنگ تجاری گسترده ای را علیه چین آغاز کرده اند در رویکردی غیر انسانی، شرایط کنونی چین در فضای بحران کرونا را فرصتی برای پیشی گرفتن از پکن در جذب سرمایه های خارجی می دانند و صراحتا در بحبوحه پیچیده شدن شرایط برای تامین سلامت عمومی در چین، ذوق مفرط خود را از وضعیت موجود در این کشور به نمایش گذاشتند که از زاویه نگاه بشری کاملا محکوم است.
پیشنهاد ارائه کمک توسط دولت آمریکا به چین همزمان با اظهارات غیر انسانی وزیر تجارت آن کشور که با مخالفت دولت پکن نیز روبرو شد بار دیگر از رذالت سیاسی مقامات کاخ سفید پرده برداشت که بروز بحران بهداشتی در یک کشور و جان باختن صدها انسان را فرصتی تجاری ارزیابی می کنند که می تواند زمینه را برای ربودن گوی سبقت جذب سرمایه از چین ایجاد کند.
همزمانی ذوق زدگی وزیر تجارت آمریکا از بروز بحران کرونا در چین با سیاست تبلیغاتی کاخ سفید در کوبیدن بر طبل ناکارآمدی دولت پکن در مهار این ویروس، دو ضلع سیاست فرصت طلبانه واشنگتن از پدیداری یک بحران بهداشتی - انسانی است که با معیارهای اخلاقی در تضادی آشکار است.
نویسنده: محمدرضا عسگری
116/117
بیشتر بخوانید:
شمار قربانیان ویروس کرونا در چین به 360 تن رسید
موسوی: جهان باید برای مقابله با ویروس "کرونا" با دولت چین همکاری کند
اعلام وضع اضطراری در سرتاسر جهان به دنبال گسترش ویروس «کُرونا»