سخنگوی وزارت خارجه جمهوری اسلامی ایران در واکنش به بیانیه پایانی کنفرانس ورشوی لهستان گفت: این بیانیه سند شکست و ناکامی این کنفرانس است.

به گزارش ایران پرس، "بهرام قاسمی" بامداد جمعه تصریح کرد، به رغم تلاش‌های گسترده واشنگتن برای برگزاری یک نشست فراگیر و ایجاد یک ائتلاف جدید علیه جمهوری اسلامی ایران، تعداد و سطح پایین شرکت کنندگان که آنان نیز از همراهی با هر گونه تصمیم ضد ایرانی امتناع کردند، در فرجام این نشست از پیش شکست خورده، بیانیه پایانی آن را به سندی بی خاصیت تبدیل کرد؛ متن و نوشته‌ای که تنها از سوی دو کشور برگزارکننده صادر شد و فاقد هر گونه اعتبار و تصمیم بود.

سخنگوی وزارت خارجه کشورمان افزود، برای همه دوراندیشان و تحلیل‌گران و سیاستمداران برجسته و فهیم جهان این شکست کاملاً از قبل و از همان آغاز طرح اولیه آن قابل تصور و پیش بینی بود. کنفرانسی تحت عنوان صلح و امنیت در خاورمیانه چگونه می‌تواند موفق باشد؛ در حالی که بازیگران اصلی منطقه همچون ایران، ترکیه، لبنان، سوریه، عراق و فلسطین در آن حضور ندارند و کشورهای مهمی چون چین و روسیه، و بسیاری از کشورهای مهم اروپایی و غیراروپایی در آن حضور نداشته و یا صرفاً در سطح بسیار پایین و کمرنگی در آن شرکت کردند؟

قاسمی همچنین اظهار کرد: رفتار و کردار عصبی و متشنج وزیر خارجه و معاون رئیس جمهوری آمریکا در سخنرانی‌ها و مصاحبه‌ها که علناً از اروپا گله و شکایت کرده و از سر ضعف اصرار به خروج آنها از برجام کردند، بهترین گواه و نشانه ناکامی و ناتوانی آنان در تحقق اهداف مورد نظرشان از اجلاس ورشو است.

سخنگوی وزارت خارجه کشورمان خاطرنشان کرد: ایالات متحده آمریکا از یک سو بانی کنفرانس صلح و امنیت در خاورمیانه می‌شود اما از سوی دیگر با خروج یک‌جانبه و خلاف تمام موازین بین‌المللی از برجام، و با سیاست‌های ریاکارانه خود تنش و درگیری و حمایت از تروریسم و نزاع و خصومت در میان ملت‌های منطقه را افزایش داده و ناامنی، بی ثباتی، فقر، جنگ و افراط گرایی را گسترش می‌دهد.

قاسمی در پایان تصریح کرد: به رغم تمامی سیاست‌های خصمانه و تجاوزکارانه آمریکا و رژیم اشغالگر قدس مبارزه و مقاومت برای برقراری منطقه‌ای امن، با ثبات و عاری از حضور قدرت‌های بیگانه و متجاوز ادامه خواهد یافت و آمریکا باید هر چه سریع‌تر با درک واقعیات این منطقه حساس از جهان از ادامه این گونه کینه‌توزی‌های بی‌حاصل دست بردارد.

ورشو، پایتخت لهستان روزهای چهارشنبه و پنجشنبه با میدان‌داری آمریکا و متحدانش شاهد نشستی ضد ایرانی  با عنوان "آینده صلح و امنیت در خاورمیانه" بود.

در این نشست متحدان آمریکا از جمله عربستان سعودی، امارات و نیز رژیم صهیونیستی حضور داشتند اما از قدرت‌های جهانی و بازیگران اصلی منطقه‌ای خبری نبود.

در کنفرانس مطبوعاتی پایان نشست ورشو، وزرای خارجه آمریکا و لهستان، میزبان های نشست، بارها از ایران به عنوان "تهدید امنیتی" نام بردند اما در بیانیه پایانی این نشست نامی از ایران نیامد و اشاره‌ای به کشور خاصی نشد.

دولت امریکا هنگام ارائه طرح برگزاری نشست ورشو، موضوع آن را ایران اعلام کرده بود اما به دنبال استقبال نکردن کشورها مجبور شد، دستور کار آن را به "مسائل خاورمیانه" تغییر دهد.

آمریکا برای این نشست از وزیران خارجه 70 کشور دعوت کرده بود که بیشتر کشورهای اتحادیه اروپا از حضور در سطح عالی این کنفرانس سر باز زدند و مقاماتی در سطح پایین را به این نشست فرستادند که چنین اقدامی به معنای ادامه اختلافات این اتحادیه و آمریکا قلمداد شد.

در غیاب بسیاری از کشورها، اعضای گروهک تروریستی منافقین که در سال‌های گذشته بیش از هر زمان دیگری، مورد حمایت آمریکا قرار گرفته‌اند، با حضور در خیابان‌های محل برگزاری این نشست ضدایرانی و اعلام حمایت از آن، بار دیگر دشمنی خود با ملت ایران را ثابت کردند.

وزیر خارجه جمهوری اسلامی ایران چهارشنبه شب در واکنش به همزمانی برگزاری این نشست و حمله تروریستی سیستان و بلوچستان،  اظهار داشت، اینکه ایران درست در همان روز برگزاری سیرک ورشو هدف حمله تروریستی قرار می‌گیرد، تصادفی نیست.

"محمد جواد ظریف" در توییتر خاطرنشان کرد، دار و دسته‌ همان تروریست‌هایی که مرزبانان ایران را به خاک و خون کشیدند، در خیابان‌های ورشو برای این اقدام تروریستی هورا می‌کشند و با بکارگیری ربات‌های توئیتری، از آن حمایت می‌کنند.

ظریف افزود: ظاهراً آمریکا همیشه اشتباهات یکسانی مرتکب می‌شود، اما انتظار دارد نتایج متفاوتی دریافت کند.

چهارشنبه شب یک دستگاه اتوبوس حامل مرزبانان جمهوری اسلامی ایران در جاده خاش - زاهدان در استان سیستان و بلوچستان، جنوب شرق ایران هدف حمله انتحاری قرار گرفت.

در این حمله انتحاری که با استفاده از یک دستگاه خودرو مملو از مواد منفجره در مجاورت اتوبوس حامل یکی از یگان‌های قرارگاه قدس نیروی زمینی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی انجام شد، 27 از حافظین مرزهای ایران شهید و 13 نیز زخمی شدند.

گروهک تروریستی جیش الظلم که مورد حمایت عربستان و آمریکا است  در بیانیه ای مسئولیت این جنایت را بر عهده گرفت.

116/117

بیشتر بخوانید:

پایان نشست ورشو بدون ذکر نام ایران در بیانیه نهایی

واکنش جهاد اسلامی و حماس به نشست ورشو

اعتراف رسانه صهیونیستی به شکست نشست ورشو

واکنش ظریف به حمله تروریستی سیستان و بلوچستان و همزمانی آن با سیرک ورشو

نشست ضد ایرانی ورشو؛ سند دیگری برای شکست و انزوای آمریکا

عقب نشینی مجدد آمریکا درباره دستور کار نشست ورشو/ تحلیل