ایران پرس- اسماعیل هنیه، رئیس دفتر سیاسی جنبش مقاومت اسلامی فلسطین (حماس) در نامه‌ای به «ماهاتیر محمد»، نخست وزیر مالزی خواستار تحرک موثر جهان‌اسلام و جامعه بین‌المللی به‌منظور محکومیت قانون «کشور یهود» و متوقف کردن اجرای آن شد.

کنست ( پارلمان ) رژیم صهیونیستی لایحه نژادپرستانه «کشور یهود» را روز 19 ژوئیه تصویب و به قانون تبدیل کرد. این قانون تمام فلسطین‌اشغالی را سرزمینی برای صهیونیست‌ها اعلام کرده است و فلسطینیان را از همه حقوق شهروندی و انسانی محروم می‌کند.  

بر اساس این قانون؛ سرزمین فلسطین وطن صهیونیست‌ها تلقی شده است و همچنین قدس به‌عنوان پایتخت اسرائیل و زبان عبری نیز زبان رسمی اسرائیل خواهد بود.

ناظران سیاسی تصویب قانون «کشور یهود» در «کنست» (پارلمان) رژیم صهیونیستی را اقدامی برای تحکیم نژادپرستی و آپارتاید اسرائیلی ارزیابی کردند. رژیم صهیونیستی به انحاء مختلف درصدد است که به سیاست‌های نژادپرستانه‌اش رسمیت دهد و زمینه را برای قبولاندن آن به جامعه جهانی فراهم کند.

«جورج ظریف» در روزنامه اردنی «الرأی» نوشت؛ تصویب این قانون در کنست اسرائیل، به منزله تقویت نظام آپارتاید (نژادپرستی) است و اسرائیل با تصویب این قانون، نژادپرستی را علیه ملت فلسطین، اجرا می‌کند. 

قانون کشور یهود توطئه‌ای مستتر در قالب «معامله قرن»است که توسط دولت آمریکا تدوین شده است.

این طرح به منزله چراغ سبزی از جانب آمریکا به رژیم صهیونیستی جهت پیشبرد سیاست‌های نژادپرستانه‌اش در منطقه محسوب می‌شود. این چراغ‌سبز پس از انتقال سفارت آمریکا از تل آویو به قدس به رژیم صهیونیستی داده شد.

کارشناسان هدف از ارائه اینگونه طرح‌ها و به اصطلاح قوانینی از سوی آمریکا و رژیم صهیونیستی را پایان دادن به مسئله فلسطین و تضییع کامل حقوق فلسطینی‌ها قلمداد می‌کنند.  گروهی دیگر از کارشناسان نیز معتقدند، گذشت زمان بیش از پیش این موضوع را نمایان کرده است که ترامپ با  طرح  معامله قرن درصدد فضاسازی برای ایجاد یک دولت یهودی از «نیل تا فرات» است.

«فایز رشید» در روزنامه الوطن چاپ عمان نوشت که این قانون به منزله تقویت نژادپرستی صهیونیستی و لغو حق بازگشت فلسطینی‌ها و جنبه قانونی بخشیدن به شهرک‌سازی و جنگ، کشتار جمعی فلسطینی‌هاست.

به اعتقاد وی، این قانون، مرحله‌ای از مهیاسازی طرح صهیونیستی فراگیرتر و خطرناک‌تر یعنی طرح «کشور بزرگ اسرائیل» است.                                         

رژیم صهیونیستی اهداف مختلفی را از تحرکاتش جهت قبولاندن خود به جامعه جهانی به عنوان دولت یهودی دنبال می‌کند. اخراج کامل فلسطینی‌های ساکن مناطق اشغالی سال 1948 که حدود یک و نیم میلیون نفر هستند از اهداف اصلی دور جدید تحرکات سلطه جویانه رژیم صهیونیستی در اراضی اشغالی فلسطین محسوب می‌شود.

رژیم صهیونیستی به انحاء مختلف درصدد کوچاندن اجباری فلسطینی‌ها بوده است و طرح‌ها و قوانین گسترده این رژیم درخصوص اخراج فلسطینیان از وطنشان و نیز اعمال سیاست‌های شدید تبعیض نژادی علیه فلسطینیان از جمله این اقدامات بوده است. 

تعلل جامعه جهانی نیز در برخورد با رژیم نژاد پرست صهیونیستی و توطئه آمریکایی معامله قرن خطر تثبیت نوع دیگری از نژادپرستی در عرصه بین‌المللی را دارد. تبعات چنین وضعیتی با توجه به تبعات مخربانه‌ای که صهیونیسم دارد به مراتب خطرناکتر از مخاطرات سایر گونه‌های نژادپرستانه نظیر آپارتاید، فاشیسم و نازیسم برای جامعه بین‌المللی خواهد بود. 139/120

نویسنده: بیژن نجفی

بیشتر بخوانید:

تظاهرات ضد قانون «کشور یهود» در تل‌آویو

پشیمانی دومین وزیر صهیونیست از مصوبه «کشور یهود»

 العربیه: ابراز شرمندگی حقوقدان اسرائیلی از تصویب قانون «کشور یهود»

 آل حبیب: تصویب قانون «کشور یهود» نشانه بارز آپارتاید است