به گفته این عضو بلندپایه حزب حاکم جمهوری آذربایجان، در آینده ای نزدیک سفرهای زیارتی شهروندان آذری به اماکن مقدس شیعه، قانونمند خواهد شد.
"سیاوش نوروزاف" همچنین با اشاره به سفر هرساله جمعیت عظیمی از مردم جمهوری آذربایجان به اماکن زیارتی امامان شیعه (ع)، تصریح کرد: درچارچوب قانون جدید، گروه هایی که این سفرها را تدارک دیده و سازماندهی می کنند باید کنترل شده و کسانی هم که زائران آذری در اماکن مقدس با آن ها تماس برقرار می کنند نیز شناسایی شوند.
اظهارات این نماینده مجلس ملی و ازجمله سیاستمداران نزدیک به شخص رئیس جمهوری آذربایجان را باید به معنای تشدید فشارهای دولت باکو علیه اقشار دیندار و مومن این کشور مسلمان و شیعه قلمداد کرد.
تشدید فشارها علیه دینداران آذری آن هم در آستانه ماه مبارک رمضان، نشان دهنده عمق کینه و خصومت سیاستمداران حاکم بر باکو علیه دین مبین اسلام و مذهب شیعه دوازده امامی است. شکی نیست که هدف مقام های دولت باکو ازتحقیر دینداران آذری، ترساندن و به حاشیه کشاندن اکثریت مردم جمهوری آذربایجان است.
درحالی که این سیاست همواره نتیجه عکس برای دولت باکو و حامیان غربی و صهیونیستی اش در پی داشته است.
"حاجی ایلقار ابراهیم اوغلو" رهبر جمعیت دینی جمعه و کارشناس امور سیاسی و دینی جمهوری آذربایجان در گفتگو با روزنامه ینی مساوات چاپ باکو، درخصوص گسترش احیای اسلام در کشور گفته است: "میانگین آمار نشان می دهد، مردم جمهوری آذربایجان با ماه رمضان زندگی می کنند و در این ماه، روزه می گیرند. شمار افرادی که با عواطف اسلامی از جمله روزه داری ماه رمضان، زندگی می کنند، در حال افزایش است."
بدیهی است، اجرای هرگونه قوانین ضد دینی، برای اقشار دیندار جمهوری آذربایجان فرصت هایی برای کنکاش هرچه بیشتر دردین مبین اسلام و سیاست های دولت "الهام علی اف" در داخل فراهم می کند. برغم فشارهای دولت "الهام علی اف" علیه مومنین آذری، تعداد جمعیت دینداران درجمهوری آذربایجان هر روز بیشتر می شود.
پیش از این نیز، "مبارز قربانلی" رییس کمیته دولتی امور تشکل های دینی جمهوری آذربایجان، نمازخواندن دردانشگاه ها و ادارات دولتی را ممنوع اعلام کرده بود. وی با نمازخواندن درمراکز دولتی و آموزش عالی کشور مخالفت کرده و گفته بود: "بر جمهوری آذربایجان یک دولت لائیک حاکم است و به همین دلیل، نمی توان در موسسات دولتی و مراکز آموزش عالی نماز خواند".
اعمال این تنگناها، محدودیت ها و فشارها علیه مومنین آذری درحالی صورت می گیرد که، بیش از 98 درصد از جمعیت ده میلیون نفری جمهوری آذربایجان را مسلمانان تشکیل می دهند و ازاین تعداد، اکثریت قریب به اتفاق آن ها شیعه جعفری یا دوازده امامی هستند.
مروری به سیاست های داخلی و خارجی دولت باکو به رهبری "الهام علی اف" نشان می دهد که، مقام های باکو بخش مهمی از سیاست های ضد اسلامی و ضد دینی را از صهیونیست ها دریافت و در جمهوری آذربایجان اجرا می کنند.
نویسنده: محمد علی طالبی
139/116
بیشتر بخوانید:
تاکید تهران و باکو برگسترش همکاری های دوجانبه