به گزارش خبرگزاری ایران پرس، «شیجین پینگ» رئیسجمهور چین امروز (پنجشنبه) در نشست سازمان همکاری شانگهای، اظهار داشت: تعداد اعضای سازمان همکاری شانگهای از زمان تاسیس این سازمان تا امروز به ۱۰ کشور افزایش یافته است.
رئیسجمهور چین افزود: خانواده سازمان همکاری شانگهای با شرکای بیشتر و همکاری محکمتر، ۲۶ کشور را در سه قاره پوشش میدهد.
شی جین پینگ ادامه داد: کشورهای عضو سازمان همکاری شانگهای باید از حق توسعه و ثبات زنجیره های تولید را حفظ کنند و اقتصاد منطقه را تقویت کنند.
این مقام چینی با بیان اینکه شتاب تحولات جهانی موجب شده تا جامعه بشری بار دیگر بر سر چهارراه تاریخ قرار بگیرد، اذعان داشت: سازمان همکاری شانگهای در سمت درست تاریخ و در سمت انصاف و عدالت قرار دارد که برای جهان اهمیت حیاتی دارد.
وی در همین راستا، افزود: کشورهای سازمان همکاری شانگهای باید به طور مشترک در برابر مداخله خارجی مقاومت و قاطعانه از یکدیگر حمایت کنند.
«قاسم جومارت توکایف» رئیس جمهور قزاقستان نیز در نشست سازمان همکاری شانگهای، اظهار داشت: روندهای نامطلوب در اقتصاد جهان شتاب بیشتری گرفته که بر اساس گزارش بانک جهانی، نرخ رشد اقتصاد جهانی در سال جاری کاهش خواهد یافت.
وی با بیان اینکه اقتصاد جهان نیاز به راهحلی جدید برای رشد و پارادایمی کاملا متفاوتی برای توسعه دارد، افزود: اعضای این سازمان وظیفه دارند تا با گسترش همکاریهای تجاری و اقتصادی، شرایط مناسبی برای جابجایی آزاد سرمایه و فناوریها و مبارزه با چالشهای اقلیمی، ایجاد کنند.
توکایف با اشاره به رشد ۶.۵ درصدی روابط تجاری قزاقستان با کشورهای سازمان همکاری شانگهای، تاکید کرد: رشد تجارت متقابل در حال تبدیل شدن به یک روند کلی برای این سازمان است.
وی خاطرنشان کرد: کشورهای سازمان همکاری شانگهای دارای پایگاه فناورانه محکم و بازار عظیمی برای توسعه همه بخشهای حیاتی اقتصاد هستند.
«محمد مخبر» سرپرست ریاست جمهوری هم در بیست و چهارمین اجلاس سران سازمان همکاری شانگهای در قزاقستان سخنرانی می کند.
کشورهای عضو سازمان همکاری شانگهای، ۴۳ درصد از جمعیت جهان، ۲۵ درصد از تولید ناخالص، ۲۰ درصد از صادرات، ۲۰ درصد از واردات جهان و حدود ۲۳ درصد از اقتصاد جهانی را در اختیار دارند.
جمهوری اسلامی ایران از دهه گذشته درخواست عضویت رسمی در جمع هشت عضو این سازمان (چین، روسیه، هند، قزاقستان، تاجیکستان، قرقیزستان، پاکستان و ازبکستان) را ارائه کرد که این درخواست در اجلاس سران شانگهای در شهریور ۱۴۰۰ در تاجیکستان مورد پذیرش قرار گرفت.
پس از طی کردن فرآیندهای قانونی داخل سازمان، نهایتا در تیرماه ۱۴۰۲ و در بیست و سومین اجلاس سران کشورهای عضو سازمان همکاری شانگهای به میزبانی هند که به شکل مجازی برگزار شد، ایران رسما به جمع اعضای اصلی این سازمان پیوست.
117
بیشتر بخوانید:
مخبر: تاسیس بانک مشترک شانگهای به ارتقای سطح همکاری ها می انجامد
اولین حضور ایران به عنوان عضو رسمی در اجلاس سران سازمان شانگهای