نوروز نخستین روز سال خورشیدی برابر با یکم فروردین ماه، جشن آغاز سال نو و یکی از کهن‌ترین جشن‌های به جا مانده از دوران ایران باستان است.

به گزارش ایران پرس به نقل از العالم، زمان برگزاری جشن باستانی نوروز، آغاز فصل بهار است.

نوروز در ایران و افغانستان آغاز سال نو محسوب می‌شود و در برخی دیگر از کشورها یعنی تاجیکستان، روسیه، قرقیزستان، قزاقستان، سوریه، کردستان، گرجستان، جمهوری آذربایجان، آلبانی، چین، ترکیه، ترکمنستان، هند، پاکستان و ازبکستان تعطیل رسمی است و مردمان آن، جشن عید را برپا می‌کنند.

لحظه تحویل سال 1396 هجری شمسی به ساعت رسمی جمهوری اسلامی ایران بر اساس اعلام مرکز ژئوفیزیک دانشگاه تهران ساعت 13 و 58 دقیقه و 40 ثانیه روز دوشنبه 30 اسفند 1395 هجری شمسی مطابق 21 جمادی الثانیه 1438 هجری قمری و 20 مارس 2017 میلادی است.

مراسم ویژه تحویل سال 96 با حضور اقشار مختلف مردم مومن و خداجو در جوار حرم حضرت عبدالعظیم(ع) برگزار می شود.

مراسم تحویل سال نو از ساعت 13 با قرائت قرآن شروع و با قرائت زیارتنامه حضرت عبدالعظیم علیه السّلام و دعای توسّل توسّط مداحان اهل بیت(ع) ادامه می یابد و سپس در لحظه تحویل سال دعای تحویل سال قرائت می شود.

پخش پیام مقام معظّم رهبری و ریاست محترم جمهوری پایان بخش این مراسم آیینی است.

 رویدادهای نجومی قابل رویت در ایران در سال 1396 هجری شمسی:

1- ماه گرفتگی جزئی در تاریخ دوشنبه 16 مرداد

آغاز ماه گرفتگی: ساعت 21 و 53 دقیقه

حداکثر: ساعت 22 و 50 دقیقه

پایان ماه گرفتگی: ساعت 23 و 48 دقیقه

حداکثر پوشیدگی قرص ماه: 18 درصد

2- ماه گرفتگی کلی در تاریخ چهارشنبه 11 بهمن

آغاز ماه گرفتگی: ساعت 15 و 18 دقیقه

آغاز گرفتگی کلی: ساعت 16 و 22 دقیقه

پایان گرفتگی کلی: ساعت 17 و 38 دقیقه

پایان ماه گرفتگی: ساعت 18 و 41 دقیقه

شروع ماه گرفتگی در ایران قابل رویت نیست. در مناطق شرقی و مرکزی ایران، ماه گرفتگی به صورت کلی قابل رویت است. ولی در مناطق غربی ماه گرفتگی فقط به صورت جزیی دیده می شود.

خورشید گرفتگی ها:

1- خورشید گرفتگی کلی: دوشنبه 30 مرداد. غیر قابل رویت در ایران. این گرفتگی در بخشی از اقیانوس آرام، ایالات متحده آمریکا و بخشی از اقیانوس اطلس شمالی به صورت کلی و در منتهی الیه شرق روسیه، قسمتی از اقیانوس آرام، آمریکای شمالی و بخش های شمالی آمریکای جنوبی و قسمتی از اقیانوس اطلس، بریتانیا و قسمتی از شمال غرب اروپا و قسمتی از غرب آفریقا به صورت جزیی قابل رویت است.

2- خورشید گرفتگی جزیی: پنج شنبه 26 بهمن. غیر قابل رویت در ایران. این خورشید گرفتگی در بخش هایی از جنوب آمریکای جنوبی به صورت جزیی قابل رویت است.116/112

بیشتر بخوانید:

جشن نوروز در 31 کشور جهان برگزار می شود

روحانی: صلح و اتحاد در منطقه باستانی نوروز، ‏خواست ملت‌های معتدل است

به بهانه فرا رسیدن جشن نوروز