«ساندین مورل» (Sandrine Morel)، در مقالهای در تارنمای روزنامه فرانسوی «لوموند» نوشت، «کریستوف کاستانر» (Christophe Castaner)، وزیر کشور فرانسه روز دوشنبه (12 نوامبر) با «فرناندو گراند- مارلاسکا» (Fernando Grande-Marlaska) همتای اسپانیایی خود در مادرید دیدار و گفت وگو کرد.
افزایش روند مهاجرت به اروپا، تشدید تدابیر امنیتی و نظارتی در مرزها و نیز اعمال اصل عدم پذیرش میان فرانسه و اسپانیا از اصلیترین محورهای گفتوگو در نشست دوجانبه روز دوشنبه محسوب میشود.
درپی وقوع چند حادثه در مرزهای فرانسه و اسپانیا، وزیر کشور فرانسه را بر آن داشت تا به منظور چگونگی کنترل اوضاع در شرایط اضطراری و نیز تحکیم همکاری در مقابله با پدیده مهاجرت با پذیرش غیرنظامیان در دانشکده ژاندارمری «دیژو» (Dijon)، موافقت کند.
همچنین وزیران کشور فرانسه و اسپانیا درخصوص حضور در نشست آتی که در روزهای 15 و 16 نوامبر در مغرب برگزار میشود، اعلام آمادگی کردند.
این در حالی است که سران اتحادیه اروپا در حال حاضر از عدم همگرایی و یک سیاست مشترک در مقابله با معضل مهاجرت غیرقانونی رنج میبرند.
تاکید بر اصل عدم پذیرش
درپی بسته شدن بنادر ایتالیا، اسپانیا به عنوان دروازه اصلی ورود به خاک اروپا برای مهاجران محسوب میشود.
گفتنی است، نزدیک به 54 هزار نفر از ابتدای سال جاری خود را به سواحل اسپانیا رساندهاند. در واقع، این تعداد 156 درصد بیشتر از سال 2017 گزارش شده است.
این در حالی است که در سال 2015، ورود یک میلیون 800هزار مهاجر به اروپا به ثبت رسیده است.
لازم به ذکر است، هر هفته صدها نفر سواحل مغرب را به قصد عبور از «تنگه جبل الطارق» و یا دریای «آلبوران» برای رسیدن به «آندلس» ترک میکنند.
اکثر مهاجران به قصد عزیمت به فرانسه و کشورهای شمال اروپا، خود را به سواحل اسپانیا به عنوان اصلیترین دروازه اروپا میرسانند. این امر پاریس را به تشدید تدابیر امنیتی و نظارتی در مرزهای مشترک با اسپانیا وادار میسازد.
بنابراین، عدم پذیرش مهاجر از ابتدای سال، به طور متوسط 20 درصد افزایش یافته (62 درصد از بندر باسک) و تقریبا از ورود دههزار500 مهاجر ممانعت بهعمل آمده است.
این در حالی است که در بسیاری از موارد نیز تدابیر اتخاذ شده در مرزها نادیده گرفته میشود.
در اواخر اکتبر گذشته، پخش تصاویری از اخراج مهاجران مناطق جنوب صحرا با پای پیاده توسط پلیس فرانسه از شبکه تلویزونی باسک، موجبات نگرانی مادرید را فراهم ساخت.
بر اساس مقررات میان پاریس و مادرید درچارجوب اخراج مهاجران در مرزها، مقامات فرانسه به همکاری با دولت اسپانیا به منظور رسیدگی به وضعیت مهاجران غیرقانونی مجاب شدهاند.
آنچه مسلم است، با تکیه و پایبندی بر «اصل عدم پذیرش» در مرزها که پیش از این در قوانین اروپا لحاظ شده است، هیچ حادثهای تحقق نخواهد یافت.
وزیر کشور فرانسه ضمن تاکید بر «اعمال تغییرات در قوانین دوبلین» از کشورهایی که بهعنوان کشور ترانزیت و یا دروازههای اروپا شناخته شدهاند خواست تا همبستگی خود را با دیگر کشورهای اروپایی مستحکم کنند.
براساس قوانین دوبلین متقاضیان پناهندگی، باید در اولین کشور امنی که وارد میشوند درخواست خود را ارائه دهند.
قرارداد دوبلین بیان میکند که کدام کشور مسئولیت رسیدگی به درخواست پناهندگی از طرف پناهجو را داشته و در چه صورتی پناهجو به کشور دیگری از کشورهای عضو اتحادیه اروپا بازگردانده میشود.
مترجم: حقانی
141/120
بیشتر بخوانید:
لوموند: آکواریوس و بحران مهاجرت در اروپا
افزایش 7 برابری مهاجرت غیرقانونی به اروپا از راه زمینی
ناکارآمدی پیمان دوبلین درباره پذیرش مهاجران در اروپا/ تحلیل