ایران پرس- در پی حصول توافق برای تشکیل دولت ائتلافی در آلمان، آنگلا مرکل، صدر اعظم این کشور به سوی چهارمین دوره فعالیت خود پیش می رود.

هفته نامه فرانسوی لوپوان درمطلبی به بررسی تازه ترین رویداد در آلمان پرداخته و نوشت، «مرکل» به لطف توافقی که میان ائتلاف محافظه کار تحت رهبری اش و سوسیال دموکرات ها، آن هم پس ازچهارماه بن بست، حاصل شده است به حضور در پست صدراعظم آلمان ادامه می دهد.

 

به گزارش منابع نزدیک به دولت آلمان، توافقی برمبنای تشکیل ائتلاف بین دو طرف حاصل شده و رسانه های آلمان نیزبه آن اشاره کرده اند ولی با این حال، همه در انتظار انتشار اخبار رسمی از سوی دولت هستند.

کدام پست های کلیدی در اختیار سوسیال دموکرات ها قرار گرفته است؟

بر مبنای این توافق سوسیال دموکرات ها، وزارتخانه های کلیدی همچون وزارت دارایی را در اختیار خواهند داشت- وضعیتی که نشان دهنده ایجاد وقفه در انتقال میراث محافظه کارانی چون «ولفگانگ شویبله» است که تا اواخر سال 2017 در این پست بود.

یکی دیگراز پست های کلیدی که در اختیار سوسیال دموکرات ها قرار گرفته وزرات امور خارجه آلمان است.

حزب سوسیال دموکرات آلمان می تواند روی وزارتخانه امور اجتماعی نیز حساب کند.

در روند دستیابی به این توافق که به سختی و زحمت حاصل شده بارها مذاکرات متوقف گردید تا نهایتا درآخرین دور مذاکرات (24 ساعت بدون وقفه) طرفین به تشکیل دولت ائتلافی رضایت دادند و البته می توان گفت هنوز توافق در حالت تعلیق است، زیرا در انتظار رای حامیان حزب سوسیال دموکرات است که انتظارمی رود طی هفته های آینده اعلام شود.

توافق برای تشکیل دولت ائتلافی در آلمان

 

نتیجه این رایزنی ها همچنان نامعلوم و مبهم است و احتمالا نتایج قطعی نخستین روزهای ماه مارس اعلام می گردد.

«آنگلا مرکل» برای اینکه بتواند همچنان در قدرت بماند دیگر حق اشتباه نداشت. زیرا مشخصه اصلی انتخابات پارلمانی که در ماه سپتامبر برگزار شد، عقب نشینی احزاب سنتی و نفوذ جناح راست افراطی بود و در نهایت آرای انتخابات منجر به دستیابی به اکثریتی مشخص و شفاف در مجلس نمایندگان نشد.

پس از اولین شکست در تشکیل دولت ائتلافی با لیبرال ها و حزب سبزها درماه نوامبر گذشته، صدراعظم آلمان در مدیریت اوضاع ضعیف عمل کرد و از ماه اکتبر نیز با کم رنگ شدن موقعیت خود در عرصه بین المللی مواجه شد.

 

«صدراعظم آلمان» در نهایت ناچار به شنیدن صدای سوسیال دموکرات ها شد، گروهی که مرکل از ابتدای ماه ژانویه مذاکره و بحث و بررسی با آنها را برای تشکیل دولت ائتلافی آغاز کرده است.

مذاکره درباره سطح هزینه های نظامی و البته اصلاحات درباره بیمه درمانی در آلمان مدت زمان زیادی را به خود اختصاص داده و البته با اختلاف نظرهای جدی هم همراه بود.

طرح اصلاح بیمه درمانی با هدف کاهش نابرابری میان پزشک دولتی و خصوصی و البته بازار کار مطرح شده بود.

در طرح دولت ائتلافی که رسانه ها از تشکیل آن خبر می دهند، طی چهار سال آتی صدراعظم آلمان باید همسو با سیاست های «امانوئل مکرون» رییس جمهوری فرانسه در احیای اتحادیه اروپا همراه گردد.

در این طرح البته به شکلی محتاطانه، با طرح دولت فرانسه مبنی برسرمایه گذاری برای حوزه یورو و بهترینِ نوع حمایت از کشورهای عضو در برابر بحران های مالی موافقت شده است.

صدراعظم 63 ساله آلمان برای اینکه دور تازه فعالیت خود را آغاز کندف باید مانعی به اندازه رای 640 هزارنفر از حامیان سوسیال دموکرات ها را پشت سر بگذارد.

این حامیان حزب سوسیال دموکرات برای تایید یا رد توافق حاصل شده، در قالب یک رایزنی درون حزبی، فراخوانده می شوند.

اکنون، قدیمی ترین حزب آلمان که اواخر قرن نوزدهم ایجاد شده درباره این فرصت و البته وضعیت ایجاد شده برای محافظه کاران یعنی ادامه حضور در قدرت، بسیار دچار تفرقه و چند دستگی شده است.

حزب سوسیال دموکرات که با بدترین نتیجه انتخابات (پس از جنگ) یعنی کسب 5/ 20 % آرا درانتخابات پارلمانی اخیر مواجه شد، همچنان با روند کاهش محبوبیت درنظرسنجی ها روبرو است.

آخرین تحقیق یعنی نظرسنجی هفته گذشته نشان می دهد که، رقمی حدود 17% درصد از آلمانی ها به این حزب اعتماد دارند آن هم زمانی که 15% از آلمانی ها به جناح راست افراطی اعتماد دارند.

«مارتین شولتز» رییس حزب سوسیال دموکرات آلمان و رییس سابق پارلمان اروپا، وزیر امور خارجه آلمان می شود

 

«مارتین شولتز» در تلاش برای جلب حمایت و همراهی حامیان مردد این حزب، شرط بازنگری و ارزیابی توافق را در دوسال آینده مطرح کرده است، رویکردی که آنگلا مرکل را به محض شروع دوره کاری با سرگردانی همراه خواهد کرد.

 

نکته دیگر اینکه رد این توافق(تشکیل دولت ائتلافی) آنگلا مرکل صدر اعظم آلمان را با انتخابی دشوار مواجه می کند، تشکیل دولتی بی ثبات و دراقلیت یا پذیرفتن انتخابات جدید.  دوسناریوی نانوشته در آلمانِ پس از جنگ.

نگرانی سوسیال دموکرات ها از دور تازه انتخابات 

سوسیال دموکرات ها نیز نگران دورتازه ی انتخابات هستند، زیرا با اندکی تامل در نتیجه نظرسنجی ها می توان به موقعیت پیچیده این حزب و تلاش برای کسب اکثریت آرا پی برد، البته نظرسنجی ها جناح راست افراطی را در موقعیت بهتری قرار داده است.

در ماه سپتامبر جناح راست افراطی یک زلزله سیاسی در آلمان به راه انداخت زیرا توانست 13 درصد از آرای انتخابات را به خود اختصاص دهد.

این حزب برنگرانی های ایجاد شده به دلیل ورود بیش از یک میلیون آواره و متقاضی اقامت به این کشورازسال 2015 تاکنون، متمرکز شده بود.

در این زمینه و در توافق تشکیل دولت ائتلافی، محدود شدن شمار ورود متقاضیان اقامت به 180 هزار تا 220 هزار درسال پیش بینی شده است، طرحی که محافظه کاران نیز امیدوار به اجرای آن بودند.

سخت ترشدن شرایط برای پیوستن اعضای خانواده پناهجویان به آنها، از دیگر بندهای این توافق است.

مترجم: سارا کشاورز رضایی

136/110

بیشتر بخوانید:

احزاب آلمانی توافق کردند؛ خانم «مرکل» صدراعظم ماند

توافق احزاب بزرگ آلمان برای تشکیل دولت ائتلافی/تحلبل

نشست روسای احزاب افراطي اروپا در آلمان

 

 

توافق برای تشکیل دولت ائتلافی در آلمان
توافق برای تشکیل دولت ائتلافی در آلمان
«مارتین شولتز» رییس حزب سوسیال دموکرات آلمان و رییس سابق پارلمان اروپا، وزیر امور خارجه آلمان می شود
«مارتین شولتز» رییس حزب سوسیال دموکرات آلمان و رییس سابق پارلمان اروپا، وزیر امور خارجه آلمان می شود