ایران پرس: 250 سازمان و تشکل حقوق بشری با انتشار بیانیه‌‎ای مشترک، خواستار مجازات رژیم صهیونیستی به دلیل ترور خبرنگار شبکه الجزیره قطر شدند.

نظامیان صهیونیست بامداد چهارشنبه گذشته «شیرین ابوعاقله»، خبرنگار فلسطینی شبکه الجزیره قطر را هنگام پوشش درگیری صهیونیست‌ها با فلسطینی‌ها در نزدیک اردوگاه جنین در کرانه باختری رود اردن به شهادت رساندند. رژیم صهیونیستی در ابتدا مدعی شد فلسطینی‌ها شیرین ابوعاقله را به قتل رساندند و از پذیرش مسئولیت این جنایت خودداری کردند. 

با گذشت سه روز از این جنایت، ارتش رژیم صهیونیستی اعلام کرد، بررسی‌های به عمل آمده نشان می‌دهد که یکی از نظامیان یگان مخفی «دوفدیوان» در فاصله 100 تا 150 متری محل شهادت ابوعاقله مستقر شده و طی عملیات نظامی ده‌ها گلوله به محل حضور وی شلیک کردند. به عبارتی ارتش اسرائیل قتل شیرین ابوعاقله را پذیرفته است. 

این نخستین بار نیست که رژیم صهیونیستی چنین جنایتی مرتکب می‌شود. ترور ابوعاقله اولین جنایت رژیم صهیونیستی علیه روزنامه‌نگاران فلسطینی نبود و بر اساس اعلام وزارت اطلاع‌رسانی فلسطین، از انتفاضه دوم فلسطین در سال 2000 تا به امروز 45 روزنامه‌نگار به دست رژیم صهیونیستی به شهادت رسیده‌اند. در هیچ کدام از این موارد، جامعه جهانی اقدامی عملی در مواجهه با این جنایت‌های اسرائیل انجام نداده است. 

بدون تردید در صورتی که رژیم صهیونیستی در مقابل این جنایت‌ها با مجازات جدی از سوی جامعه جهانی مواجه می‌شد، دست کم به صورت ارادی خبرنگارانی نظیر شیرین ابوعاقله را به شهادت نمی‌رساند. اظهارات یک عضو کنست اسرائیل نشان می‌دهد که ترور خانم ابوعاقله به صورت عمدی انجام شد. 

«ایتمار بن غفیر» عضو راست‌گرای کنست اذعان کرد که نظامیان صهیونیست به سوی فلسطینی‌ها شلیک خواهند کرد، حتی اگر روزنامه‌نگارانی در آن‌جا حضور داشته باشند.

سکوت، انفعال و حتی حمایت جامعه جهانی سبب شد نهادهای بین‌المللی و قدرت‌های غربی به خصوص آمریکا شریک این جنایت‌های اسرائیل باشند.

«رشیده طلیب» عضو مسلمان و فلسطینی مجلس نمایندگان آمریکا در واکنش به شهادت شیرین ابوعاقله گفت: "شیرین ابوعاقله به دست نظامیان رژیمی کشته شد که از حمایت مالی بی‌قید و شرط کشور ما (آمریکا) برخوردار است و در قبال اقداماتش بازخواست نمی‌شود. آنهایی که در کنار سیاست و رویکرد تبعیض نژادی اسرائیل ایستاده و از آن حمایت می‌کنند، چه زمان می‌گویند دیگر کافی است؟"

250 سازمان و تشکل حقوق بشری نیز در بیانیه‌ای ضمن محکوم کردن جنایت ترور شیرین ابوعاقله، آنرا یک اقدام عمدی، طراحی شده و یک ترور تمام عیار دانسته و سکوت جامعه جهانی در قبال جنایات این رژیم علیه مردم فلسطین و استانداردهای دوگانه آنها را عامل مهم این جنایت عنوان کردند.

ادامه این سکوت موجب می‌شود شیرین ابوعاقله آخرین خبرنگاری نباشد که به دست نظامیان اسرائیلی ترور می‌شود. رشیده طلیب خطاب به جو بایدن رئیس جمهور آمریکا گفت: «واکنش نشان ندادن به این جنایات، باعث قتل و کشتار بیشتر خواهد شد.»

درخواست 250 سازمان و تشکل حقوق بشری برای مجازات رژیم صهیونیستی در صورتی که مورد توجه قرار گیرد اقدامی حداقلی برای دفاع از خبرنگاران در مقابل جنایت‌های رژیم صهیونیستی است.

با این حال، بعید است به دلیل نقش و نفوذی که لابی یهودی در نظام جهانی دارند و همچنین به دلیل اینکه کشورهایی نظیر آمریکا اراده‌ای برای مجازات رژیم صهیونیستی ندارند و صرفاً به سیاست اعلامی در محکومیت این جنایت اکتفا می‌کنند، رژیم صهیونیستی مورد مجازات قرار گیرد. 

نویسنده: سيدرضی عمادی

117