عضویت جمهوری اسلامی ایران در کمیسیون مقام زن سازمان ملل متحد شامگاه چهارشنبه در پی درخواست غیرقانونی آمریکا برای پایان دادن به این عضویت بر اساس ادعاهای بیاساس و استدلالهای ساختگی با استفاده از روایتهای جعلی و متصاد با روح و متن منشور ملل متحد پایان یافت.
این قطعنامه با ۲۹ رأی موافق، ۸ رأی مخالف و ۱۶ رأی ممتنع به تصویب رسید.
بولیوی، چین، قزاقستان، نیکاراگوئه، نیجریه، عمان، روسیه و زیمبابوه به لغو عضویت ایران در کمیسیون مقام زن رای منفی دادند.
کمیسیون مقام زن یکی از ارکان شورای اجتماعی و اقتصادی سازمان ملل (اکوسوک) است. قطعنامه لغو حضور ایران در کمیسیون مقام زن توسط دولت آمریکا و در ادامه فشارهای جهانی علیه ایران با هدف حمایت از اغتشاشها ارائه شد.
به گزارش خبرگزاری ایران پرس، کشورهای روسیه، چین، سوریه، پاکستان، بلاروس در سخنانی با اقدام آمریکا بشدت مخالفت کردند.
نماینده روسیه دراینباره گفت: مکانیزمی برای لغو عضویت کشورها از کمیسیون مقام زن سازمان ملل وجود ندارد و پیشنهاد داد پیش از رایگیری در شورای اقتصادی و اجتماعی سازمان ملل، جنبههای حقوقی چنین اقدامی را بررسی کند.
وی تصریح کرد: به یاد نمی آورد که هرگز در شورای اقتصادی و اجتماعی سازمان ملل درباره سرکوب معترضان در فرانسه و بریتانیا جلسهای برگزار شده باشد. یا بعد از کشته شدن جرج فلوید در آمریکا چنین جلسهای برگزار شود.
نماینده روسیه افزود: آمریکا به همراه سایر کشورهای همیشه حامی خود بار دیگر تصمیم گرفته یک مخالف سیاسی خود را تحت فشار قرار دهد و عضویت یک کشور مستقل و تاثیر گذار را در کمیسیون مقام زن لغو کند که این اقدام برخلاف قوانین کنونی اکوسوک است.
نماینده چین نیز با بیان اینکه این قطعنامه بر مبنای هیچ قانونی نیست و قلدری آشکار، ریاکاری و استاندارد دوگانه است، گفت: قطعنامه ارائه شده توسط آمریکا سرشار از خطا است.
وی اظهار کرد: اکوسوک هیچ قانونی برای لغو عضویت یک کشور عضو کمیسیون مقام زن ندارد و لغو عضویت کشوری که به صورت دموکراتیک به عضویت این کمیته درآمد است، روندی خطرناک را آغاز می کند.
وی ادامه داد: ما معتقدیم ایران و مردم این کشور میتوانند مسائل داخلی را بدون دخالت دیگران مدیریت کنند.
نماینده سوریه در شورای اجتماعی و اقتصادی سازمان ملل (اکوسوک) هم با تاکید بر اینکه قطعنامه چندجانبه گرایی را تضعیف می کند و برخلاف برابری کشورها، مشارکت آنها و نمایندگی آنها در تمام نهاد های بین المللی است، گفت: دمشق معتقد است این قطعنامه یکجانبه گرایانه است و هدف آن سیاسی سازی کار اکوسوک است.
از سوی دیگر نماینده بلاروس در اکوسوک، قطعنامه معرفی شده را یک مدرک دیگر درباره شکست سیستم چند جانبه گرایی ارزیابی کرد و افزود: آمریکا با معرفی این قطعنامه افزایش رویارویی و تنش را به گفتگو ترجیح داده است.
نماینده بلاروس تاکید کرد: این اقدامات یکجانبه سیاسی به حل مشکلات هیچ کمکی نمی کند.
در همین حال نماینده پاکستان ، رویکرد انتخابی علیه یک کشور برای پیشبرد اهداف سیاسی و منطقه ای را برخلاف اصول اکوسوک دانست و افزود: این اقدام علیه ایران بر خلاف ترویج حقوق بشر از طریق همکاری است.
نماینده پاکستان گفت: ایران با مکانیسم های حقوق بشری سازمان ملل همکاری می کند لغو عضویت این کشور در کمیسیون مقام زن نتیجه معکوس خواهد داد و چنین اقدامی استانداردهای دوگانه را نشان می دهد.
دولت آمریکا و متحدان غربی آن، به رغم ادعای رویکرد دیپلماسی همزمان با آغاز حوادث اخیر در ایران با دخالت در امور داخلی جمهوری اسلامی و همسو با مخالفان، از ناآرامی ها پشتیبانی و پیش نویس قطعنامه خاتمه عضویت ایران در کمیسیون مقام زن سازمان ملل را مطرح کرده تا در این باره در اکوسوک تصمیم گیری شود تا بدعتی خطرناک را در سازمان ملل برای کشورهای غیرهمسو با خود پایه گذاری کند.125