ایران پرس - «رکس تیلرسون» وزیر خارجه آمریکا روز شنبه در سخنانی در ورشو گفت واشنگتن خط لوله انتقال گاز نورد استریم- 2 بین روسیه و آلمان را تهدیدی برای امنیت وثبات انرژی کل اروپا دانسته و مانند لهستان مخالف پروژه خط لوله نورد استریم- 2 است.وی مدعی شد مخالفت واشنگتن در این زمینه بر اساس منافع راهبردی مشترک و دوجانبه با اروپا است.

پس از روی کار آمدن «دونالد ترامپ» در ژانویه 2017 شاهد افزایش بی سابقه تنش ها بین روسیه و آمریکا هستیم که به دشمنی و اقدامات خصمانه واشنگتن علیه مسکو به بهانه مداخله روسیه در سیاست داخلی آمریکا و نیز مداخله روسیه در بحران اوکراین منجر شده است. در این راستا ترامپ ،قانون تحریمی کاتسا را علیه روسیه در اوت 2017 امضا کرد که متضمن تحریم های جدید و گسترده علیه مسکوبه ویژه در بخش انرژی است.

«فرانسیس پرین» کارشناس سیاسی فرانسوی، معتقد است کشورهای اتحادیه اروپا باید به صراحت به آمریکا بگویند اروپا در برابر تحریم‌ها علیه روسیه از جانب آمریکا متحد است. واشنگتن به شدت با هر گونه توسعه اقتصادی روسیه از جمله در حوزه انرژی مخالف است و با توجه به اینکه مسکو اکنون از تامین کنندگان اصلی گاز اروپا است، تلاش های خود را معطوف به ایجاد محدودیت های شدید و در نهایت کوتاه کردن دست روسیه از بازار انرژی اروپا کرده است.

آمریکا از اواخر دوره زماداری اوباما مخالفت خود با احداث خط لوله گازی جدید نورد استریم -2 که گاز روسیه را با عبور از بستر دریای بالتیک به آلمان خواهد رساند اعلام کرده است. از نگاه مسکو ،تحریم های اخیرآمریکا علیه روسیه دقیقا با این هدف صورت گرفته است.آلمان نیز بر این گمان است که هدف واقعی آمریکا از اعمال تحریم های اخیر علیه روسیه در واقع بیرون راندن آن از بازار انرژی اروپا بویژه در بخش گاز و جایگزین کردن گاز مایع آمریکا به جای آن است.

دغدغه اروپا؛ دسترسی به منابع انرژی ارزان قیمت

آمریکا اکنون به روسیه به چشم یکی از بزرگترین رقبای خود در بازار انرژی می نگرد. به همین دلیل در تحریم های جدید علیه روسیه در چارچوب کاتسا ، شرکت های انرژی روسیه هدف قرار گرفته اند تا بدین ترتیب از دامنه فعالیت آنها در بازارهای اروپایی کاسته شود. شرکای وفادار واشنگتن در شرق اروپا یعنی لهستان، اوکراین و کشورهای بالتیک نگران آن هستند که خط لوله گازی نورداستریم -2 موجب افزایش وابستگی اروپا به گاز روسیه شود و میلیاردها دلار درآمد گازی را در اختیار مسکو قرار دهد. در حالی که آلمان و اتریش بیشتر بر روی منافع تجاری این پروژه و دسترسی به گاز ارزان قیمت تمرکز دارند. سخنگوی وزارت اقتصاد آلمان در این باره تاکید کرد: هرگونه زیر ساخت گازی بیشتر می تواند موجب افزایش امنیت عرضه انرژی در اروپا شود. بدین ترتیب اکنون در داخل اتحادیه اروپا درباره این خط لوله گازی مهم صف بندی آشکاری بین اعضای شرقی و اعضای غربی این اتحادیه به وجود آمده است. واشنگتن در صدد است تا با اعمال نفوذ خود کفه مخالفان خط لوله گازی نورد استریم-2 را سنگین کند و مانع عملی شدن ان شود. 114/111

بیشتر بخوانید 

اصرار آمریکا بر توقف طرح انتقال انرژی نورد استریم 2 در اروپا

لغوکنسرسیوم خط لوله گازی نورد استریم -2