به گزارش ایران پرس، وزیر دفاع ژاپن اعلام کرد: با تصمیم «دونالد ترامپ» رییس جمهوری آمریکا برای توقف رزمایش های مشترک این کشور با کره جنوبی پس از نشست سنگاپور با «کیم جونگ اون» رهبر کره شمالی مخالف است.
«تسونوری اونودرا» ادعا کرد: برگزاری این رزمایش و حضور نظامیان آمریکایی در منطقه شبه جزیره کره برای امنیت منطقه حیاتی است.
ترامپ پیشتر گفته بود: اگر گفت و گوها خوب پیش برود این رزمایش ها متوقف می شود.
ژاپن بشدت نگران حضور نظامی قوی چین در منطقه است و به باور این کشور اقدام آمریکا در توقف این رزمایش توازن نظامی منطقه را به نفع چین تغییر می دهد.
این در حالی است که در پی اعلام تصمیم «دونالد ترامپ» مبنی بر تعلیق رزمایشهای مشترک آمریکا با دیگر کشورها در شبه جزیره کره، فرماندهی نیروهای نظامی آمریکا مستقر در کره جنوبی اعلام کرد: هنوز هیچ دستور العملی در این زمینه از مقامات ارشد آمریکایی دریافت نکرده است.
فرماندهی نیروهای آمریکا اعلام کرد: در هماهنگی با نظامیان کره جنوبی؛ همچنان به وضعیت نظامی کنونی تا دریافت دستورالعمل جدید از وزارت دفاع آمریکا (پنتاگون) ادامه می دهد.
کره جنوبی نیز اندکی پس از این اعلام ترامپ به موضوع تعلیق رزمایشهای مشترک واکنش نشان داد و تاکید کرد: «معنی دقیق» تصمیم ترامپ باید مشخص شود.
کره شمالی پیشتر پیشرفت مذاکرات کیم جونگ اون رهبر کره شمالی و دونالد ترامپ رئیس جمهور امریکا را به توقف رزمایش مشترک سئول و واشنگتن منوط کرده بود.
کاهش نیروهای آمریکایی در شبه جزیره کره یکی از درخواستهای کره شمالی برای شروع روند مذاکرات و خلع سلاح بوده است.
کره شمالی بارها رزمایش آمریکا در شبه جزیره کره را مصداقی از برنامه های جنگ سرد این کشور علیه کشورهای دارای حق حاکمیت دانسته است و آن را عامل بی ثباتی در شبه جزیره کره اعلام کرد.
هم اکنون بین 28 تا 29 هزار نیروی نظامی آمریکایی در شبه جزیره کره حضور دارند.
نخستین دور مذاکرات رهبرکره شمالی و رئیس جمهوری امریکا در 12 ژوئن در سنگاپور برگزار شد.
دیدار سران دو کشور با امضای توافقنامهای همراه بود که آمریکا به ارائه تضمینهای امنیتی به کرهشمالی متعهد شده است.
116/112
بیشتر بخوانید:
واکنش کره جنوبی و فرماندهی آمریکا در شبه جزیره کره به اظهار نظر ترامپ+ ویدئو
رهبران آمریکا و کرهشمالی دیدار کردند؛ خوشبینی «ترامپ»، امیدواری «کیم» + ویدئو
دیدار مجدد رهبران کرهشمالی و چین؛ شرط «کیم» برای خلع سلاح پیونگیانگ