تیمی از مخترعان ایرانی، با ارائه طرح تولید سوخت فضاپیما و سوپرجت‌های مافوق صوت در پانزدهمین دوره مسابقات جهانی اختراعات در کشور لهستان مدال طلای این مسابقات را کسب کرد.

به گزارش خبرگزاری ایران پرس براساس اعلام روابط عمومی فدراسیون اختراعات کشور، دکتر حامد میلانی پزشک و پژوهشگر جوان مازندرانی برای نخستین بار در دنیا موفق به طراحی و ساخت سیستم رآکتوری فوق پیشرفته‌ای شد، که می‌تواند ابر سوخت مورد استفاده در فضا پیما‌ها و سوپرجت‌های مافوق صوت به نام سوخت فضایی میلانیکس (MilaniX Space Fuel) را تولید کند.

طرح تولید سوخت زیستی جدید فضاپیما‌ها و سوپر جت‌های مافوق صوت دکتر حامد میلانی در پانزدهمین دوره مسابقات جهانی اختراعات کشور لهستان (IWIS ۲۰۲۱) که یکی از مهمترین و معتبرترین رویداد‌های بین المللی جهان در زمینه نوآوری و اختراعات است مدال طلای را از آن خود کرد.

۵۰۰ طرح از ۲۵ کشور جهان در پانزدهمین دوره مسابقات جهانی اختراعات لهستان حضور داشتند.

این مخترع و پژوهشگر حوزه نانو بیو تکنولوژی در گفتگو با خبرنگار صدا وسیما در مازندران، با بیان اینکه در رآکتورزیستی طراحی شده، مونومر‌های سوخت زیستی بوتانول که سوخت مصرفی فضاپیما‌ها و سوپر جت‌های مافوق صوت است در مدت زمان ۱۴ ساعت تولید می‌شود، گفت: عملیات تولید سوخت جدید با دو رآکتور نانو بیولوژیکال و رآکتور فرمنتور انجام و طی ان انواع مختلف ضایعات پلاستیکی به مونومر‌های سازنده آن، تجزیه می‌شود.

او با اشاره به اینکه فرآیند تجزیه ضایعات پلاستیکی به مونومر‌های سازنده با بهره گیری از تکنیک جدید استابیلیزیشن بر روی مخمر ساکارو میسزسرویزیا و همچنین نانو ذرات اکسید آهن و نانولوله‌های کربنی انجام می‌شود، افزود: این فرایند با تجزیه آنزیم‌های هیدرولیز کننده پلاستیک حاصل از ایزوله سازی ۶۸۹ میکروارگانیسم انجام می‌شود.

دکتر حامد میلانی تاکید کرد:آنزیم‌های مورد استفاده در این دستگاه منحصر به فرد بوده و بیشترین کارایی خود را در دمای ۵۰ درجه سانتیگراد ثبت کرده اند.

به گفته این محقق مازندرانی با استفاده از رآکتور فرمنتور طراحی شده برای تولید این سوخت جدید نیز، ایزوله‌های باکتریایی، کربن را به بوتانول تبدیل می‌کند.

دکتر حامد میلانی گفت: کاهش ۶۵ تا ۹۰ درصدی میزان آلایندگی صنعت حمل و نقل هوایی، کاهش مقدار سوخت مصرفی، برخورداری از ضریب ایمنی بالا، دمای اشتعال بالا و نقطه انجماد پایین (تا منفی ۸۹ درجه سانتیگراد)، عدم رسوب سوخت مصرفی از دیگر مزایای استفاده ازسوخت نوین زیستی است.

یادآورمی شود: حامد میلانی پزشک، پژوهشگر و مخترع جوان مازندرانی در ششمین دوره مسابقات جهانی اختراعات ترکیه (ISIF ۲۰۲۱) که در شهر استانبول برگزار شد نیز با ارائه طرح رآکتور بیولوژیکال، مدال نقره این مسابقات را از آن خود کرد.

117

بیشتر بخوانید:

کسب مدال برنز اختراعات جهانی توسط دانش آموز خویی