به گزارش روز دوشنبه ایران پرس، آنگلا مرکل در گفت وگو با تلویزیون (ARD) با اشاره به تظاهرات گسترده مردم و درگیری پلیس با معترضان در حاشیه نشست گروه 20 در آلمان گفت، ما با بررسی وضع موجود تلاش خواهیم کرد که وضع امنیتی برای برگزاری اجلاس های مشابه بهبود پیدا کند.
وی افزود، من برای مقابله با شمار آوارگانی که در کشور پذیرش می شوند موضع خاص خود را دارم و موضع من این است که من مخالف قرار دادن هرگونه مانع بر سر این راه هستم.
مرکل تصریح کرد، لازم است که روند مهاجرت را کاهش دهیم و آن را سازماندهی کنیم و به آن جهت ببخشیم، ما نیاز داریم که با دلایل مهاجرت مبارزه کنیم و معتقدم ما می توانیم با این موضوع بدون قرار دادن هیچ مانعی بر سر راه آن مقابله کنیم.
صدراعظم آلمان گفت، زمانی که من خود را نامزد کردم این موضوع را به طور شفاف اعلام کردم که چهار سال دیگر بر سر قدرت خواهم بود، البته ما کنترل محدودی بر روی زندگی خود داریم، اما من این موضوع را تضمین می کنم که به آنچه به مردم گفته ام دقیقا عمل کنم.
مرکل: گفتگو با مقامات ترکیه درباره پایگاه قونیه ادامه می یابد
صدراعظم آلمان همچنین گفت: گفتگو با مقامات ترکیه برای فراهم کردن امکان دیدار نمایندگان پارلمان آلمان با نظامیان آلمانی مستقر در پایگاه قونیه ادامه می یابد.
مرکل با بیان این مطلب تاکید کرد، درباره موضوع دریافت مجوز از مقامات ترکیه برای این دیدار هیچگونه معامله سیاسی صورت نخواهد گرفت.
صدراعظم آلمان گفت: در گفتگوهای دوجانبه با ترکیه، مقامات این کشور هیچگونه درخواستی درباره افرادی که از ترکیه به آلمان پناهنده می شوند، مطرح نکرده اند.
وی افزود: این موضوع ارتباطی با درخواست دیدار نمایندگان پارلمان آلمان با نیروهای آلمانی مستقر در پایگاه قونیه ندارد و چنانچه مقامات ترکیه چنین چیزی را مطرح کنند، صریحا با آن مخالفت خواهیم کرد.
مرکل با تاکید بر اینکه دیدار نمایندگان پارلمان آلمان با نظامیان این کشور در پایگاه قونیه حق طبیعی آنان است، گفت: مقامات ناتو نیز در این باره با ترکیه گفتگو خواهند کرد.
نشست سران گروه 20 در سایه اعتراضات گسترده مردمی
نشست اخیر سران گروه 20 در هامبورگ آلمان صحنه تظاهرات خشونت بار بی سابقه بود که منجر به غارت شماری از فروشگاه ها، به آتش کشیده شدن تعدادی از خودروها و مجروح شدن حدود 500 تن از نیروهای پلیس شد.
شرکت کنندگان در این تظاهرات به جهانی سازی و سیاست های گروه 20 اعتراض داشتند.
مقام های برلین می گویند بخش عمده ای از آشوبگران که شمارشان به صدها نفر می رسد، از خارج وارد آلمان شده بودند که با گذشت سه روز از این اغتشاش ها حدود 50 نفر از هفت کشور مختلف، در بازداشت پلیس هستند.
116/110
بیشتر بخوانید:
درخواست همکاری آلمان از اروپا برای شناسایی مظنونان اغتشاشهای هامبورگ
ادامه تظاهرات در پایان نشست گروه بیست در آلمان/ویدئو
آغاز نشست سران گروه 20 در هامبورگ آلمان + ویدئو