به گزارش ایران پرس به نقل خبرگزاری رویترز، آنگلا مرکل، صدراعظم آلمان دیشب به خبرنگاران گفت «مواردی که ما در موردشان به توافق رسیده ایم باید توسط تمام کشورهای عضو حوزه پولی یورو اجرا شود. اعضاء حوزه یورو باید در کنار یکدیگر باقی بمانند.»
این در حالی بود که ولفگانگ شویبله، وزیر اقتصاد آلمان، چهارشنبه اعلام کرده بود اگر یونان نتواند به تعهداتش در قبال کمک مالی اتحادیه اروپا عمل کند، ممکن است مجبور به خروج از حوزه پولی یورو شود.
شویبله در گفتگو با رادیو و تلویزیون رسمی آلمان (ARD) گفت: «فشار بر یونانی ها برای انجام اصلاحات باید به گونه ای انجام شود که آنها نیز بتوانند با دیگران رقابت کنند؛ در غیر اینصورت نمی توانند در حوزه پولی یورو باقی بمانند.»
میزان بدهی های یونان ۳۲۱ میلیارد یورو معادل ۱۷۵ درصد تولید ناخالص داخلی این کشور برآورد شده است. حدود ۷۰ درصد بستانکاران این کشور نهادهای بین المللی و یا کشورهای حوزه پولی یورو هستند. صندوق بین المللی پول ۳۲ میلیارد یورو، بانک مرکزی اروپا ۲۷ میلیارد یورو، دولتهای منطقه پولی یورو جمعا ۵۳ میلیارد یورو و مکانیسم ثبات مالی اروپایی ۱۴۱ میلیارد و ۸۰۰ میلیون یورو از یونان طلب دارند. در کوتاه مدت یعنی از سال ۲۰۱۵ تا سال ۲۰۱۷ یونان باید حدود ۴۰ میلیارد یورو از بدهی هایش را به بانک مرکزی اروپا، صندوق بین المللی پول و بانک های این کشور پرداخت کند.
خطری که این کشور را تهدید می کند خالی شدن صندوق دولت و کاهش شدید نقدینگی آن است. با وجود این نخست وزیر یونان توقف دریافت کمک های مالی بین المللی را در دستور کار دولت قرار داده است. اتحادیه اروپا چندین بار کمک مالی به این کشور را تمدید کنند. این توافق ها هرچند، موقتاً مانع از خروج این کشور از حوزه یورو خواهد شد؛ با این حال سایه بحران همچنان بر فراز حوزه پولی یورو باقی خواهد ماند.120/111
بیشتر بخوانید:
هشدار صندوق بین المللی پول به یونان
تصویب پرداخت کمک مالی جدید حوزه یورو به یونان