صدراعظم آلمان به دلیل برکناری رئیس سازمان اطلاعات و امنیت داخلی این کشور که به حمایت از «جناح راست‌ افراطی» متهم است؛ هدف انتقاد قرار گرفت.

به گزارش ایران پرس، «هانس-گئورگ ماسِن» رئیس اطلاعات داخلی آلمان سه شنبه شب از سمتش برکنار، اما به عنوان وزیر مشاور در امور امنیتی وزارت کشور منصوب شد؛ سمتی که حتی برای وی ارتقا نیز به شمار می رود.

آنگلا مرکل، صدر اعظم آلمان و متحدانش یعنی حزب به شدت محافظه کار اتحادیه سوسیال مسیحی بایرن (CSU) و حزب سوسیال دموکرات (SPD) با این « مجازات-ارتقای» ماسن امیدوار بودند به جنجال هایی که از یک هفته پیش دولت این کشور را فلج کرده است، خاتمه دهند.

تداوم ناآرامی‌ها در «کمنیتس» آلمان؛ «مرکل باید برود»

به گزارش خبرگزاری فرانسه، سوسیال دموکرات های SPD خواستار برکناری ماسن بودند.

جنجال بر سر ماسن از مصاحبه او با روزنامه «بیلد» آغاز شد.

وی در این مصاحبه که ۱۶ شهریور (هفتم سپتامبر) منتشر شد، مدعی شده بود؛ سازمان تحت نظارت او (سازمان اطلاعات داخلی)، اطلاعات قابل استنادی در دست ندارد که نشان دهد خارجی‌ها اواخر ماه اوت در شهر کمنیتس (در ایالت زاکسن) به صورت هدفمند تحت تعقیب قرار گرفته‌اند.

انتصاب وی به عنوان وزیر مشاور در امور امنیتی نزد هورست زهوفر، وزیر کشور آلمان که وی نیز مخالف سیاست مهاجرتی مرکل است، با واکنش هایی هم در نشریات آلمانی و هم در سطح سیاسی همراه شد.

وزیر کشور آلمان امروز ضمن تقدیر از «شایستگی و صداقت» ماسن، گفت: وی جانشین وزیر مشاور در امور امنیتی وزارت کشور که بازنشسته شده و از حزب سوسیال دموکرات است، می شود.

رالف اشتگنر، نایب رئیس حزب سوسیال دموکرات اما این مصالحه را که آندریا نالِس، رئیس این حزب از آن حمایت کرده است، "فاجعه" خوانده است. 

کوین کونرت، رهبر شاخه جوانان حزب سوسیال دموکرات آلمان هم که مخالف مشارکت این حزب در ائتلاف دولت از ماه مارس بود، در صفحه توئیترش نوشت: "آستانه تحملم تمام شده است."

میشائل مولر شهردار برلین نیز که عضو حزب سوسیال-دموکرات است، این اقدام را "شرم آور" خواند.

انتصاب ماسن به سمت جدید همچنین با انتقادهایی از سوی جناح مخالف، به خصوص سبزها مواجه شد.

کریستین لیندلر، رئیس حزب لیبرال دموکرات آزاد گفت: « این جهش تنها نشان می دهد که ائتلاف هیچ خط مشی ندارد و در پایان فقط بازنده وجود خواهد داشت.»

از لحاظ سیاسی، این بحران، تصویری از ضعف سیاسی فزاینده صدراعظم محسوب می شود.

دولت ائتلافی آلمان شاهد بدترین مشکلات است و آنگلا مرکل همچنان بین حزب سوسیال دموکرات و اتحادیه سوسیال مسیحی بایرن که مخالف سیاست مهاجرتی وی است، گرفتار شده است.

بحران در دولت ائتلافي مرکل

اتحادیه سوسیال مسیحی بایرن(CSU) به انتخابات منطقه ای 14 اکتبر در این ایالت چشم دوخته است؛ این حزب که با حزب راست افراطی جایگزین برای آلمان (AfD) در رقابت است، ممکن است در این انتخابات اکثریت مطلق را از دست بدهد. /110

بیشتر بخوانید: 

اکتو اورانژ: مرکل گرفتار در بحران سیاسی مهاجران+ ویدئو

بحران در دولت مرکل؛ وزیر کشور آلمان استعفا می‌کند+ ویدئو

بولوار اکستریور: مرکل تحت فشار احزاب راستگرا

تاکید مرکل بر لزوم محافظت از مرزهای اتحادیه اروپا