«رابرت منندز» در یکی از اندیشکده های واشنگتن گفت، پمپئو فاقد هرگونه قدرت دید و تحلیل در سیاست خارجی است و به همین دلیل به وی رأی منفی خواهم داد.
پیش بینی می شود، مخالفت منندز بر آرای دیگر دموکراتهای این کمیته تاثیر گذارد و آنان را به مخالفت با نامزد پیشنهاد ترامپ ترغیب کند.
جمهوریخواهان در کمیته روابط خارجی سنا فقط با یک رای اکثریت را در اختیار دارند.
این در حالی است که سناتور جمهوریخواه، «راند پل» نیز اعلام داشته است، به دلیل نقش پمپئو درعادی جلوه دادن شکنجه در آژانس اطلاعات مرکزی امریکا در دوران تصدی بر این سازمان، با واگذاری وزارت امور خارجه به پمپئو مخالفت خواهد کرد.
در این صورت، چه بسا پمپئو نخستین فرد بعد از 93 سال باشد که بدون کسب موافقت کمیته روابط خارجی، صلاحیت وی برای سمت وزارت امورخارجه امریکا در صحن سنا به رای گذاشته شود.
با این حال، پمپئو در سنا نیز همچنان مشکل دارد.
جمهوریخواهان دراین مجلس 51 رای دارند و اگر ران پل همچنان به مخالفت خود با پمپئوادامه دهد و سناتور جمهوریخواه، «جان مک کین» نیز به دلیل بیماری موفق به شرکت درجلسه رای گیری نشود، چه بسا وی برای تصدی سمت وزیر امورخارجه ناکام بماند.
همین موضوع سبب شده است تا در روزهای اخیر، فشار کاخ سفید بر سناتورهای دموکرات افزایش یابد.
کاخ سفید امیدوار است، سناتورهای دموکرات از ایالت های محافظه کار موسوم به ایالت های قرمز که قرار است در انتخابات میاندوره ای نوامبر شرکت کنند، در نهایت تسلیم این فشارها شوند.
اما برآیند انتقادات مطرح شده علیه پمپئو درجلسه استماع کمیته روابط خارجی سنا حکایت از آن دارد که دموکرات ها به راحتی با وزارت رییس کنونی سازمان سیا موافقت نخواهند کرد.
لیبرال های امریکا، نشستن رییس سیا بر صندلی وزیر امور خارجه را لطمه ای به دیپلماسی این کشور می دانند. بویژه این که پمپئو در زمان تصدی نمایندگی مردم کانزاس درمجلس نمایندگان و سپس، ریاست سیا، در زمره حامیان جنگ و استفاده از قدرت سخت امریکا در منازعات جهانی بوده است.
این شائبه تا جایی جدی تلقی شده است که پمپئو در جلسه استماع کمیته روابط خارجی سنا رسما اعلام کرد که «من یک جنگ طلب» نیستم.
با این حال، سناتور مستقل، «برنی سندرز» می گوید:
"مایک پمپئو از کاربرد شکنجه حمایت می کند و رابطه طولانی با تندروهای ضد مسلمانان دارد و دیدگاه های جنگ طلبانه اش در خصوص ایران و کره شمالی به راحتی ما را به سمت یک جنگ فاجعه بار دیگر سوق می دهد."
این در حالی است که علاوه بر مواضع جنگ طلبانه پمپئو، وی به دلیل حرف شنوی و تبعیت کامل از دونالد ترامپ، رییس جمهوری امریکا مورد انتقاد قرارگرفته است.
منتقدان ترامپ، وی را به خودمحوری، خود رایی و نادیده گرفتن نظر مخالف متهم می کنند و نگران هستند تبعیت پمپئو از رییس جمهوری بی تجربه امریکا در امور سیاست جهانی، دردسرهای بیشتری را برای این کشور به همراه آورد.
از این رو جلب نظر مساعد اعضای کنگره امریکا به منظور تائید صلاحیت پمپئو، هم اکنون به چالشی برای کاخ سفید بدل شده است.
116/112
بیشتر بخوانید:
صلاحیت «پمپئو» در کمیته روابط خارجی سنا رد شد
پمپئو: آمریکا هیچ شواهدی از نقض برجام از سوی ایران ندارد
واکنشها به انتخاب پمپئو برای وزارت خارجه امریکا ادامه دارد