مارتین گریفیتس، معاون دبیرکل سازمان ملل در امور بشردوستانه و هماهنگ کننده امداد اضطراری روز جمعه در بیانیه‌ای اعلام کرد، غزه به محل مرگ و ناامیدی تبدیل شده است.

به گزاش خبرگزاری ایران پرس،‌ گریفیتس در بیانیه خود با بیان اینکه مردم غزه با بالاترین سطح ناامنی غذایی که تاکنون ثبت شده است مواجه هستند، افزود: قحطی در غزه درحال نزدیک شدن است.

این مقام سازمان با اشاره به اینکه بیماری‌های عفونی در پناهگاه‌های پر ازدحام در حال گسترش است، کرد: یک فاجعه سلامت عمومی در غزه در حال رخ دادن است.

وی ادامه داد: ۱۲ هفته گذشته، بویژه برای کودکان غزه مخرب بوده و آن‌ها چیزی جز صداهای وحشتناک جنگ را نشنیده‌اند.

گریفیتس هشدار داد: مردم غزه شاهد تهدیدهایی هستند که موجودیت آن‌ها را تهدید می‌کند و جهان تنها نظاره گر این اوضاع است.

وی در پایان تکرار کرد: ما همچنان خواستار پایان فوری جنگ هستیم، نه فقط برای مردم غزه و همسایگان در معرض تهدید آن، بلکه برای نسل‌های آینده که هرگز این ۹۰ روز جهنمی و حمله به اساسی‌ترین اصول انسانی را فراموش نخواهند کرد.

گریفیتس تاکید کرد: زمان آن فرا رسیده است که طرفین به تمامی تعهدات خود بر اساس قوانین بین المللی، از جمله حفاظت از غیرنظامیان و رفع نیازهای ضروری آن‌ها و آزادی فوری همه گروگان‌ها عمل کنند.

از سوی دیگر امانوئل مکرون رئیس‌جمهور فرانسه روز جمعه تصریح کرد که اوضاع انسانی در غزه کماکان وخیم است.

ماکرون در شبکه اجتماعی ایکس (توییتر سابق) نوشت: «در شرایطی دشوار، فرانسه و اردن اقدام به پرتاب هوایی کمک برای مردم و گروه‌های امدادرسان به آنها کردند. اوضاع انسانی کماکان در غزه وخیم است.»

اوضاع غزه بحرانی غزه در حالی است که حمایت های آمریکا از جنایات های رژیم صهیونیستی همچنان ادامه دارد.

در همین حال؛ وزارت خارجه آمریکا برای ارائه اطلاعات درباره 5 نفر از حامیان مالی حماس 10 میلیون دلار جایزه تعیین کرده است. 

سه نفر از این حامیان مالی در ترکیه و دو نفر دیگر در سودان مستقر هستند. 

آمریکا از هدف رژیم اسرائیل در جنگ غزه برای نابودی جنبش مقاومت فلسطین، حماس حمایت کرده‌ است. 

با وجود این، بسیاری از تحلیلگران، حتی در داخل فلسطین اشغالی نابودی حماس را هدفی غیرقابل تحقق می‌دانند. 

به عنوان مثال «ایهود اولمرت» نخست‌وزیر اسبق رژیم صهیونیستی چند وقت در یک یادداشت در روزنامه هاآرتص نوشته بود که نتانیاهو خودش هم می‌داند که قادر به حذف حماس نیست.

متخصصان مسائل نظامی و سیاسی می‌گویند ساختار این سازمان به گونه‌ای طراحی شده که توان مقاومت در برابر توطئه‌ها برای نابودی خود را داشته باشد.

«جان کربی» هماهنگ‌کننده ارتباطات راهبردی در شورای امنیت ملی کاخ سفید هم شامگاه چهارشنبه اعتراف کرد که جنبش مقاومت حماس هنوز هم توانمندی‌های نظامی قابل توجهی در نوار غزه دارد.

گروه‌های مقاومت فلسطین ۱۵ مهرماه برابر با هفتم اکتبر ۲۰۲۳، عملیات غافلگیرکننده‌ای با نام «طوفان الاقصی» را از غزه (جنوب فلسطین) علیه مواضع رژیم اسرائیل آغاز کردند که سرانجام پس از ۴۵ روز نبرد و درگیری، سوم آذرماه ۱۴۰۲ (۲۴ نوامبر ۲۰۲۳) میان اسرائیل و حماس آتش بس موقت چهار روزه یا همان وقفه برای تبادل اسرا میان حماس و اسرائیل برقرار شد.این وقفه در جنگ، هفت روز ادامه یافت و سرانجام صبح جمعه ۱۰ آذر (اول دسامبر ۲۰۲۳) آتش‌بس موقت به پایان رسید و رژیم اسرائیل حملات علیه غزه را از سرگرفت.

وزارت بهداشت فلسطین در غزه اعلام کرد که شمار قربانیان تجاوز اخیر به این باریکه به ۲۲ هزار و ۶۰۰ شهید و ۵۷ هزار و ۹۱۰ زخمی رسیده است.125