باجی قائد السبسی، رئیس جمهوری تونس روز 31 دسامبر 2016 گفت نزدیک به سه هزار تروریست تبعه تونس در جهان به ویژه در عراق ، سوریه و لیبی حضور دارند.

باجی قائد السبسی افزود، برخی گزارش ها از حضور 10 هزار تروریست تونسی حکایت دارد اما این آمار نادرست است و تروریست های تبعه تونس در عراق، سوریه، لیبی، یمن و آفریقا، دو هزار و926 نفر هستند.

تونس را می توان تنها کشور عربی که است که در پی تحولات سال 2011 ، گذار موفقی در دوران انتقالی داشت. احزاب، گروههای سیاسی و شخصیت های تونسی با درک شرایط و با تجربه اندوزی از بحران های مصر، لیبی و یمن موفق شدند تونس را با خسارت نسبتا اندکی از دوره گذر انتقال دهند.

تونس طی شش سال اخیر بر خلاف سه کشور لیبی، یمن و مصر با تهدیدهای امنیتی زیادی مواجه نبوده و مهمترین تهدید این کشور، مشکلات اقتصادی است. البته تونس هم ناخواسته درگیر ناامنی و بحران در دیگر کشورهای عربی شده است و شمار زیادی از تونسی ها به ویژه جوانان آن به گروه های تروریستی در سوریه، عراق، لیبی و یمن پیوسته اند.

گروههای تروریستی به ویژه در سوریه و عراق در موقعیت ضعف قرار گرفته اند و احتمال بازگشت حدود سه هزار تروریست تبعه تونس به کشور به موضوع مهم امنیتی تبدیل شده است. برخی از احزاب تونس، از جمله حزب ندای تونس که وابسته به باجی قائد السبسی است بر این باورند که بازگشت تروریستها، تهدید مهمی برای امنیت تونس است. حزب ندا با بازگشت تروریستها به تونس مخالف است. برخی از اعضای حزب النهضه در پارلمان تونس معتقدند تروریستهای تونسی حق بازگشت به کشور را دارند زیرا تبعه تونس هستند. مردم تونس با برگزاری تظاهرات متعدد، مخالفت خود را با بازگشت تروریست های تونسی به کشور اعلام کردند.

با وجود مخالفت برخی از اعضای حزب ندا در پارلمان تونس، باجی قائد السبسی، رئیس جمهوری تونس، رهبر این حزب رسما اعلام کرد مطابق قانون اساسی کشور نمی توان مانع بازگشت تروریست ها به وطنشان شد.

السبسی گفت اگر همه مردم مخالف بازگشت تروریست ها باشند، قانون اساسی را تغییر می دهد. این موضع رسمی رئیس جمهوری تونس بیانگر آن است که تروریستهای تونسی به این کشور بازخواهند گشت. بازگشت آنها به تونس می تواند ثمرات انقلاب سال 2011 این کشور را تخریب کند و تهدیدهای تروریستی را به مشکلات اقتصادی و امنیتی تونس بیافزاید.