پروفیلی که ساختار و شاکله اصلی درب و پنجره را تشکیل دهد و ساخته شده از مواد مختلفی باشد که هر یک ویژگی‌ های منحصر به فردی دارند، پروفیل درب و پنجره نامیده می شود.

پروفیلی که برای درب و پنجره کاربردی است، گاهی مقاطع فلزی تو خالی مانند آلومینیوم و فولاد است و گاهی مقاطع غیر فلزی تو خالی نظیر چوب، کامپوزیت یا UPVC. پروفیل ‌های تو خالی سبک‌ تر هستند و در ساخت انواع درب و پنجره‌ برای ساختمان ‌های مدرن مورد استفاده قرار می گیرند. انتخاب بهترین جنس پروفیل درب و پنجره نقش مهمی در استحکام، عایق ‌بندی و زیبایی محصول نهایی ایفا می‌ کند.

مقایسه مزایا و معایب هر نوع پروفیل در و پنجره

برای انتخاب و تهیه پروفیل مناسب درب و پنجره، فاکتورهای مختلفی مانند جنس، ضخامت محصول و البته زیبایی و هماهنگی با طراحی ساختمان را باید مد نظر قرار دهید. همچنین نیاز است به کیفیت پروفیل توجه کنید؛  چرا که پروفیل‌ های با کیفیت پایین در برابر شرایط جوی مختلف یا گذر زمان، دچار تغییر شکل، پوسیدگی یا شکستگی می شوند و ایمن نیستند.

شرکت‌ های معتبری وجود دارند که به تولید انواع پروفیل‌ درب و پنجره با کیفیت بالا می پردازند و تنوع گسترده ‌ای از این مصالح ساختمانی در جنس های مختلف و طرح های گوناگون را ارائه می ‌دهند تا نیازهای مختلف مشتریان را برآورده سازند. قیمت پروفیل ها با توجه به نوسان ارزش ارز، شرایط بازار و سیاست های تولید به صورت روزانه متغیر است. قیمت پروفیل امروز را می توانید از بازرگانی های معتبر جویا شوید.

در انتخاب مناسب ترین پروفیل درب و پنجره، چند گزینه مختلف وجود دارد که هر کدام مزایا و معایب خاص خود را دارند:

مزایا و معایب پروفیل uPVC

 uPVC ماده ای پلاستیکی است که امروزه به سبب مزایای متعددی که دارد برای تولید پروفیل درب و پنجره نیز مورد استفاده قرار می گیرد. از مهم ترین مزایای این نوع پروفیل، عایق حرارتی و صوتی بودن آن است.  پروفیل uPVC به طور موثری سطح انتقال حرارت و صدا را کاهش می دهد و باعث صرفه جویی در انرژی و ایجاد یک محیط آرام تر می شود.

این ماده مقاومت بالایی در برابر زنگ زدگی و خوردگی دارد و چنانچه به عنوان مصالح ساختمانی برای ساخت سازه های درب و پنجره مورد استفاده قرار گیرد،  نیاز به نگهداری آنچنانی ندارد و سال ها بدون تغییر شکل یا خراب شدن دوام می آورد.

با این وجود،  پروفیل های uPVC معمولا در رنگ های محدودتری در بازار موجود هستند، مشکلات بازیافت آن ها همچنان پا برجا است و  در شرایط آب و هوایی شدید، دچار انقباض و انبساط می شوند و ممکن است گزینه مناسبی نباشند.

مزایا و معایب پروفیل درب و پنجره آلومینیومی

آلومینیوم یک ماده محبوب برای اجرای سازه های درب و پنجره  شناخته می شود و دلیل این موضوع هم مزایای متعددی است که این ماده ارائه می دهد. یکی از بزرگ ترین مزایای پروفیل آلومینیومی، مقاومت و دوام آن است. آلومینیوم، فلزی سبک اما بسیار مقاوم است که آن را به انتخابی ایده آل برای درب و پنجره ها تبدیل می کند. پروفیل های آلومینیومی نیاز به نگهداری کمی دارند و در برابر زنگ زدگی و خوردگی بسیار مقاوم هستند. همچنین آلومینیوم انعطاف پذیر است و می توان آن را به راحتی به اشکال مختلف تبدیل کرد.

این ویژگی برای مهندسان خوش فکری که به دنبال پروفیل هایی هستند که نیازهای خاص طراحی را برآورده کند و  به طور سفارشی اندازه گیری شوند، بسیار مهم است.

 با وجود همه این موارد باید گفت که از معایب اصلی پروفیل درب و پنجره آلومینیومی، هزینه آن است. آلومینیوم گران تر از مواد دیگری مانند PVC است. از طرفی آلومینیوم رسانای حرارت است و می تواند زمینه نشت حرارت یا سرما از داخل ساختمان را فراهم کند.

مزایا و معایب پروفیل درب و پنجره آهنی

یکی از رایج ترین انواع پروفیل درب و پنجره که از دیرباز تا کنون در صنایع عمرانی و ساختمانی مورد استفاده قرار می گیرد،  نوع آهنی آن است. مقاومت و استحکام را باید اصلی ترین مشخصه پروفیل آهنی برشمرد. این مقاطع فلزی در برابر عوامل خارجی مانند تغییرات دمایی، رطوبت و ضربه دوام بسیار بالایی دارند. همچنین عایق‌ بندی مناسبی ارائه می‌ دهند و می ‌توانند در حفظ دمای داخلی ساختمان و کاهش هزینه‌ های انرژی مؤثر باشند.

از طرفی آهن ماده‌ای مقاوم در برابر آتش است و در صورت وقوع آتش‌ سوزی، پروفیل‌ های آهنی به عنوان مانعی در برابر گسترش سریع آتش عمل می کنند. برای اطلاع از قیمت هر کیلو آهن درب و پنجره اینجا کلیک کنید.

با تمام این اوصاف، آهن مستعد زنگ ‌زدگی است، مگر اینکه به درستی محافظت و رنگ‌ آمیزی شود، بنابراین نگهداری و تعمیر منظم سازه های آهنی برای جلوگیری از اکسید شدن و حفظ ظاهر درب و پنجره‌ ها ضروری است. واقعیت دیگر این که پروفیل‌ های آهنی معمولاً گران‌ تر از گزینه ‌های دیگر مانند آلومینیوم یا PVC هستند. هزینه خرید و نصب درب و پنجره ‌های آهنی غالبا بالاتر است و در آخر باید یادآور شد که آهن ماده‌ ای سنگین است و درب و پنجره‌ های آهنی سنگین‌ تر از انواع دیگر هستند. این امر می‌تواند نصب و جابجایی آن ها را دشوار تر کند.

مقایسه هزینه‌های انواع پروفیل درب و پنجره

هزینه ‌های مربوط به پروفیل درب و پنجره بسته به نوع متریال به کار رفته در ساخت سازه، بسیار متفاوت است. پروفیل‌ های آلومینیومی در مقایسه با سایر گزینه ‌ها مقرون به صرفه هستند و نیاز به نگهداری کمی دارند. نصب آن ها هم نسبتاً آسان است. در مقابل پروفیل‌ های فولادی گران ‌تر هستند، اما مقاومت و امنیت بیشتری ارائه می‌ دهند. پروفیل‌ های یو پی وی سی،  اگرچه برای برخی پروژه‌ ها گزینه ارزان ‌تری هستند، اما دوام کمتری نسبت به آلومینیوم یا آهن دارند. بنابراین هنگام انتخاب پروفیل درب و پنجره، بودجه، سبک معماری، سطح مقاومت و نحوه نگهداری را در نظر بگیرید.

عوامل مؤثر در انتخاب پروفیل در و پنجره

انتخاب مناسب ترین پروفیل درب و پنجره‌ به عوامل مختلفی بستگی دارد، از جمله:

شرایط آب و هوایی منطقه

سبک معماری ساختمان

کیفیت پروفیل

طراحی و زیبایی شناسی

کارایی و عملکرد پروفیل

استانداردهای ایمنی و مقاومت در برابر آتش

بودجه کلی پروژه و به طور خاص قیمت پروفیل و هزینه نصب

ترجیحات معمار.

 مهم است که پیش از تصمیم ‌گیری نهایی، مزایا و معایب هر نوع پروفیل را بررسی کنید تا انتخاب هوشمندانه ای داشته باشید.

منبع : مرکزآهن