ایران پرس: در ادامه رویکرد ضد روسی اسرائیل در بحران اوکراین، وزارت خارجه روسیه سفیر تل آویو در مسکو را احضار کرد.

روسیه از 24 فوریه حمله علیه اوکراین را آغاز کرد که همچنان نیز ادامه دارد. رژیم صهیونیستی یکی از بازیگرانی است که در قبال بحران اوکراین موضع دوگانه ای داشته است.

رژیم صهونیستی ابتدا تلاش کرد از واکنش به بحران اوکراین خودداری کند و سیاست سکوت را در پیش گرفت، اما با گذشت زمان این رژیم به زمره بازیگرانی پیوست که نه تنها اقدام روسیه را محکوم کردند بلکه واکنش شدیدی نیز علیه روسیه اتخاذ کرده است.

رژیم صهونیستی در نشست مجمع عمومی سازمان ملل متحد که برای تعلیق عضویت روسیه در شورای حقوق بشر این سازمان برگزار شد به قظعنامه پیشنهادی ضد روسی رای مثبت داد.

در عین حال در روزهای اخیر مقامات اسرائیلی اظهاراتی را در محکومیت حمله روسیه علیه اوکراین بیان کردند. «یائیر لاپید» وزیر خارجه رژیم صهونیستی اعلام کرد که روسیه در اوکراین مرتکب جنایت جنگی شد.

اظهارات وزیر خارجه رژیم صهونیستی با واکنش روسیه مواجه شده و وزارت خارجه روسیه سفیر رژیم صهونیستی در مسکو را احضار کرد.

به نظر می رسد تغییر رویکرد رژیم صهونیستی در قبال بحران اوکراین و محکوم کردن اقدام روسیه و حتی متهم کردن این کشور به جنایت جنگی ناشی از چند فاکتور است.

روابط رژیم صهیونیستی و روسیه در یک دهه اخیر متاثر از تحولات سوریه بوده است. روسیه یکی از بازیگران مهمی است که در تحولات سوریه نقش پر رنگی دارد و ضمن مخالفت با گروه های تروریستی بر لزوم حفظ تمامیت ارضی و حاکمیت سوریه تاکید دارد.

در مقابل رژیم صهیونیستی یکی از بازیگرانی است که همواره با حملات گاه و بی گاه علیه سوریه حاکمیت این کشور را نقض کرده است. تغییر موضعی که رژیم صهونیستی در قبال بحران اوکراین داشته و آشکارا در کنار کشورهای غربی در این بحران قرار گرفته است نشان می دهد نزدیکی که پیش از این میان تل آویو و مسکو در سیاست های خاورمیانه ای و به خصوص در بحران سوریه به وجود آمده است یک همسویی تاکتیکی و ناشی از نیاز بود برای این که منافع خود را در بحران سوریه پیگیری کند.

موضوع دیگر اینکه رژیم صهیونیستی که همواه تحت حمایت ایالات متحده آمریکا بوده و به خصوص در سال‌های اخیر نیز معامله قرن را با طراحی و حمایت ایالات متحده آمریکا پیش برده و تلاش کرده که با بهره گیری از این طرح نژاد پرستانه از انزوای سیاسی در منطقه خارج شود اکنون از بحران اوکراین به عنوان فرصتی استفاده می کند تا به نوعی هم حمایت های همیشگی آمریکا را جبران کند و هم حمایت این کشور را برای تداوم جنایتها ضد فلسطین داشته باشد. 

موضوع دیگر این است که بحران اوکراین و سیاستی که رژیم صهیونیستی در حمایت از اوکراین همسو با غرب اتخاذ کرد سبب شد که روسیه نیز رویکرد خود را در قبال رژیم صهیونیستی تغییر داده و عنوان کرد که رژیم صهیونیستی تلاش دارد از بحران اوکراین برای سرپوش گذاشتن بر جنایت های خود در مسئله فلسطین استفاده کند.

در همین راستا، نیز وزارت خارجه روسیه به تحولات روز جمعه گذشته میان فلسطینی ها و رژیم صهیونیستی واکنش نشان داده و زخمی شدن بیش از 450 فلسطینی توسط نظامیان اسرائیلی را محکوم کرده است. می توان گفت سیاستی که رژیم صهیونیستی در قبال بحران اوکراین اتخاذ کرده و همسویی آشکار آن با ایالات متحده آمریکا و کشورهای اروپایی در فشار علیه روسیه سبب شد که روابط تل آویو و مسکو به سمت بیشترین تنش حرکت کند؛ تنشی که در سال‌های اخیردر روابط طرفین کم سابقه بود.

این تنش در حالی اتفاق افتاد که برخی در روزهای ابتدایی جنگ این انتظار را داشتند که رژیم صهیونیستی میان روسیه و اوکراین میانجی گری کند. به دلیل این که در روسیه بیش از 150 هزار یهودی حضور دارند و بیشترین جمعیت یهودی را بعد از آمریکا روسیه دارد و در عین حال در اوکراین هم یهودیان زیادی زندگی می کنند و بسیاری از اوکراینی ها شناسنامه اسرائیلی دارند اما در اوکراین زندگی می کنند.

با وجود این فاکتور، اما عملا کابینه رژیم صهیونیستی و شخص نفتالی بنت نخست وزیر این رژیم در کنار کشور های غربی و اوکراین قرار گرفت و این زمینه بیشترین تنش را در روابط تل آویو و مسکو به وجود آورد.

نویسنده: سیدرضی عمادی

117