مواضع رئیس جمهوری آینده آمریکا در خصوص توافقنامه زیست محیطی پاریس شرکت کنندگان کنفرانس آب و هوایی در مغرب را تحت تاثیر قرار داده است.

به گزارش لزکو، یک صد و هشتاد تن از سران کشورهای جهان در کنفرانس زیست محیطی در مغرب شرکت کردند. اصلی  ترین محور گفت و گوها در این گردهمایی موسوم به کوپ 22 (cop22) که از دیروز در شهر مراکش آغاز شده است، رعایت مفاد توافقنامه زیست محیطی پاریس از سوی اعضا است. ناظران تاکید می کنند، مواضع دونالد ترامپ رئیس جمهوری  آینده آمریکا از اردوگاه جمهوریخواهان بر موفقیت تلاش های انجام گرفته در پاریس، سایه انداخته است.

این در حالی است که جاناتان پرشینگ Jonathan Pershing نماینده آمریکا دراین گردهمایی، مبارزه با پدیده گرم شدن زمین را یک اولویت مهم برای باراک اوباما توصیف کرد. فرانسوا اولاند رئیس جمهوری فرانسه که خود را عامل تصویب توافقنامه پاریس می داند در سخنرانی خود در مراکش، نقش اوباما در تصویب توافقنامه زیست محیطی را مهم و اساسی خواند و نسبت به تبعات کنار گذاشته شدن آن به ترامپ هشدار داد.

فرانسوا اولاند با اشاره به برنامه ریزی های انجام گرفته در آمریکا برای کاهش گازهای آلاینده تاکید کرد که ترامپ با اجرای تصمیم خود عملا بر خلاف منافع این کشور عمل خواهد کرد. وی پس از این سخنرانی در یک مصاحبه اختصاصی با سه رسانه بین المللی فرانسوی، تصمیم خروج از توافقنامه را برای ترامپ خطرناک توصیف کرد. قاره آفریقا فقط چهار درصد از گازهای آلاینده در جهان را تولید می کند و اولاند خاطر نشان کرد که آفریقا در روز چهارشنبه (امروز) محور  گفت و گوها در کوپ بیست و دو خواهد بود.

در کنفرانس کوپ بیست و یک در پاریس دویست و چهل طرح برای استفاده از انرژی قابل بازیافت در آفریقا شناسایی شد. فرانسه متعهد شده است با پرداخت یک میلیارد و هشت صد میلیون یورو و انتقال یک ممیز هشت گیگا وات برق، به چهل کشور آفریقایی کمک کند.

آمریکا با تولید پانزده ممیز پنج درصد از کل گازهای آلاینده در جهان پس از چین با بیست و چهار درصد در رتبه دوم قرار دارد. اتحادیه اروپا با یازده درصد تولید گاز آلاینده و هند با شش درصد در رتبه های بعدی قرار دارند.