به گزارش خبرگزاری ایران پرس، حسینعلی حاجی دلیگانی، نماینده مخالف برنامه وزیران پیشنهادی دولت چهاردهم در صحن مجلس، با بیان اینکه از نقد منصفانه استقبال میکنم، اظهار داشت: آقای رییس جمهور بیشتر وزرای جنابعالی رای اعتماد را خواهند گرفت اما انتظار داشتیم دیدگاههایتان را راجع به مسائلی از جمله چند نرخی بودن ارز را اعلام کنید تا بدانیم قرار است چه اتفاقی در این کشور بیفتند.
نماینده مردم علی آباد کتول نماینده مخالف اظهار کرد: رئیس جمهور بارها بر ضرورت اجرایی شدن برنامه هفتم توسعه تاکید کرده است و بر این اساس انتظار داشتیم که امروز برنامه روشنی درباره نحوه عملیاتی شدن برنامه هفتم توسعه ارائه کند.
وی بیان کرد: برنامه ارائه شده از سوی رئیس جمهور بسیار ارزشمند بود اما ما تصویر روشنی به دست نیاوردیم و انتظار داشتیم وی شفافتر درباره مشی و برنامه کلی دولت سخن بگوید.
وی تصریح کرد: استان گلستان جزو چهار استان آخر در سرانه است و انتظار داشتیم رئیس جمهور نقشه راه روشنی برای رسیدگی به استانهای کم برخوردار در جلسه علنی امروز مجلس ارائه میداد.
علی بابایی کارنامی نماینده مخالف اظهار کرد: انتظار داشتیم رئیس جمهور در جریان دفاع از وزرای پیشنهادی خود فقط به تبیین سیاستهای کلی نمیپرداخت و مقداری هم به صورت جزیی تر سخن میگفت.
وی توضیح داد: مجلس و دولت خوشبختانه درباره کلیات مسائل کشور فهم مشترک دارند اما لازم بود رئیس جمهور درباره موارد جزیی سخن میگفت و به صورت مصداقی توضیح میداد که چرا فلان فرد را برای وزارتخانهای معرفی کرده است.
نماینده مردم ساری در مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: اصل بر تفاهم و همکاری میان دولت و مجلس است اما لازم بود رئیس جمهور در صحن مجلس به صورت شفافتر و روشنتر سخن میگفت.
حجت الاسلام علیرضا سلیمی نماینده مخالف گفت: رئیس جمهور اعلام کرد که برنامه وی، همان برنامه هفتم توسعه و سند چشم انداز است. با این شرایط آیا الان ما باید مخالف یا موافق با برنامه هفتم توسعه یا سند چشم انداز صحبت کنیم؟
وی بیان کرد: رئیس جمهور برنامه جداگانه ای به مجلس ارائه نداده است که ما با آن موافقت یا مخالفت کنیم. الان ۱۵۰ دقیقه وقت مجلس گرفته میشود تا موافقان و مخالفان حرف بزنند درحالی که رئیس جمهور برنامه جداگانه ای به مجلس ارائه نداده است.
سخنگوی هیات رئیسه مجلس شورای اسلامی متذکر شد: برنامه هفتم توسعه قبلاً تصویب شده و به تایید شورای نگهبان رسیده است و ما الان ضرورتی ندارد که در موافقت یا مخالفت با برنامه هفتم یا سند چشم انداز صحبت کنیم.
نماینده تهران در مجلس شورای اسلامی گفت: رئیس جمهور قسم خورده که به قانون عمل کند و الان باید برنامه خود را ارائه میداد و به طور مصداقی و مشخص اعلام میکرد که برای مثال، برای تحقق آموزش و پرورش رایگان چه برنامهای دارد.
محمد قسیم عثمانی نماینده مخالف گفت: آقای رئیس جمهور شما گفتمانی را عرضه کردید که مورد اقبال اکثریت مردم قرار گرفت، شما اعتماد عمومی را که سرمایه عظیم اجتماعی است به وجود آوردید شما بخش قابل توجهی را با نظام آشتی دادید مردم به تغییر رای دادند اما ترکیب کابینه شما نشان از تغییر و تحول نیست.
وی افزود: شما دولت اشتراکی تشکیل داده اید که خیلی زود ناهماهنگی خواهد داشت. اگر امور کشور همانند انتخاب کابینه باید کشور دچار مشکلات عدیده خواهد شد.
نماینده بوکان اظهار داشت: شما آمدید که منشا اصلاح باشید، شما از تغییر و اصلاح سخن گفتید شما از نادیده گرفته شدن حقوق زنان و دختران سخن گفتید ولی آیا به آن عمل کردید. شما به دنبال وفاق ملی بوده و هستید ولی با نادیده گرفتن اهل سنت کشور (۱۵ درصد ) و حذف آنان از کابینه خود می توانید شعار وفاق ملی را عملی کنید؟؟
محمد مهدی فروردین نماینده فیرزو آباد به عنوان نماینده موافق با برنامههای اعلامی دولت توسط مسعود پزشکیان در صحن علنی مجلس و در جریان رسیدگی به صلاحیت وزاری پیشنهادی، اظهار کرد: خیلی خوشبختم امروز از برنامههای رئیس جمهوری به عنوان موافق دفاع میکنم که به فرمایش مقام معظم رهبری شخصیتی فاضل و مردمی جناب آقای پزشکیان است. عنصر تعاملی ما نباید حذف باشد بایستی به سوی جذب رفت.
وی افزود: با بیان اینکه جریانهای سیاسی داخلی در ۴۰ سال گذشته نتوانستند همدیگر را از عرصه سیاست حذف کنند، گفت: هر کدام در مقاطعی قصد حذف یکدیگر را داشتند، اما پویایی جامعه ایرانی برنامه تاریخی این سرزمین اجازه برخورد حذفی را تاکنون نداده است.
نماینده فیروزآباد در مجلس همچنین بیان کرد: حذف و برخورد حذفی به نزاع سیاسی مداوم، امنیتی شدن و خشونت میز شدن زندگی سیاسی و ناکارآمدی میانجامد، پزشکان با شعار با هم دعوا نکنیم و در کنار هم باشیم که در واقع در عمل هم نشان داد بر صندلی ریاست جمهوری نشسته است.
فروردین، افزود: میتوان ضمن وجوه نظارتی مجلس یاریگر رئیس جمهور باشیم، پزشکیان رئیس جمهوری صادق، دانشمند، فرزانه و مردمی به قول رهبر انقلاب که در نحوه انتخاب کابینه خود نشان داده است به دنبال بازسازی و ترمیم سیاست غیر حذفی است. او میخواهد سیاست در آغاز راهی قرار گیرد که بشود سیاست ورزی به مثابه کنش معطوف به خیر جمعی انجام داد.
رضا علیزاده نماینده موافق اظهار داشت: علت موافقت بنده از برنامه های رییس جمهور، تشکیل دولت وفاق ملی است اتفاقی که بعد از چند دهه در کشور میافتاد، اتفاقی که کسی جرات آن را نداشت.ما باید به دنبال همراهی دولت باشیم و سنگ اندازی نکنیم، باید فشار روانی را از روی دوش دولت برداریم.
وی افزود: از نکات مهم برنامه های رییس جمهور تاکید ایشان بر قانون بود. ایشان تأکید کردند به گشایش های بین المللی که امیدوارم شاهد برون رفت از بن بست فعلی باشیم.
نماینده ورزقان گفت: مبارزه با فساد عدالت محوری هوشمند سازی دولت استفاده از کارشناسان توانمند، بهینه سازی انرژی، که الان در بحران آن هستیم، و رفع ناترازی، جلوگیری از مهاجرت نخبگان، توانمندی سازی توده های مردم باعث شد موافق کلیات برنامه های ایشان باشم.
روح الله متفکر آزاد نماینده موافق گفت: نظام جمهوری اسلامی آنقدر مستحکم است که می تواند سلایق مختلف را در حکمرانی را ببیند. رئیس جمهور در معرفی کابینه خود سلایق مختلف را دیده اند و به شعار خود وفاق ملی عمل کردند.
نماینده تبریز، آذرشهر و اسکو افزود: رییس جمهور برنامه ها و خط مشی های را بیان کردند که عقلانیت حکمرانی است. کارآمدی برای مردم اهمیت دارد، لذا ما کمک حال دولت خواهیم بود.
متفکر آزاد تصریح کرد: رای اعتماد به وزرای پیشنهادی یعنی مشخص کردن مولفه ها در طول چهار سال. در طول رای اعتماد باید به کارآمدی وزار دقت کنیم. باید دولت با سرعت و بدون حاشیه به کار خود بپردازد. ما پس از شکل گیری توقع فساد ستیزی، فراموش نکردن درد مردم، آزادی بیان را داریم.
116
بیشتر بخوانید:
پزشکیان: یکی از مهمترین ارزشهایی که به آن اعتقاد داریم، فسادستیزی است
رییس جمهور در جمع بهارستانیها برای دفاع از کابینه پیشنهادی