ایران پرس- رییس پارلمان افغانستان در پی درخواست شماری از نمایندگان و افزایش ناامنی‌ها در این کشور، با بررسی مجدد پیمان امنیتی کابل- واشنگتن موافقت کرد.

«عبدالرئوف ابراهیمی» در واکنش به انتقادها از پیمان امنیتی کابل با واشنگتن با بیان اینکه نمایندگان بازبینی این پیمان را خواستار هستند افزود، آنان درخواست های خود را به هیات اداری پارلمان افغانستان ارائه کردند تا به این موضوع خارج از نوبت رسیدگی شود.

«محی‌الدین مهدی» نماینده مجلس ملی افغانستان که موافق بازنگری پیمان امنیتی کابل و واشنگتن است دراین باره گفت، بر اساس این پیمان قرار بود نظم و امنیت در افغانستان افزایش پیدا کند اما نه تنها این چنین نشد بلکه همه روزه این کشور شاهد کشته شدن غیرنظامیان و حتی نیروهای امنیتی افغان است.

پیمان امنیتی امریکا و افغانستان در زمان ریاست جمهوری «حامد کرزای» تنظیم و در اولین روزهای اغاز به کار دولت «محمد اشرف غنی» رئیس جمهوری افغانستان امضا شد.

از همان ابتدا مخالفان این قرارداد معتقد بودند امریکا با امضای پیمان امنیتی با دولت افغانستان دو هدف را دنبال می کند اول انکه ادامه اشغال افغانستان را قانونی کند و دوم اینکه پایگاههای نظامی خود را در این کشور افزایش دهد.

این در حالی است که دولت کابل انتظار داشت دولت و ارتش امریکا ضمن آموزش و تجهیز ارتش و پلیس ملی افغانستان در برقراری امنیت در این کشور نیز مشارکت کنند.

با گذشت بیش از سه سال از امضای  پیمان امنیتی امریکا با دولت افغانستان نه تنها ارتش امریکا به تعهدات خود در مورد کمک به برقراری امنیت در افغانستان عمل نکرده است بلکه ضمن تشدید خشونت‌های خونین در افغانستان امریکا با طالبان نیزوارد گفتگوهای پنهانی شده که به شدت خشم مردم افغانستان را برانگیخته است.  

«الله گُل مجاهد» نماینده مجلس ملی افغانستان: «تنها راه  پایان جنگ، کشتار غیر نظامیان و تامین امنیت در افغانستان خروج نظامیان خارجی به فرماندهی امریکا از افغانستان و لغو پیمان امنیتی کابل - واشنگتن است. زیرا آمریکا از این پیمان به عنوان مشروعیت حضور نظامیش در افغانستان استفاده می کند.»

نمایندگان پارلمان افغانستان در حالی بر بازنگری در پیمان امنیتی با امریکا اصرار دارند که «دونالد ترامپ رئیس جمهوری این کشور نیز اعتقادی به آن ندارد و در حال بازنگری در اهداف واشنگتن برای ادامه حضور نظامی امریکا در افغنستان با کمترین هزینه مالی و انسانی است.

در همین راستا برخی محافل در امریکا از برنامه دولت این کشور برای خصوصی سازی جنگ در افغانستان خبر می دهند که به شدت با مخالفت مردم و نهادهای مختلف سیاسی و نظامی در افغانستان روبرو شده است.

«عبدالودود پیمان»؛ نماینده‌ مجلس ملی افغانستان: «پیمان امنیتی آمریکا و افغانستان  نه تنها در تامین امنیت و برقراری صلح در این کشور نتیجه نداشته است بلکه روز به روز ناامنی در افغانستان افزایش یافته و جنگ طولانی تر شده است. این وضعیت زمینه اجرای سایر اهداف امریکا از ادامه اشغال افغانستان را فراهم می کند.» 

درخواست نمایندگان پارلمان افغانستان برای تجدید نظر در پیمان امنیتی با آمریکا بیانگر لبریز شدن صبر مردم و نهادهای مختلف افغانستان از بی توجهی آمریکا به امنیت و جان و مال مردم این کشور است.

شرایط ناامنی در افغانستان به وضوح نشان می دهد که امریکا سیاست مدیریت بحران در افغانستان را برای اجرای سیاستهای شوم خود در منطقه دنبال می کند که از جمله آنها ترانزیت تروریسم به آسیای مرکزی ، غارت منابع معدنی افغانستان و تحمیل شرایطی که دولت این کشور حضور شرکت های امنیتی خصوصی را بپذیرد قابل اشاره است.118/110

نویسنده: مجید وقاری

بیشتر بخوانید:

ناتو در افغانستان ناکام بوده است 

انتقاد کرزی از کشتار غیرنظامیان افغان در حملات امریکا/ تحلیل

حمله هوایی نیروهای ناتو به مناطقی از شمال غرب افغانستان / تحلیل