سخنگوی وزارت امورخارجه ایران با بیان اینکه تهران خواهان صلح، ثبات، پیشرفت و برقراری امنیت "درون زا" در منطقه است، گفت: این مسئله، نه با خرید از خارج، بلکه از طریق همکاری‌ منطقه‌ ای ایجاد می شود.

به گزارش ایران پرس به نقل از خبرگزاری "ایران پرس"، «سید عباس موسوی» صبح امروز (دوشنبه) در نشست خبری خود با اصحاب رسانه، با گرامیداشت یاد و خاطره شهدای دفاع مقدس و فرماندهان جنگ تحمیلی و روز مولانا گفت: مهمترین تحول دیپلماتیک طی روزهای اخیر، برگزاری مجمع عمومی سازمان ملل متحد در نیویورک است که ایران در آن، حضور پررنگ و فعالی داشت.

سخنگوی دستگاه دیپلماسی درباره گفت‌وگوهای ظریف با نمایندگان کنگره در سفر به نیویورک اظهار داشت: ارتباط با نمایندگان کنگره که دولتی نیستند، همیشه وجود داشته است، تا قبل از تحریم ها، آنها به محل اقامت ظریف یا مکان‌های دیگر می‌آمدند و دیدار انجام می‌شد و پس از تحریم ها سعی کردند رایزنی‌ها، تلفنی و غیرحضوری باشد.

وی یادآورشد: گفت‌وگوها درباره تحولات منطقه‌ای و دوجانبه بوده و آنها تلاش کرده‌اند از نقطه نظرات ایران مطلع شوند.

موسوی همچنین با اشاره به سفر امروز «حسن روحانی» رئیس جمهور کشورمان به ایروان اظهار داشت: رئیس‌جمهور علاوه بر اجلاس اتحادیه اوراسیا، با مقامات ارمنستان و کشورهای دیگر نیز دیدارهایی انجام می‌دهد.

موسوی درباره جزییات طرح صلح هرمز تصریح کرد: جزییات طرح به زودی به صورت مکتوب به ویژه برای هشت کشوری که دعوت کرده‌ایم که در این ائتلاف حضور داشته باشند، ارائه می شود. این ابتکار زیر چتر سازمان ملل ارائه شده است و هدف این طرح، ایجاد صلح و امنیت منطقه است.

پذیرشِ آتش‌بس؛ تنها راه خروج عربستان از بحران یمن

سخنگوی وزارت امور خارجه گفت: تنها راه خروج عربستان از بحران یمن، پذیرش آتش بس و پایان محاصره این کشور است.

موسوی در واکنش به اتهامات ولیعهد سعودی علیه ایران گفت: حمله ارتش یمن به تاسیسات نفتی عربستان «آرامکو» عمل دفاعی است، ما از دفاع مشروع دولت قانونی یمن حمایت می‌کنیم و اتهاماتی که به ایران می‌زنند پایه درستی ندارد.

راه ارسال کمک‌های انسان دوستانه به یمن بسته است

سخنگوی دستگاه دیپلماسی در پاسخ به ادعای عربستان مبنی بر ارسال تسلیحات از سوی ایران به یمن هم اظهار داشت: یمن تحت شدیدترین محاصره است و به قول عوام، چوب کبریت هم وارد آنجا نمی‌شود و حتی کمک‌های انسانی نیز نمی‌توان برای آنها فرستاد و سازمان‌های بشردوستانه هم این موضوع را اعلام کردند.

وی اضافه کرد: ما آماده هستیم کمک‌های انسانی خود به ویژه کمک‌های دارویی و غذایی را به مردم جنگ‌زده یمن برسانیم ولی این راه بسته است، امیدواریم بعد از آتش‌بس، راه برای ارسال کمک‌های انساندوستانه فراهم شود.

اروپایی‌ها تعهدات خود را به خواست‌ آمریکا گره زدند

وی با بیان اینکه حرف اول ما با اروپایی‌ها این است که به تعهداتشان عمل کنند، خاطرنشان کرد: موضوع آمریکا موضوع ثانوی است ولی آنها نتوانستند این دو موضوع را جدا کرده و تعهدات خود را به درخواست آمریکا گره زده‌اند. 

سخنگوی وزارت امور خارجه درباره طرح جایگزین (پلن بی) ایران در مقابل رد پیشنهاداتش از سوی کشورهای عضو برجام ابراز داشت: مقاومت دیپلماتیک ما در چارچوب سیاست مقاومت فعال نظام است، ما ابتکارعمل داشته و راه را ارائه کرده بودیم و آمریکایی‌ها هم می‌دانند راه خروج از بن بست چیست. 

موسوی درباره تحریم اخیر شرکت‌های چینی از سوی آمریکا به بهانه همکاری با ایران نیز گفت: آمریکا خیلی بر قدرت اقتصادی خود حساب می‌کند ولی این حربه به زودی کند خواهد شد و اگر آنها بخواهند مدام از این حربه استفاده کنند حربه به خودشان برمی‌گردد.

وی تاکید کرد: این اقدام مخالف قوانین تجارت آزاد میان کشورهاست و این یکجانبه‌گرایی قلدرمابانه دیر یا زود گربیان خیلی‌ها را خواهد گرفت.

موسوی اضافه کرد: دولت و ملت چین واکنش خوبی نشان دادند و برخلاف برخی از کشورهای دیگر،قلدرمابی و یکجانبه‌گرایی آمریکا را نپذیرفته‌اند.

 ممانعت از عیادت ظریف از تخت روانچی نشانه سقوط اخلاقی آمریکاست

سخنگوی وزارت خارجه درباره شرط آمریکا برای عیادت ظریف از «مجید تخت روانچی» سفیر ایران در سازمان ملل متحد با بیان اینکه این اقدام آمریکا اوج رذالت است که مسائل انسانی را به مسئله بدیهی قضایی و امنیتی گره بزند، خاطرنشان کرد: این کار نشانه سقوط اخلاقی دولت آمریکاست.

موسوی افزود: دولت آمریکا برای یک دیدار و عیادت پنج دقیقه‌ای ظریف با همکار و دوست چهل ساله‌اش، شرطی را مطرح کردند.

وی در پاسخ به این سوال که آیا آمریکایی‌ها اسم خاصی را مطرح کرده بودند؟ ابراز داشت: تا آنجا که من می‌دانم اسم خاصی را مطرح نکردند ولی گفتند یک محکوم امنیتی که حکم قطعی گرفته‌ است، آزاد شود که غیرعملی بود.

مسائل داخلی آمریکا به مردم این کشور مربوط است

سخنگوی دشتگاه دیپلماسی کشورمان در پاسخ به سوالی درباره تحولات داخلی آمریکا و کلید خوردن استیضاح "دونالد ترامپ" از سوی کنگره تصریح کرد: مسائل داخلی آمریکا را در محاسبات خود دخالت نمی‌دهیم و مسائل داخلی آمریکا مربوط به دولت و ملت آمریکاست.

وی افزود: تحولات داخلی آمریکا برای ما مهم نیست، همانطور که در موضوع برکناری "جان بولتون" مشاور سابق امنیت ملی آمریکا مطرح کرده‌ایم جابجایی مهره‌ها مهم نیست بلکه انجام عمل برای ما مهم است ولی تا به امر چیزی جز ژست ندیده‌ایم.

116

بیشتر بخوانید:

موسوی: آمریکا از میزبانی سازمان ملل متحد سوء استفاده می کند

موسوی: متجاوزان همچنان بر طبل جنگ می‌کوبند