در بیانیه جنبش حماس آمده است: "هیات حماس قاهره (پایتخت مصر) را برای مشورت با رهبران این جنبش ترک کرده است، این در حالی است که مذاکرات و تلاشها برای توقف تجاوزات رژیم صهیونیستی علیه غزه، بازگرداندن آوارگان و رساندن کمکهای بشردوستانه به اهالی غزه ادامه دارد."
«غازی حمد» عضو دفتر سیاسی حماس، نیز در این باره گفت: "رژیم صهیونیستی در مذاکرات برای دستیابی به آتش بس در غزه و تبادل اسیران تاکنون جدیت نداشته است و برقراری هرگونه آتش بسی باید کامل و فراگیر بوده و خواسته های مقاومت فلسطین را تامین کند."
این عضو دفتر سیاسی حماس افزود: "به مذاکرات خود برای رسیدن به توافقی شرافتمندانه که توقف جنگ، خروج نیروهای اشغالگر، بازسازی غزه و بازگشت آوارگان را تضمین کند، ادامه می دهیم."
شروط حماس و گروههای فلسطینی برای برقراری آتش بس
از سوم مارس در قاهره مذاکراتی با حضور مصر، آمریکا، قطر و حماس برای بررسی آتشبس در غزه آغاز شده است. هرچند حماس و گروههای فلسطینی پیشتر شروط اصلی خود را برای برقراری آتش بس اعلام کرده بودند، اما آمریکا و رژیم صهیونیستی به کارشکنی های خود در روند مذاکرات ادامه می دهند.
سران حماس، خروج کامل نظامیان اشغالگر رژیم صهیونیستی از غزه را به عنوان شرط اصلی خود برای پذیرش آتش بس عنوان کرده بودند. بازگشت ساکنان غزه که در نتیجه حملات رژیم صهیونیستی از محل زندگی خود آواره شده بودند نیز از دیگر شروط حماس برای پذیرش آتش بس بود.
موضوع مهم دیگر فراهم شدن شرایط برای بازسازی غزه است که با تداوم جنگ و حملات رژیم صهیونیستی به بیمارستان ها، مراکز آموزشی و زیرساخت های اقتصادی آسیب جدی دیده است.
رژیم صهیونیستی، با وجود بحران های داخلی در نتیجه ادامه جنگ در غزه و افزایش اعتراضات داخلی کماکان به کارشکنی ها در مذاکرات آتش بس ادامه می دهد. گروههای مقاومت فلسطینی، با آغاز عملیات طوفان الاقصی در 15 مهر - هفتم اکتبر 2023 ضربات جبران ناپذیری به رژیم صهیونیستی وارد کردند و کابینه «بنیامین نتانیاهو» نخست وزیر این رژیم باوجود حمایت های همه جانبه آمریکا به شکست مقابل گروههای فلسطینی اعتراف کردند.
در تحولات سیاسی غزه، حماس و دیگر گروههای مبارز فلسطینی تنها درصورت اجرای کامل زمینه های شکل گیری آتش بس حاضر به پذیرش آن هستند. سابقه منفی رژیم صهیونیستی در بی اعتنایی و اجرا نکردن معاهدات و قعطنامه های بین المللی و سازمان ملل نشان می دهد که گروههای مقاومت بدرستی بر شروط و خواسته های خود تاکید دارند.
گروههای مبارز فلسطینی، به این نتیجه رسیده اند که مقابل زیاده خواهی ها و خوی جنگ طلبانه رژیم صهیونیستی ایستادگی کنند و توطئه ها و نقشه های شوم تل آویو برای جدا کردن غزه از کرانه باختری رود اردن را خنثی کنند.
برخلاف تبلیغات بنگاههای خبرپراکنی آمریکا و دولت های غربی مردم و گروههای مبارز فلسطینی با وحدت و یکپارچگی خود شکست های جبران ناپذیری به رژیم صهیونیستی وارد کردند و این مقاومت موجب شد که امروز در مذاکرات آتش بس قاهره، نمایندگان حماس از موضع قدرت و برای تحقق خواسته های مردم فلسطین وارد مذاکره شوند.
خروجی مذاکرات آتش بس قاهره، برای گروههای فلسطینی تحقق خواسته ها و آرمان هایی است که همواره در راه آن مبارزه کرده اند و آزاد سازی قدس و بیرون راندن اشغالگران از سرزمین های اشغالی بخش مهم و اصلی آن به شمار می رود.
نویسنده: احسان شاه ابراهیم
116