میشل عون، رئیس جمهوری لبنان روز چهارشنبه در نخستین جلسه هیات دولت این کشور که به ریاست وی و با حضور سعد الحریری، نخست وزیر لبنان در کاخ بعبدا برگزار شد، با اشاره به انتشار برخی اطلاعات درباره ترور امین بکری، بازرگان لبنانی توسط موساد در آنگولا، از وزارت امور خارجه این کشور خواست تا این جنایت را پیگیری و اطلاعات لازم را تکمیل کند.
امین بکری چند روز قبل با شلیک چند گلوله در محل اقامتش در لاوندا آنگولا کشته شد. این درحالی است که 15 دسامبر 2016 نیز محمد الزواری، مهندس هوافضای تونس، هنگام تردد با خودرو شخصی در شهر صفاقس، جنوب این کشور، به ضرب گلوله عوامل موساد به قتل رسید.
بر اساس گزارش سایت فوربس، این دومین عملیات ترور علیه لبنانی ها در زمان ریاست "یوسی کوهن" بر موساد است.
نخستین عملیات ترور، مه 2016 اجراء شد و در این عملیات مصطفی بدرالدین، پسرعمو و داماد عماد مغنیه در دمشق، پایتخت سوریه ترور شد.
سعد الحریری، نخست وزیر لبنان هم در این جلسه تشکیل کمیته وزارتی برای مقابله با وضعیتهای اضطراری و غیرمنتظره را خواستار شد.
دولت جدید لبنان با 30 وزیر به نخست وزیری سعد الحریری 18 دسامبر معرفی شد. پارلمان لبنان نیز 28 دسامبر 2016 به دولت جدید این کشور رای اعتماد داد و بیانیه وزارتی این دولت با محوریت حمایت از تداوم مقاومت ضد صهیونیستی را تایید کرد.
تاکید میشل عون، رئیس جمهوری لبنان بر ضرورت رسیدگی به نقش رژیم صهیونیستی در ترور بازرگان لبنانی در آنگولا در اولین جلسه کاری دولت لبنان حاوی این پیام برای رژیم تروریستی صهیونیستی است که دولت لبنان با عزم جدی و هوشیاری بالا، پیگیر تحرکات ضد لبنانی رژیم صهیونیستی است.
در ماههای اخیر شاهد تحولات مثبت در عرصه سیاسی لبنان و پایان خلاء های سیاسی در این کشور بودیم.
با انتخاب میشل عون به عنوان رئیس جمهوری لبنان پس از مدتها خالی ماندن کرسی ریاست جمهوری و پیرو آن تشکیل کابینه جدید لبنان که حاصل اجماع سیاسی در لبنان بوده و حزب الله لبنان در این زمینه نقش محوری ایفا کرده موجب گردید تا زمینه برای تشکیل دولتی فراگیر فراهم شود.
در چنین شرایطی دولت لبنان با دقت و درایت بیشتری مخاطراتی را که ازجانب دشمنان این کشور بویژه اسرائیل متوجه لبنان است، پیگیری می کند. یکی از مخاطرات امنیتی رژیم صهیونیستی برای منطقه و جهان تحرکات تروریستی این رژیم در اقصی نقاط جهان است.
تجربه نشان داده است که هر گاه لبنان گامهایی رو به جلو در مسیر تحقق ثبات برداشته است، اسرائیل اقدام به ماجراجویی و تجاوزگری در لبنان و منطقه می کند تا اوضاع را ناآرام کند. در این چارچوب یکی از اهداف رژیم صهیونیستی برای نفوذ و گسترش مناسبات با کشورهای مختلف جهان از جمله کشورهای آفریقایی پیگیری سیاستهای تروریسنی خود است که به ناامن تر کردن مناطق مختلف انجامیده است.
اقدامات تروریستی جدید رژیم صهیونیستی بار دیگر توجهات را به این واقعیت معطوف کرده است که جهان با رژیمی تروریستی که با نقض حاکمیت کشورها امنیت و ثبات منطقه ای و جهانی را به مخاطره افکنده است مواجه است.
اعتراضات مقامات تونسی و لبنانی به اقدامات تروریستی رژیم صهیونیستی در روزهای اخیر در این چارچوب قابل ارزیابی است.