در پی میانجی‌گری‌های امیر کویت برای حل اختلافات قطر و همسایگانش، امیر این کشور خیلی زود اعتراف کرد که بحران موجود در شورای همکاری خلیج فارس پیچیده بوده و حل آن از طریق میانجی‌گری‌ها دشوار است.

به نوشته روزنامه فرامنطقه‌ای رای الیوم، صباح الاحمد الجابر الصباح، امیر کویت خیلی زود اعتراف کرد که بحران موجود در داخل شورای همکاری خلیج فارس پیچیده بوده و حل آن از طریق واسطه‌ها دشوار است.

امیر کویت پس از سفرهای دوره‌ای‌ خود به دوبی و ریاض تماس تلفنی با ملک عبدالله دوم (پادشاه اردن) به عنوان رئیس نشست سران عرب جهت هماهنگی امور داشت. بحران در شورای همکاری خلیج فارس باعث تاخیر در برنامه سفر تعیین شده پادشاه اردن به کویت در اواسط ماه مبارک رمضان شد.

برآیند اظهارات مسئولان کویتی در گفت‌وگو با مسئولان اردنی فاش کرد، زمانی که محمد بن زاید آل نهیان، ولیعهد ابوظبی به امیر کویت ابلاغ کرد که پرونده بحران با قطر در دست محمد بن راشد آل مکتوم،‌ نخست وزیر و حاکم دوبی است و تماس‌ها و رایزنی‌ها باید توسط او مدیریت شود وی شوکه شده و به دشواری کار پی برد.

زمانی که امیر کویت متوجه شد که ابوظبی در منطقه خلیج فارس تندروترین بوده و مواضعش تنها کمی نرم‌تر از عربستان است از موضعگیری بن زاید ناراحت شد. این در حالی است که ابوظبی ترجیح می‌دهد در این باره مذاکره نکند.

زمانی که امیر کویت در مورد ورود روند میانجی‌گری‌ها به کانال‌هایی فعال ابراز تردید کرد،‌ کویت، اردن را در جریان ماجرا قرار داد و تاکید کرد که محمد بن راشد به طور کامل از روند بحران دور بوده و با وجود اینکه معاون نخست وزیر است اما هیچ کلیدی برای ارائه راه‌حل‌ها ندارد به ویژه که او خیلی در امور سیاسی نیز دخالت نمی‌کند.

عربستان دوشنبه گذشته به همراه امارات، بحرین، مصرو چند کشور دیگر با ادعای حمایت قطر از تروریسم و افراط گرایی و دخالت در امور داخلی دیگر کشورها، روابط سیاسی و دیپلماتیک خود را با دوحه قطع کرد.113/112

بیشتربخوانید:

آیا کویت در میانجیگری بین قطر و مثلث عربستان، امارات و بحرین موفق خواهد شد؟

نخست وزیر پیشین قطر: دشمني عربستان بخاطر پشيماني قطر از توطئه عليه ايران و يمن است