ایران پرس: ژنرال «مارک میلی» رئیس ستاد مشترک ارتش آمریکا گفت: دستیابی به یک نتیجه سریع برای جنگ اوکراین بعید به نظر می‌رسد و پیروزی اوکراین در جنگ یک "انتظار بسیار بالا" است و "زمان زیادی" طول خواهد کشید.

این در حالی است که «ولودیمیر زلنسکی» رئیس‌جمهوری اوکراین از زمان آغاز جنگ در برابر مذاکرات صلح با روسیه مقاومت کرده و مدعی است که مسکو برای صلح جدی نیست.

او معتقد است که بهترین نتیجه ای که می توان گرفت این است که روسیه از تمام خاک اوکراین خارج شود.

اما رئیس ستاد مشترک ارتش آمریکا که در پایان این ماه سپتامبر از سمت خود بازنشسته می‌شود، گفت: "این هدف یعنی خروج کامل روسیه از اوکراین ممکن نخواهد بود. میلی قبلا هم اعلام کرده بود که برای دستیابی به نتیجه در این ضدحملات باید صبور بود."

میلی می گوید: "بیش از 200 هزار سرباز روسی در اوکراین هستند. ضدحمله اوکراین اگرچه قابل توجه است، اما دارای اهداف عملیاتی و تاکتیکی محدود است. حتی اگر اوکراینی ها به اهداف خود دست یابند، باز هم نمی‌توانند نیروهای روسیه را به طور کامل از کشورشان بیرون کنند، چون این امر هدف استراتژیک گسترده‌تری است که فقط ولودیمیر زلنسکی به دنبال آن بوده است."

ابراز ناامیدی این مقام ارشد نظامی آمریکا از پیروزی اوکراین در جنگ کنونی با روسیه با توجه به ناکامی کی یف در رسیدن به اهداف مد نظرش در ضدحملات گسترده علیه مواضع نیروهای روسی در استان های شرقی و جنوب شرقی اوکراین معنا پیدا می کند.

حمایت های گسترده تسلیحاتی و مالی آمریکا از اوکراین

کاخ سفید اذعان کرده است تاکنون بیش از 111 میلیارد دلار در جنگ اوکراین هزینه کرده است. علی‌رغم سیلی از تجهیزات پیشرفته که غرب در اختیار کی‌یف قرار داده، اما نیروهای اوکراینی نتوانسته اند موفقیت‌ چشمگیری در مقابل روسیه در ضدحملات به دست آورد و متحمل تلفات و خسارات سنگین شده است.

«سیمور هرش» روزنامه‌نگار معروف آمریکایی به نقل از یک مقام اطلاعاتی گزارش داد: سازمان اطلاعات مرکزی (سیا) به «آنتونی بلینکن» وزیر خارجه آمریکا اطلاع داده است، ضد حمله جاری اوکراین کارساز نیست و بعید است باعث شکست روسیه شود.

در واقع ضد حملات اوکراین که مدت‌ها انتظار آن می‌رفت، در برابر خطوط دفاعی روسیه در شرق این کشور پیشرفت زیادی نداشته است. این روند کند پیشرفت ها، متحدان غربی را نگران کرده است .

همچنین «ینس استولتنبرگ» دبیرکل ناتو روز یکشنبه در مصاحبه ای هشدار داد که جنگ در اوکراین ممکن است طولانی باشد، زیرا ضد حملات این کشور علیه روسیه دستاوردهای کمی داشته است.

استولتنبرگ گفت: "باید خود را برای یک جنگ طولانی در اوکراین آماده کنیم."

این در حالی است که روسیه ضمن تاکید بر بی نتیجه ماندن ضد حملات اوکراین، اعلام کرده که نیروهای اوکراینی متحمل تلفات انسانی و خسارات تجهیزاتی عظیمی شده اند.

به گفته «ولادیمیر پوتین» رئیس‌جمهور روسیه، اوکراین بیش از 71 هزار نظامی خود را از زمان آغاز عملیات ضد حمله در ژوئن از دست داده است. به گفته منابع اوکراینی هم برخی از واحدها 90 درصد نیروی انسانی خود را از دست داده‌اند.

به رغم این واقعیات اما آمریکا و ناتو همچنان خواهان تداوم جنگ خونین اوکراین هستند.

در این راستا، ینس استولتنبرگ تاکید کرده که ناتو به تلاش برای راه حل نظامی و نه دیپلماتیک ادامه خواهد داد. دبیر کل ناتو در این باره گفت: "همه ما آرزوی یک صلح سریع را داریم. اما در عین حال ما باید بپذیریم که اگر زلنسکی و اوکراینی‌ها جنگ را متوقف کنند، کشورشان دیگر وجود نخواهد داشت و تنها در صورتی که پوتین و روسیه سلاح‌های خود را زمین بگذارند، صلح خواهیم داشت."

مقامات ارشد آمریکایی و ناتو بر این گمان هستند که پیروزی روسیه در جنگ اوکراین آنهم در مجاورت ناتو به معنای بی اعتباری این سازمان نظامی و گسترش هر چه بیشتر نفوذ و قدرت منطقه ای و بین المللی روسیه خواهد شد و معادلات امنیتی، نظامی و سیاسی را در اروپا به ضرر غرب تغییر خواهد داد.

لذا هر اقدامی که مانع تحقق این سناریو شود از جمله ارسال انواع تسلیحات موثر و دوربرد مانند موشک های هیمارس و آتاکمز و نیز انواع تجهیزات رزمی سنگین و نیمه سنگین در دستور کار آمریکا و شرکای آن در ناتو قرار دارد.

با این حال این اقدامات صرفا موجب طولانی تر شدن این جنگ بدون حصول نتیجه ای به نفع اوکراین و نیز بی توجهی دولت کی یف به طرح های صلح شده است.

نویسنده: سيدرضا ميرطاهر

117