سفیران کشورهای عضو برجام شامل آلمان، انگلیس، چین، روسیه و فرانسه صبح امروزچهارشنبه به وزارت امور خارجه دعوت و نامه حسن روحانی رییس جمهوری توسط سیدعباس عراقچی معاون سیاسی وزارت امور خارجه به ایشان تسلیم شد.

به گزارش ایران پرس، در این نامه تصمیم شورای عالی امنیت ملی کشورمان مبنی بر «توقف اجرای برخی تعهدات جمهوری اسلامی ایران ذیل برجام» به اطلاع سران کشورهای مزبور رسیده است. 

همچنین طی نامه دیگری که امروز صبح توسط وزیر امور خارجه کشورمان برای فدریکا موگرینی مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا ارسال شد، جزئیات اقدامات ایران به اطلاع وی به عنوان هماهنگ کننده کمیسیون مشترک برجام رسید.

«محمد جواد ظریف» وزیر امور خارجه سه شنبه شب تصمیمات جدید تهران در واکنش به اقدامات غیرقانونی آمریکا را در چارچوب برجام خواند و گفت: جمهوری اسلامی از این توافق بین المللی خارج نخواهد شد.

ظریف با تاکید بر اینکه اقداماتی که آمریکا در طول یک سال گذشته به ویژه قبل و بعد از خروج از برجام انجام داده، برای ایجاد وقفه در ادامه کار این توافق بین المللی بوده است خاطرنشان کرد، ایران با علم به این سیاست آمریکا، تاکنون با مدارا و صبر استراتژیک برخورد کرده است اما متأسفانه اتحادیه اروپا و بقیه اعضای جامعه بین الملل، این توان را نداشته‌اند که در برابر فشارهای آمریکا ایستادگی کنند.

دونالد ترامپ رییس جمهوری آمریکا 8 می ۲۰۱۸ با اعلام خروج از برجام، تحریم‌هایی را که به واسطه برجام تعلیق شده بود در بازه‌ زمانی چهار و شش ماهه باز گرداند. دولت آمریکا همچنین در اقدام دیگری، ضمن اعلام لغو بخشی از معافیت‌های مربوط به همکاری هسته‌ای با ایران، از تلاش واشنگتن برای اعمال محدودیت‌های جدید علیه فعالیت‌هاى هسته‌ای صلح‌آمیز ایران خبر داد.

اتحادیه اروپا، چین و روسیه بعنوان دیگر اعضای برجام بعد از خروج آمریکا از برجام از ایران خواستند تا راه آمریکا را در پیش نگیرد و همه طرف‌ها تلاش کنند راهی برای ادامه اجرای برجام منهای آمریکا بیابند. ایران این درخواست را پذیرفت مشروط به آنکه منافع ایران از برجام حفظ و تامین شود.

در این چارچوب ایران و سه کشور اروپایی (بریتانیا ،‌ فرانسه، آلمان)  به چارچوبی تحت عنوان "ساز و کار ویژه مالی" (SPV) دست یافتند اما شرایط لازم برای اجرای کامل این ساز و کار مالی هنوز محقق نشده است. 113/118